fredag på jobbet

Fredag är det idag och jag trodde jag inte skulle hinna blogga något mer innan helgen, men det hann jag då visst med. Sitter på jobbet och väntar på att klockan ska slå 12 så jag får fara hem och ta helg. Som sagt så ska vi föröska ta oss iväg så fort som möjligt. Solen skiner, vädret kunde inte bli bättre.
Dagen har dock dessvärre börjat lite sämre.. kom mig isäng aningens för sent igårkväll, så fröken aldrin var lite trött imorse. Jag har varken hört Jens på morgonsidan eller hört min väckarklocka.. eller snarare väckarklockor! Jag vaknade av att Sofia ringde 7.06, då skulle jag vart på jobbet i 6 minuter redan. Stress stress.. så var jag på jobbet 20 över istället. Det var ingen större fara skedd, och tur var väl det. Fast en hel dag kan bli förstörd pga en försovning! Så vi får väl se vart dagen bär av..

Måste ju medge att måttet börjar vara rätt så rågat på en massa skitsnack.. Men de är väl så det fungerar!

Nu ska jag återgå till jobbet en sista stund!

Åter igen, trevlig helg :)

packat och klart

Dåså, då var allt klart. Sakerna packade, skotern lastad, och maten handlad. Då väntar vi bara på fredag och att klockan ska bli så dags att vi kan fara :)

Nu anländer lönen om bara en liten stund, den hann då inte ens landa så var dom bortblåsta. Ja ja.. det är väl så det är här i livet.

Kanske en dusch innan gåläggdags så jag slipper det imornbitti, vanligtvis brukar jag inte vara sugen på livet när väckarn ringer kvart över 6 så varför jag skulle vara de imorn vet jag inte, så de är dumt att utsätta sig för att behöva kliva upp ännu tidigare då.

Nu ska jag sätta mig i soffan och vara lite trevlig med jenny innan hon far hem, och sen ska jag duscha och krypa ner med Jens :)

trevlig helg på er :)

ständigt och jämt

Torsdag idag och jag jobbade till 12 idag, och de sörjer jag inte speciellt mycket. For hem direkt och sen dess har jag inte gjort många knop. Sitter i starka funderationer om att stöka undan lite här hemma. Är roligare att komma hem på söndag om det är undanplockat och fint. Imorn när jag slutar klockan 12 så far vi direkt upp till vuogga så kommer Johanna och Jens sen på kvällen när hon slutar jobba. Blir roligt fara bort en helg, göra nått annat.. trevligt sällskap och få vara ute i det härliga vädret som lovas. Tyvärr är jag skoterlös ihelgen till min killes stora missnöje. Men jag får kanske snålåka med Johanna också nån bit. Hade tänkt göra iordning allt ikväll så det i princip bara är lasta skotern och fara. Av erfarenhet så tar man sig aldrig ivög som planerat, för det är alltid nånting som ska strula och försena allt.

Alltså, när man tänker på hur fort tiden går.. så blir man ju nästan rädd. Kom och tänka på det idag när jag pratade med Linnea och hon sa att hon och Niklas hade 4år idag. Alltså 4 år.. det är 4 år. Det är ganska lång tid. Men det känns kanske som hälften av tiden. Om 4 år är jag på mitt 26:e år, och ska de gå lika fort som dom senaste 4 åren så kommer de ju bara smälla till så är jag 30. Jaja.. nog om djupa tidsperspektiv..


Nu ska jag ta tag i trasan, och ta fram något ur frysen så vi får nån middag idag. Ska vara med min pärla idag också en stund, och det ska bli kul att träffa busfröt. Har inte träffat han på gud vet när, har ärligt talat undvikit han en tid eftersom han haft den där äckliga sjukan, magsjuka som jag mest troligt är livrädd för. Får hjärtklappning bara jag hör nån nämner ordet och sen mår jag illa i 2 veckor om nån i min närhet har eller har haft magsjuka.

