Okänd nummer

En lyckad personalfest var det igår, synd att de är så sällan!

Idag på förmiddagen när jag och Jerry var ute, så ringde min telefon "okänd nummer" stod de.. kan ni gissa vem som var på andra sidan linjen?! Jo, Johanna! De var kul, dom hade det bara bra, längtade hem efter Meja och hälsade så mycket till alla! Lite roligare att höra en röst än att skriva på facebook eller sms. Nu längtar vi bara att dom ska komma hem :)

Nyss hemkommen från mitt extraknäck, har jobbat på affärn ett par timmar och Jerry har varit så snäll och sovit i sin bur heela tiden! Han är ohiskelit glad att komma hem efter en natt borta, springer och stusar omkring! De han däremot inte vet är att han ska sova borta en natt till :P

Nu ska jag hoppa i duschen och börja fixa till mig för kvällen, jag har på känn att de blir en trevlig kväll i norrfjärden!


blommor och bin

Se så de är fint med en bukett med blommor på bordet, såhär ser de ut i vårat kök just nu.







Min tredagarsledighet har precis börjat, vi har tagit de lugnt på förmiddagen. Fått genomgå en nykter och körkortskontroll som jag kom ur helskinnad. Enda problemet var att jag inget körkort hade med mig, turligt nog var de en lite snällare polis som ringde och kollade upp de bara. Tur för mig att jag slapp böter!

Min bil står i garaget under systemet för att tina upp lite, de var där nere jag stötte på farbro polis och tant polis.

I eftermiddag ska jag och Jerry bege oss till Djupviken för at lämna hans bur, eftersom han ska tillbringa natten i den där. Sen ska vi nog bara vänta in Sofia som skulle dyka upp vid 16-tiden, göra oss färdiga och bege oss ner till festen.

Snart kommer min man hem, hem för att vända och fara igen. Nu är det allt bra längesen jag var ifrån han såhär länge (en hel helg) så de kan bli av ett lite jobbigare hejdå idag. Man vänjer sig fort med lyxen! Men jag är rätt tacksam att jag slipper vara med där uppe ihelgen och se hur de kommer gå till, för en lugn och sansad helg blir det nog minsann inte!

Nu har vattenkokarn gjort det den ska så nu ska jag göra mig en kaffekopp! Trevlig helg :)

Ett inlägg avsett till andra sidan jorden..

På beordran av Sabina på andra sidan jordklotet kommer nu ett bildinlägg på Jerry!






Rackarns boll de där som rullar under alla möbler..








Man blir trött efter ett ryck med fotbollen!


Vilopaus som matte och husse tycker är ganska skönt en stund, för dom är sälsynta ;)


Gömmer sig för dammsugarn!


Gardinerna är ett bra ställe att sova på!


en liten utmaning

.. i brist på annan sysselsättning!

8 saker som du ser fram emot:
*Jerry ska bli rumsren och börja få lite förstånd i de där lilla lilla huvudet
*Våren
*Husvagnen i vuogga
*Påskledigheten och fjällveckan
*Min första betalda semester till sommaren
*Helgen som närmar sig med stormsteg..
*Glamour ska börja 17.35 ;)
*Få sova liite längre om mornana


8 sanningar om dig sjælv:
*Biter på naglarna tills de är ömt runt fingerspetsarna
*Jens skulle nog vilja påstå att jag hetsar upp mig fort, lätt och framför allt ofta
*Sover oftast med tjocksockar, för jag har hört att man sover bättre med ylle på fötterna. Tron kan försätta berg, jag sover som en stock!
*När jag skurar golven så använder jag mer Ajax än vatten i tron om att det ska lukta mer, godare och längre!
*Typ fast för Coca colan så de är sjukt!
*Jag hatar oreda hemma.. därav många konflikter när han jag bor med inte delar samma mening med mig där.
*Man kan jämföra min syn med en blind.. nästan.
*Har dålig fantasi för nu kommer jag inte på någon fler sanning om mig själv.

