2009

Som så säkert alla vet så avslutar vi snart ett år och påbörjar ett nytt.

För att göra en sammanfattning av det gågna året så minns jag inte ett skvatt, men i de stora hela har det väl varit ett av så många andra positiva år. Det finns en dag jag sent kommer glömma, fredag den 25 september. Jag hade jobbat natten till fredag så när jag kom hem la jag mig i sängen med Jens för att sova men det gick inte vidare värst bra för efter drygt en timma vaknade jag av tjejvärk (mensvärk) som heter duga så jag låg med kuddar över magen och vred å vände mig. En stund senare mitt i alla dessa värkar så ringer telefonen, "dolt nummer". De var min chef som ringde och ville gratulera mig till en fast tjänst. Lyckan var total!! Kan säga att jag inte sov något mer den dagen, och värken försvann i samma veva. Samma dag var Jens på varselmöte på sitt jobb, men klarade sig och även han fick behålla sitt jobb. Så den dagen var verkligen en lyckans dag för oss bägge! Vi firade med att fara till arvidsjaur med husvagn i sällskap med Per, Linda och Harry :)

Så nu sitter jag här, efter en tung och minst sagt omtumlande höst av olika anledningar, fast jobb sedan 2 månader tillbaka och har redan börjat slösa på semesterdagar.

Nyårsfesten är ordnad för imorgon, och i gott sällskap som vi ska vara i så kommer vi få ett lyckat slut på 2009. Dock har jag ett stoort bekymmer, outfiten. Tre klänningar att välja mellan, så man kan som säga att de är två för mycket. Hur jag då ska lyckas besluta mig tills imorn de vettegudarna.

Jaja, jag får klura på det där senare. Nu ska vi på bio med Mattis och Anna, sen ska vi visst förbi på tenor. De blir en trevlig kväll :)

Gott nytt år på er alla!


annandag jul!

Godmorgon!

Jag skulle tro att jag är en av få som är vaken och i full gång, den största skillnaden är nog att jag mår bra. Inte ett dugg trött och sliten efter gårddagens partajj, som jag är glad över i nuläget.
Natten har jag tillbringat hemma på Djupviken, for dit igårkväll efter jobbet och då var de likest att sova över där så jag skulle slippa bli väckt inatt av "min man". Jag klarade mig inte undan det iallfall, 8 missade samtal och 7 SMS av just han. Imorse när jag var hem en snabbsväng för att hämta mobilladdaren så sov både han och två brudar i soffan som jag inte såg vem det var i mörkret, men en vild gissning är på Jenny och mest troligt Mia. Tror inte att nån av dom ens reagerade på att jag klampade in där hemma.

Funderar över om dom kan tänkas ha någon kaffemaskin för en billigare peng nu under mellandagsrean.. Isånnafall borde jag kanske slå till, fast å andra sidan så är de så hemskt mycket annat jag också vill ha!


Nu ska jag arbeta vidare så kanske den här arbetsdagen också får ett slut :)




Julhelgen!

Julafton igår, och som vanligt fick jag en himlades massa paket, så jag är mer än nöjd! De var som att tomten visste om att vi har köpt husvagn för många av paketen innehöll saker till campinglivet, b.la gasolvärmare, micro, vattenkokare, brödrost, äggkokare, tupperwareburk, brandfilt, påslakan, smörgåsjärn till skoterturerna, osv osv. Av min man (som han själv utryckte det i kuvertet) fick jag en skoterhjälm eller pengar till en så nu ska jag ta och beställa en sånn. Som om inte de vore nog så fick jag och vi pengar, armband, kläder, scarfs, biocheckar, väckarklocka, och jag har nog glömt något också. Men som ni ser så har tomten varit väldigt snäll :)

Julhelgen är inte över än, men för mig är den det för resterande av juldagarna ska jag vara på jobbet och de känns inte särskilt kul men är man så dum att man lägger att man ska jobba den här helgen så får man vackert skylla sig själv. Jag får blicka framåt mot söndagkväll när jag går på en veckas semester!

Ja ni nu som är ledig kan ju fortsätta ha en trevlig julhelg, skulle jag ha haft :)

full rulle

En hektisk dag med en hel del snö, jobb, Q-möte, ärenden för jobbets räkning, tvätt i stora lass, ärenden till coop.. Därimellan har jag hunnit sopa av bilen några vändor. Ja, en minst sagt fullspäckad dag som känns nu. De är först nu jag har satt mig ner på ändan så jag är som trött. Så nu är en dusch prioett och sen ska jag störta i sängen för att kliva upp imorn till ännu en gång en översnöad bil som ska ta mig på jobbet imornbitti. Men imorgon kan jag väl inte tro att de ska bli lika ört som idag, på kalas ska vi då minsann hos Jonas som fyller år och sen ska vi och träffa Jenny skulle jag tro som kommer hem från Norge, och henne har vi inte sett röken av sen i augusti så de blir ju kul!