Man blir glad av att folk som man inte känner på de viset kan be om ursäkt för en bagatell som ingen egentligen bryr sig om. En dålig dag och stressad kan alla vara, men att man sen ber om ursäkt för det är bra gjort. Det är ju inget som man kan säga är vanligt ens bland dom närmaste. Ska inte sitta och säga att jag är bättre själv, för det tror jag verkligen inte. Men poängen i det hela var att det blir betydligt mycket trevligare om man kan inse sina snesteg och be om ursäkt.

Börjar vara måttligt less på att ha ont i magen, eller ont vet jag väl inte heller.. ett sug i magen jämt och ständigt, som inte verkar vilja ge med sig. Men det går väl över så småningom..

Jaja, nu får det vara bra!


mål mål roll roll..

Dragit med penseln och rollat med rollerna är vad vi har sysselsatt oss med idag på jobbet, och resultet blev helt kanon. Vi har målat över den tragiska hallen och köket som har haft kulören röd/orange/brun.. men numera är den vit, egentligen ljusljusljusgrå.. fast den ser mest vit ut! toppen blev det!
Efter jobbet drog vi till Sofia, åt lite middag och sen for vi till mig och smällde i oss lite chips och gogrejjer. Nu är det kväll och jag väntar på Jens som jag ska ha sjuhundra kramar av för idag är det en sånn dag minst sagt. Om han är lika intresserad, det vet jag inte.. men de struntar jag i idag!

Nu tror jag hissen åkte ner, och jag anar att det är han! :)

natti  natti!

fettisdag

Idag är dagen då man ska äta bruna bönor och fläsk och efter maten ska man ta en semla. Jag gillar varken bruna bönor eller semlor. Så det blir inget utav det för min del iallafall, är den där rackarns mandelmassan som jag inte är så förtjust i.
igår hade jag och Jens 7 månader, de innebär alltså att de var pdol för 7 månader sen igår och 1 månad sen Teddy dog. Skrämmande vad tiden går fort.. fast de är väl bara föröska hinna med det :)
Tog mig en (välfrötjänt) sovmorgon idag (enligt mig iaf) fast det resultera bara i att jag sov alldels för länge och för hårt så nu sitter jag med huvudvärk istället, det är aldrig riktigt bra. Har just ätit frukost, juice och sånna där goa brandtskorpor. Fast dom ska man egentligen ha mycke smör på, ost och en tekopp att doppa dom i.. då är dom som godast!
Har just varit ner i tvättstugan och startat första maskinen, funderar på vad jag ska göra härnäst.. om jag ska plocka ihop lite eller om jag ska börja i garderoben i hallen så våra skoterkläder ryms där som jag har planerat. Måste göra mig klar och gå ner på stan också och byta kolsyretuben till soda streamern. Sen måste jag och handla också, tror det blir fläsk, potatis och löksås till middag. Då blir Jens glad! Det fanns en del att göra ändå idag..

Imorgon har vi målardag på jobbet. Alla vi personal ska måla om i hallen och köket på boendet.  kan bli en lite roligare arbetsdag än vanligt. Måste leta fram nå målarkläder också..

Nä, nu får det vara nog. Huvudvärken blir inte bättre av att stirra på datorn, nu ska jag ta itu med något här hemma istället. Man blir glad av att titta ut genom fönstret, solen skiner!!


måndag

Dagen har varit lugn, jobbade till 12 och sen tog jag en lunch med Sofia.. en lite längre sånn :) Har inte gjort många knop sedan dess, fick ett ryck och började städa skafferiet.. fick faktiskt inspiration av Linnea, för när jag prata med henne i eftermiddag höll hon på att städa sin garderob.. men jag tog skafferiet. Kollade även om en tvätttid som jag var såå sugen på att göra idag.. men hade sånn osis att det var inte ledigt ikväll. Så de får bli tisdagsförmiddans sysselsättning. Nu ska jag slita upp Jens från middagsvilan och bege oss till stockbäcken, byta några spännband och så skulle jag få en liten service på bilen.. fylla på lite spolarvätska och liknande. Det räcker visst itne bara med att tanka, man måste visst fylla på annat också för att den ska gå framåt :)