8 saker du brukar sæga:
*Hallå
*Hm..!
*Int vett ja
*Men näää!
*Asså
*säkert
*hejdå!
*mm

8 saker du har på dig:
*Underkläder
*T-shirt
*Kjol
*Strumpbyxor
*Tjocksockar (Nä, jag ska inte sova såhär dags.. men är man varm om fötterna är man varm om hela kroppen)
*Datorn i knät :P
*Ring
*Örhängen
*Glasögonen såklart! Annars skulle jag inte se vad jag gör =)

De här med att utmana 8 pers, de uteslutar jag. Man gör de om man själv känner för de =)




ny design

Som ni ser så har jag fått mig en ny design tack vare Angelica, tusen tack!

Nu är vi där igen, det har nog inte undgått någon att de är snöstorm ute som resulterar i översnöade bilar, oplogade vägar, sist men inte minst ett fruset motorvärmaruttag!! Så nu står den där.. fastkörd och utan värmare på parkeringen min pärla, tur att Jens är "jerry-ledig" imorn så han får minsann kliva upp och skjutsa mig på jobbet imornbitti. Ganska bekvämt om jag får säga de själv ;) Ska nog tillägga att jag faktiskt tycker vinter/vår är trots allt den bästa årsstiden, ändå!

Jerry växer och frodas, han går an som en galning. Är typ 0 till 100 och i nästa sekund sussar han gott!

Idag var vi SÅ nära en nilapulka men såklart var den ju såld. Dom är allt bra attraktiva dom där! De kommer fler tillfällen.

Bara så ni vet, 15.30 imorn tar jag helg! En helg jag faktiskt längtar till, fredag är det personalfest och lördag ska vi vara hos Emma i nrfj, äta middag och dricka lite vin/cider, eventuellt surra lite också! Dessvärre är jag soloalen ihelgen, Jens far till trolltjärn och Jerry ska få följa till Långträsk med mamma och pappa. Jag lär ha fullt upp med annat så jag klarar mig nog!


Nu ska jag duscha och snöra på mig tjocksockarna, sen är det natti natti här!

Larm 1, larm 2..

Jag är nog en av få som tycker att de är otrooligt skönt att den här helgen börjar gå mot sitt slut. Några ynka men dock långsamma timmar kvar att arbeta innan jag får gå hem. Då har jag bara imorgon till 15.30 kvar innan jag har "helg"! Eftersom vi bägge jobbar imorgon så ska Jerry få vara borta för första gången själv, Ronny och Monica har äran att ta hand om han imorgon.

Idag är jag trött, av många olika anledningar. Dels kom jag inte isäng förens strax efter 1, korkat när man vet man ska upp vid halv 7 på morgonen, jag vet. Meen efter jobbet for jag till Per och Emma och alldeles tydligt var de för trevligt för att fara hem i vettig tid. Sen.. så vaknar jag 05.15 av att Jens väckare ringer.. smart va att ha larmet igång när ingen ens ska upp!! Yrvaken och trodde klockan var mer så de var dags för mig att gå upp, men när jag till slut insåg att fallet inte var så..  så hann jag bli mäkta irriterad på han som låg bredvid och snarka så gott. 05.25 drog det igång igen, larm nummer 2!! Ännu argare den här gången.. Såå efter de så har jag typ bara halvslumrat tills MIN klocka ringde och Jerry vakna och börja pipa o gnälla för att han ville ut. Så summan av kardemumman så har jag väl lyckats skrapa ihop en 3-4 timmar sömn inatt..  Jag som ska se Johan Falk ikväll, de kommer ju aaldrig gå!


Nä, om jag skulle gå och fylla på kaffekoppen för kanske 6e gången den här morgonen!


suris

De är ju dräpande att lägga två helger på raken, men är man så korkad får man vackert löpa linan ut. Jag kommer nog istället uppskatta mina två kommande lediga helger istället!

Igårkväll var vi förbi hos Per, Linda och grabbarna. Kajsa och Jerry fick träffa varandra för första gången, och vi har skaffat oss en liten buse. Han hoppa och stutsa på Kajsa så de slog härliga till!
Eftersom våra killar ska till Trolltjärn och fira Per som fyller halvvägs till 50 så bestämde vi oss för att vi tjejer också ska ha lite roligt! Linda har t.o.m försett sig med barnvakt för att kunna dricka en cider eller två, så de kommer bli kul :)
Fredagkväll har jag också bokad, då är det personalfest! De blir kul att träffa alla från den gamla goa tiden :) Det innebär att Jerry måste vara borta bägge kvällarna, men det är redan ordnat och jag tror inte han kommer gå under. Han kommer mest troligt hålla hundvakten sysselsatt ;)

Imorse vaknade jag med huvudvärk så jag var en riktig surpuppa. Turligt nog har både huvudvärken och det dåliga humöret försvunnit!