Idag är det min tur att skryta över vilken otroligt bra kille jag har! För det har jag allt :)

natti natti!

fjärde advent

Kan ni fatta att de bara är fyra dagar kvar till julafton?! Det gör inte jag!
Hur som helst, iår blir en lite annorlunda julafton jämförelse med dom fyra föregående åren.. jag är ledig på kvällen, så jag får fira som alla andra detta år med mamma och pappa. Jag slipper stressäta upp julmaten för att fara på jobbet för att sen komma tillbaka och ta min hög med julklappar och fara hem.


Ihelgen har vi inte gjort många knop och faktiskt att de varir rätt skönt! Igårkväll satt vi bara i soffan och såg tv, poppade popcorn, åt karra och drack coca cola. En lugn och skön lördag hemma själva =)

Idag dessvärre står det julstäd på schemat, Jens är och jagar. Givetvis kommer jag på massa med andra saker jag skulle vilja göra istället, fara på dollarstore för att köpa blockljus, skulle kunna tänka mig att hälsa på Linnea m. familj i lillpite för en kaffekopp också.. men hur mycket tror ni jag får städat då? Är nog bäst jag gör det jag ska istället!


17 december

Tanken slog mig att jag skulle nog ha lagt till att, ni som är anställda åt kommun inte ska läsa mitt föregående inlägg om ni inte ville veta vad ni ska få för generös julklapp. Men de är ju liksom försent nu de!

Om dryga timmen tar jag helg som sagt, och det ska bli sådär dunderskönt att komma hem.. äta en äggmacka (förutsett att Jens har kokat ägg som jag bad han om) och sen typ gå och lägga sig med tanken att jag faktiskt inte behöver kliva upp före ottan imornbitti.

Mina planer för morgondagen ser ut såhär
-vakna av väckaren vid 8.30 (förhoppningsvis kliva upp också..)
-städa = dammtorka, dammsuga, plocka undan, städa toaletten, och avsluta med att skura.
-stan och backcity för att inhandla alla dessa julklappar som återstår, och de innebär i stort sett a-l-l-a!! 

Därimellan ska jag klämma in några kaffekoppar också med Linnea? och Sabina? Johanna?

Ihelgen är vi planfri, inte en endaste sak vi har inplanerat. Åtminstone inte jag iallfall. Jens kan lika gärna ha fullsmetad helg med jakt, skoter eller något annat spännande. Sånt vet man aldrig!





årets julklapp

På begäran av Sabina så ska jag skriva ett litet inlägg, hon tyckte de var på tiden.

Idag fick vi våran julklapp av kommunen, en ljusstake. En liten, fjantig (om ni frågar mig) svart smide-sak. Eventuellt att den är bättre än fjolårets julklapp som var en liiten liten karaff och ett liitet litet glas som rymde ungefär 2 ml. Sabina tyckte också att jag skulle vara så seriös bloggare att jag skulle ta ett kort på den fina fina ljusstaken så det gjorde jag också dock med telefonen så kvaliten är kanske av den högsta.




Kan för övrigt meddela att våran husvagn fungerar som den ska, igår provade vi så värmen cirkulerar runt och är i sin ordning och de är den! Så nu är kaben redo för fjällen =)


Nu ska jag göra ännu en tidig kväll och försöka ta mig upp imorgon på julklappsjakt innan veckans sista dag på jobbet. Jag har nämligen turen att vara ledig fredag, lördag, söndag innan min 6dagars vecka drar igång, de ska bli SÅ kul att jobba alla dessa dagar när alla andra är lediga! Godnatt

bildinlägg

Lite bilder från senaste tiden..


En Herman Ermbering som döps..





"Dopfest" i Lillpite..

















Igårkväll hemma hos oss..







Harry dansar lite för oss..












Och så måste jag ju visa dom vackra liljorna jag fick av Johanna och Sabina när jag fyllde år..


de känns så bra!!

Snart tar jag heelg! Inte för att vara exakt men om 1 timme och 10 minuter tar jag helg :D


Ikväll blir det idolfinal och jag ser framemot att få se lille Evert ikväll!! Om jag nu vågar hålla honom, man tror ju nästan att dom ska gå sönder när dom är så små.

Så nu när jag slutar ska jag och äta lunch med mamma faktiskt, ovanligt men de blir trevligt. Efter det ska jag på julklappsjakt och så måste jag ju bara köpa någon liten sak åt den lille!


Imorgon är det tacos och "hela gänget" samlade- kväll hemma hos oss :)


Jag kanske ska ta och berätta vad jag fick när jag fyllde år och faktiskt så var Herman först med att ge en present!  (mamman tyckte jag skulle minnas de ;)) Pengar, blommor, glas, karra, en ram med ett kort på självaste Höörmän och ett jättefint Eva attling halsband av Jens, ett litet hjärta med en diamant i mitten. Så jag är nöjd och glad :)

Trevlig helg!


9:e!

Jag ska inte klaga, en bra födelsedag har jag misann haft! En drös med presenter och trevligt fikafrämmande :) tack allihopa!


På min födelsedag har även Evert tittat ut, ett stort grattis till Per och Linda som fått en liten kille. Och såklart Harry som blivit storebror :))


Nu ska jag marsch pannkaka isäng så jag orkar upp på jobbet imorn!


hurra hurra!