Oj, nu ska jag fara!

helgen i sin helhet

Nu var även denna helg förbi. Har jobbat mesta dels, fast har hunnit med en hel del annat också. Fredakväll var lugn och skön, Linnea och Niklas kom över och vi åt plankstek och såg lets dance. Blev en tidig kväll för att orka upp att jobba lördagmorgon. När de var färdigarbetat för dagen så begav jag mig till Långträsk och hälsa på mamma och pappa en sväng, och sen blev det middag på Thaigarden med Linnea och Johanna, både jätte trevligt och gott. Mätta och belåtna gjorde vi grabbarna sällskap en stund, men jag lyckades med en tidig kväll igår också. Det är betydligt roligare att jobba om man är ändå lite sugen på livet när väckarn ringer på morron. Fast riktigt så kände jag inte imorse, en ändå skötsam kille kom hem kring 2 tiden inatt, och de visa sig att vi hade hemskt mkt att prata om så klockan ticka på rätt bra.
Idag efter jobbet tog vi oss till Pit stop med Johanna och Jens, och sen vidare till Djupviken för att äta middag där.. allt har handlat om mat idag :) Vi hann knappt därifrån så var de dags för ica och handla nå gott. Nu väntar vi bara på Beck och Jenny faktiskt, det börjar bli rutin att hon kommer och är med oss såhär på söndagkvällarna :) Så nu blir det varma mackor, beck och cola! Typ som en söndag ska vara.  lugn och skön :) 
 
Har en hyffsat lugn vecka framför mig, fast.. det ska man väl aldrg säga.. för då blir den väl lika fullspäckad som dom brukar vara alltid annars. Får vi väl se, på väder och vind om det blir vougga till helgen, skulle ju som passa lämpligt eftersom jag gör helg på fredag klockan 12. Och som jag ska njuta av en ledig helg, man känner sig sådär lagomt mättad efter mycke helgarbete.

Nu ska jag ta fram klämjärnet och byta kanal till 4an :)


tjugo grader

burrrr! va kallt det är ute, mätaren visare här i stan på 20,4 grader. Inte är de så man frivilligt går ut. Fast ut ska jag idag,jag och Johanna ska nämligen bege oss till lule, inte för att göra något speciellt utan bara för att se något annat och umgås lite. Linnea blev tvungen svika oss och de va ju synd! Ja ja de kommer fler turer.
Igårkväll blev inte många knop gjorda, jag rensade lite i alla papper jag hade huller om buller i en låda. Så nu är det ordning och reda på mina "viktiga" papper såsom räkningar och dylikt. Jag såg andra avenyn och vi tog en kvällsfika och sen gick vi faktiskt och la oss. Slog nog igen dom blå kring halv 11 igårkväll så imorse strax före halv 9 vaknade jag pigg och alert. Oj vad det är härligt vakna och känna att man faktiskt är aningen utvilad. Nu sitter jag med en kaffekopp ooch ska bara dricka upp den och hoppa i duschen och göra mig klar. Ser ut att bli en fin dag idag trots kylan. Vad det är roligt att se solen!!

Nä, duschen var det!

None


kebab eller parisare?

Det blev parisare med mos, jens som fick bestämma och jag kunde inte annat än tycka att de var ett bra alternatuv. Så nu sitter jag i soffan mätt och belåten, ser glamour och har precis ätit en apelsin som var mycket god. Jens ligger i sovrummet och skulle vila men jag hörde då precis att han började dra ena ordentliga stockar, så han sover nog. Har varit en skön dag idag, slutade klockan 12 så då for jag raka spåret och besikta bilen, och äntligen(!) gick den igenom så nu är de bara tuta och köra. For till Linnea efter det där Johanna också var, vi planerade våran middag vi ska ha på lördag. Vi ska nämligen ut och äta, antingen på thai eller så blir det golden. Äta god mat, kanske dricka ett glas vin och bara surra. Verkligen inte igår vi hade lite kvalitetstid tillsammans. Tanken är också att vi ska planera in en ikea-resa här framöver efter lönen har kommit, skulle verkligen behöva lite nytt och så är det som alltid roligt göra en sånn där heldag i haparanda :)

Har sådär konstigt ont i halsen, det är som inte sådär att de bränner när man sväljer som de brukar göra när man börjar bli förkyld. Det är som att hela halsen och käken är öm, har haft de nu sen i lördagskväll och de blir då knappast nå bättre. Verkligen märkligt!