1 år av saknad!

Vet ni vad det är för dag idag? Kanske inte så lätt för er att veta, men jag vet! För ett år sedan idag fredag jobbade jag 7-12 på Kollektivet. När jag slutade blev jag tvungen fara med Teddy till vetrinären för han piggnade aldrig till efter narkosen han fick dagen innan när vi skulle skrapa tandsten. De vi däremot inte visste före vi for var att vi inte skulle komma hem med honom igen. Väl där fick vi beskedet att han var full i tumörer och hade inte så långt kvar att leva, vetrinären kunde inte svara på om han hade ont och led. Så då tog vi beslutet med vetrinärens samtyckte, han skulle få somna in. Lilla lilla Teddy pow pow..  Han var allt bra speciell, och därför kommer nog ingen glömma honom!

Den eftermiddagen for vi upp till trolltjärn för en helg med skoter och trevlig sällskap, de var det.. men jag hade kanske inte så kul som jag kunde ha haft.


Till något roligare..
Jerry har sovit heela natten i sin bur utan de minsta gnäll. Underbart! Jens tog ut han innan han for på jobbet och sen har han låtit matte sova till klockan 9.00. Så idag blir måltiderna hans lite framflyttade, men vad gör det mig.. jag fick sovmorgon :)
Sen så måste jag ju få skryta lite, igår (8 veckor och 2 dagar gammal) så lyckades jag hålla honom från att både pissa och bajsa inne.. på hela dagen!! Men jag har också åkt hiss x antal vändor, men de är det värt!

Idag går Jens visst bara halvdag så han borde börja komma hem snart, så då har vi helg! En kort variant dock, för lördag och söndag är det min tur att jobba!

Trevlig helg!

full rulle!

Här hemma på sundsgatan är det ingen rast och ingen ro, Jerry har vaknat till liv. Han försöker äta upp det mesta, och då spelar det inte så stor roll om det är kablar, filtar, fötter, händer, leksaker, eller hans bur. Aningens svårtuggad men provar gör han! Snart kan jag nog bara säga fraserna, "Nej!!, Jerryy, ja kom då!, jaa va braa!, va duktig du är". Ungefär så låter det här mest hela tiden. Jag uppskattar dom få stunder han tror sig att sova.. som han gör i skrivande stund.. på mina fötter!!

Jens tyckte de var rätt skönt när jag kom hem igårkväll efter jobbet, Jerry hade kört hårt med husse så han kände för lite avlastning ;)

Han är allt bra go vårat lilla busfrö!


I övrigt så händer de inte särskilt mycket här, all tid och energi går åt till att uppfostra Jerry, hade tänkt rulla lite biffar nu om bara köttfärsen behagade att vara färdigtinad. När Jens kommer hem ska jag ta fram dammsugarn för de är välbehövligt. Sen ska jag kila iväg på coop och hämta ut mitt paket med hårschampo och balsam som äntligen har kommit! Blev nästan lite orolig att jag hade blivit snuvad på drygt 200kr.

Nu ska jag njuta av lugnet innan han vaknar från sin taktikvila!
'





  


Jerry har landat!

Nu är vi äntligen hemma med vårat gudomligt söta nytillskott! Resan har gått bra, och Jerry tyckte att de var en baggis att flyga.

Snart så vaknar nog den lille så då är det bäst vara på sin vakt så man slipper torka kiss!

Jerry 8 veckor:






igentäppad näsa!