Nä för det är ingen vanlig dag, för de är min födelsedag hurra hurra hurra!

Dagen till ära blir jag 22 år, känner mig aningens äldre än igår men i övrigt känns de ungefär likadant ;)


Idag lär det vara fullt hus hemma hos oss av alla fikagäster och sen är jag ohiskelit nyfiken på mina presenter, jag undrar jag vad Jens har tänkt ge mig. Han har bara vetat om i ett helt år att jag fyller år idag, men han måste visst iväg och köpa min present idag efter jobbet.. i sista minuten som vanligt! Rätt så nyfiken är jag på vad mamma och pappa tänkte ge mig.. men jag får ju veta senare idag. Presenter och julklappar kommer jag nog aldrig växa ifrån =)


Helgen är räddad, idolfinal med våra trogna idolvänner (såklart!!) och sen lördag blir det middag hemma hos oss med Per, Linda, Sara, Andre och Per, Emma. Jag kan inte tänka mig annat än att de blir trevligt, den här gången ska nog inte skilja sig så mkt från alla andra träffar =)

Ha en bra dag, det kommer nog jag ha iallafall! Grattis till mig själv =)


7 december

Helgen är förbi och den har varit bra. Fredagkväll var det idol med dip hos Per och Linda (som vanligt kanske man ska säga.. ) de börjar höra till vanligheten att vi ser idol med dom :) Lördag var det en stadsrunda som stog högst på schemat innan Herman skulle döpas, ett fint dop med gott fika. På kvällen blev det dopfest i Lillpite, jättekul hade jag och lika kul ute på Kalles! Jag tror klockan var närmare 04.00 innan vi låg i sängen för att sova, så att jag var trött igår var kanske inte så konstigt. Mamma och pappa knackade på dörren nångång mitt på dagen så de var bara pallra sig upp med en sjudundrandes huvudvärk men fräsch i övrigt.


Måndag igen och den innebär jobb ända till fredag klockan 11.15, födelsedagsfika på onsdag, så imornkväll måste jag baka nougatrutor som jag gjorde igår men blev misslyckad. Som tur var insåg jag de före jag hyvla på nougaten så den finns kvar. Nu ska jag iväg och jobba till 21.30 ikväll, mkt trist! När jag kommer hem är det dock lite annorlunda motför i vanliga fall, Jens är ju hemma!


friday

Gomorron!

Vet ni en sak? Igår kom Jens hem så som han alltid gör på torsdagar. Men! Hem hade han med sig en väska med arbetskläder och täcke/kudde. Då förstår ni kanske att de innebär att på måndagmorgon far han och jobbar fast här i krokarna nånstans = han kommer hem vid 16 vaarje dag hela veckan! Visst låter de underbart? :)


Idag är det fredag och såklart jobbar jag i vanlig ordning till halv 4. Ikväll vet jag inte vad som händer? Imorgon är det ju som sagt dop om ni missat det. Sist jag var i en kyrka var på farmors begravning så denna gång blir de lite av en trevligare stund.


Igårkväll gick jag an som nått annat tok hemma medan Jens satt i soffan och slöade med nån komentar lite då och då "men blev de där verkligen bra?" och flinade så som bara han kan göra. Jag flyttade runt på tomtar, ljus och stakar säkert 6 ggr varedera grejj, så till slut blev nog han också less på att jag stöka på och de blev aldrig bra. Hur som helst.. mitt älskade träd. Alltså en blomma av lite större variant som står i en kruka på golvet finns de ingen plats för, tråkigt nog. Jag vet inte vad jag ska göra av de.. typsikt! Vi borde bo i större ;)


Nu ska jag jobba så jag får ta helg nångång!


bluääh!

Jag måste ta itu med vårat hem som har sett ut som ett mer eller mindre bombnedslag sedan i torsdags när jag påbörjade julpyntningen som för övrigt inte alls är färdigt, inte på långa vägar. Så om jag nu vore så smart och la på en rem innan jag ska iväg och jobba 13.30 så kanske jag hinner få de färdigt, bara de att jag måste hinna göra någon typ av lunch och även middag som jag kan ta med. Tror inte att min plan kommer gå ihop tidsmässigt.


Åh så jag är less på att ha Jens borta om veckorna.. eventuellt att detta är sista veckan och ingen vore gladare än jag. Men av erfarenhet så vet jag att man inte ska hoppas allt för mycket, för då blir man bara besviken. Förr tyckte jag inte att de var så hemskt att han låg borta men nu när jag vet att de börjar dra ihop sig till att vara färdigt så blev de genast värre.


Ihelgen är det dop som står för schemat för Herman, presenten är ordnad dessvärre inte kläderna jag ska ha på mig. Tror jag måste en akutrunda på stan på lördag före besöket i kyrkan. Det måste nämligen Jens också, oväntat va?! inte de minsta!


Om jag sätter fart nu så borde jag hinna de jag vill, är bara så trögstartat!


RSS 2.0