Nu ska jag se dagens andra avsnitt av glamour sen ska jag nog gå och väcka Jens. Blir nog en tidig kväll ikväll, nog för att jag är ledig imorn men det är som extra härligt att lägga sig i tid och inte sova bort hela dagen imorn utan istället få ut mesta möjliga av den lediga dagen. En fika alternativet lunch med Johanna och Linnea står då på morgondagens schema iallafall :)

ny vecka, nya tag

Då har vi påbörjat ännu en ny vecka, oj vad tiden går fort. Har jobbat hela helgen, men fredagkväll åt vi middag sen for vi förbi Niklas och Linnea som var hos Dick och Ilone i Öjebyn så där blev vi en liten stund innan de var dags att bege sig hem och gå till sängs. Blev väckt av Jens på lördagmorgon strax efter 6 och då konstaterade han att jag inte skulle få några blommor på alla hjärtans-dag eftersom han skulle upp till vougga. Ja hur som helst, somnade om och vaknade av väckaren en stund senare för då var de dags att kliva upp och fara på jobbet i 12 timmar. Blev hämtad av Josse som var hemma ihelgen, erik och jompa. En kort men trevlig kväll, kul att träffa Josse var det iallafall. Så de var min alla hjärtansdag :) Igårkväll efter ja slutat jobba for jag hem och möttes av Jens och Jenny som låg i min soffa och hade köpt chips och dip. Så det blev de igår till beck.

Nu idag har jag hunnit på dollarstore ännu en gång efter jobbet, köpte nå skurmedel som kan tänkas behöva om man ska skura. Så de ska jag faktiskt göra nu, för nu har jag inte de att skylla på iaf. Känner dock att huvudvärk börjar smyga sig på.. kanske två alvedon och ett glas vatten i förebyggande syfte. Nä, nu ska jag ta tag i mitt hem!

lediga dag

Oj vad det är härligt! Vaknade kring halv 9 imorse lagomt utvilad alldeles tydligt. Slog upp ögonen med lite huvuvärk fast det har då börjat ge med sig nu, så de är ju bra. Skulle iväg till pappa på förmiddagen för att byta batteri i bilen, men mercan va inte så sugen på livet idag heller. Så han fck allt komma in till stan och byta batteri på plats åt mig, så nu funkar pärlan.. peppar peppar!! Johanna ringde i samma veva, och hon hade då också bil-bekymmer.. 30 grader kallt i älvsbyn och hennes racerPRO hade stått utan motorvärmare så hon trodde minsann att den skulle starta, men de gjorde den inte. Så jag tycker lite synd om henne som sitter fast i älvsbyn!

Undra sa flundran vad jag skulle hitta på nu, funderar starkt på att göra en sånn där go sofia-sockerkaka. Och nu skulle då Linnea och Doris komma hit och hälsa på :) Kanske de blir en tur till dollarstore eller nå annat spännande, vi får se.


dags för utmaning!

För ett ganska bra tag sen blev jag utmanad av Linda som går ut på att man ska öppna sin bildmapp, öppna sjätte eller fjärde mappen, och sen välja den fjärde eller sjätte bilden så det är väl på tiden att jag gör det!



Sjätte albumet, och fjärde bilden.. så den här blev det! Jag och Johanna i somras på fest hos Lisa i svensbyn. En jättetrevlig kväll med härligt väder hade vi. Vad jag minns sådär särskilt bra var att jag började jobba klockan 12 dagen efter, och det tyckte jag inte var fullt lika roligt.

Då ska man visst utmana vidarJoe, men eftersom de flesta av de bloggar jag läser redan blivit utmanade så utmanar jag Johanna, som faktiskt är med mig på bilden!

Då var det gjort, kanske skulle återgå till städningen. Det ser hemskt ut när solen börjar titta in genom fönstrena då ser man verkligen allt damm och skräp som flyger omrking här. Jättekul att se solen.. men inte de som kommer fram med den. För övrigt så var helgen som varit trevlig. Fredagkväll var fruktansvärt lugn och skön, vi åt tacos och sen låg vi i soffan resten av kvällen och jag somnade så jag missade då hälften av de jag skulle se. Men jag vaknade när Jenny kom förbi, som sov över på soffan.
Lördag vaknade vi rätt tidigt, åt fruksot och så gick vi till stan med Tessan där vi handlade lite festkläder inför kvällen. Vi åt middag med Jenny, Mia och Amanda och så var det ju hockey så Niklas och Linnea kom också förbi, så dom fick sig också lite mat. Bara nästa tillfälle ges så lovar jag att ni ska få en riktig inbjudan ;) Vi drog vidare till Tessan där det var fest, och glad i mössan som vi blev knatade vi till Kalles. Men där blev vi inte speciellt länge, utan de blev big boy och hemgång. Kallt som de var, men jag skulle då visst envisas med att vi skulle gå till Jens och sova där trots att de är betydligt längre än till mig. Men frysa fick jag då göra, men de var ju då på eget bevåg så. Söndag var lugn och de är då bara förnamnet. Inte pigg och alert för fem öre. Vaknade väl till liv kring 18-tiden så då blev det Ica och sen hem till mig, för att lägga sig på soffan återigen.

Snön har vräkt ner och under helgen och jag har varit lite klurig och tyckt att bilen ska vara varm när jag ska ha den nästa gång så jag pluggade i motor och kupevärmaren så igår när jag skulle skotta fram bilen så var den lagomt isig. Dörren gick inte öppna och kontakten till värmaren hade frusit fast även den. irriterad då som man kan hinna bli, men då löste vi det som så att sladden fick hänga runt backspegeln och jag fick krypa in från andra sidan och sen köra den till jens varmgarage så den skulle få tina. Men då idag när jag skulle hämta min avtinade varma bil så hade den inte speciellt mycke till livsgnista när jag vred på nyckeln... kul kul kul kul! NÄ! idag kan man komma med skambud på mercan och jag skulle sälja den direkt. Måste jag väl vänta på att Jens ska sluta och komma hem så han får lösa mina bekymmer. det är ju tur han finns :)

Nu tror jag att blogg och cocacola pausen är över, för ett bra tag sen. Solen har då försvunnit så nu syns inte dammet längre ;)

fullt upp

Nu är denna helg med jobb avklarad. Hemskt mycket skönt! Kom hem för en stund sen, har startat en tvättmaskin och så som det behövdes så lär jag inte vara klar med det förens sent ikväll. Men medan tvättmaskinerna går så hinner jag göra så mycket annat, hade tänkt hoppa i duschen nu och sen bege mig till Djupviken och äta middag. Sen står det kalas på schemat, ska till Per och Linda för Linda fyller år idag. Största anledningen till att jag far är för att få träffa mitt lilla charmtroll såklart, han får man knappast nog av! Hade väl tänkt få se lite av Jens idag också..  fast vi har lite av ett problem visst. Jag ska se Beck klockan 21.00 på 4an och han ska se The unit klockan 21.00 på 6an. Så hur vi ska lösa det vet jag då inte, hans förslag var att växla mellan programmen fast jag vet inte om de var sånn bra ide. Men vätt no löser vi det världsproblemet också.

Imorgon ska jag, Linnea och Johanna fara iväg till Skellefteå och gå en vända på stan där. Blir kul att göra nånting och framför allt att umgås alla tre, för det var ingenting som hände igår.

Nu måste jag visst lägga på en rem, ska hinna duscha och hänga tvätt och köra till djupviken och fick precis rapport om att mamma hade satt på spagettivattnet. Så om jag inte vill äta sönderkokad spaggeti måste jag nog avrunda här!

RSS 2.0