Oj så min näsa ser ut.. ett stoppljus mitt i fejjan på mig. Jag har använt för mycket av de hårda pappret och snytt mig alldeles för många gånger. Less är jag också! Läpparna är som ett torrfnöske när jag vaknar på morgonen för att jag måste sova med öppen mun när näsan är igentäppt. Trött och ont i huvudet får man också! Jag är bara sådär lagomt negativ, vi får hoppas de är fort övergående till det bättre :)


Nu är det nära alltså, åh herreminge så jag längtar! Tack för alla namnförslag, mkt uppskattat men Jens har knäckt nöten själv.. Jerry blir det! Så om vi får en son nångång ska han heta Tom. Tom & Jerry :)


Tänka sig att den här helgen börjar gå mot sitt slut den också och jag ser framemot veckan som kommer, dels för lille Jerry men också för att jag inte tänkt jobba ihjäl mig. Onsdag, lördag och söndag, lättsam vecka va!


Imorse hade jag kunnat slå ihjäl Jens eller kanske inte.. men typ. När min väckare ringer och man helst av allt bara vill dö för att det redan är morgon, bäcksvart ute och kändes som jag nyss somnat. Så ligger han kvar, snurrar bara in sig ännu skönare och mummlar nog många gånger så jag verkligen ska höra han "ååh så skönt.. åh va härligt få ligga kvar å dra sig.. undra om jag ska sova en stund till.. " blabla. Som att jag blev ännu mer sugen på att kliva upp och ännu värre, fara på jobbet! Han kommer att få igen, va så säker!



15 januari

Min lediga dag som var igår, den spenderade jag hemma i pyjamas städade och tvättade i princip hela dagen lång. Med undantag att vi for iväg på djupaffärn och köpte en biabädd och lite snarra åt vovven. Ren lägenhet, inga smutsiga kläder i tvättkorgen och allt är ordnat för våran lilla Bosse som numera eventuellt får namnet Larry, vad tror ni? =)

Egentligen har vi väl som tre alternativ som vi är ganska så överrens om, Larry Bosse eller Roy.. Om nu ingen kommer med något bättre förslag? =)


Idag är det helg för de flesta men inte för mig. Jag har påbörjat mitt första av helgens tre arbetsskift men det känns helt okej på nått vis. Värre är det nog nästa helg som jag också jobbar, då kommer jag nog bara gå och tassa på tå att få fara hem till Jens och doggelito.


Idag har jag och Sofia haft en lunchdate, tiden sprang iväg och man kan ju undra varför.. inte många sekunder det är tyst =)


Nu ska jag ta en kaffetår i hopp om att den kanske lindrar min lite onda hals!


nedräkning

.. ja den har börjat. Idag är det en vecka kvar tills vi landar med planet på Kallax med våran lilla vovve. Oj så spännande de blir! Men oj vad mycket jobb han kommer tillföra såhär första tiden innan han har fattat poängen med att utföra sina behov ute och sen så ska han väl förhoppningsvis lära sig lite hyffs också.
Jag har idag funderat lite över första veckan, det är två dagar det kör ihop sig när vi bägge jobbar.. så jag har tänkt som så att om vi tar ledigt var sin dag, så slipper vi ordna hundvakt dom två första dagarna. Han måste ju få en chans att lära känna sitt nya hem! Lilla, lilla Bosse..  =)

Tisdag är det idag och jag är inne på min andra arbetsdag. Höll på att försova mig imorse, vaknade 7.04 och börjar jobba 7.30 i munksund men jag hann med marginal dessutom! Men det märks, jag har nämligen årets flottgaste hår så jag ser inte klok ut på skallen. Jaja, tur att inte så många ska kolla på mig!

Jag tor att Jens och jag måste på affärn när vi slutar, är ju så passande när vi bägge slutar jobba 15.30. Då kan man ju bara mötas där man ska handla. Men han vet inte om det ännu, det ska jag överraska han med lite närmare. Han bara älskar att handla.. =) eller så inte!

Nu är det lunchtajm!

fredagstraditioner

Nu har jag tagit helg, satt mig ner i soffan med en kaffekopp efter en middag som bestod av rullader med ädelost, tomater med mozarella och parmesan i ugn, sallad, vitlökssmör, bea och loranga (inte igår man drack det men jag vill minnas att de var godare förr).


Jens sitter och läser dressyr av hundar för de kommer en valp till oss om drygt 1½ vecka (som han nyss påminde mig om när jag sa att han var tråkig).


Coca-colan som stått ute på kylning på ballen har börjat tina upp så nu ska jag hämta mig ett glas i väntan på att familjen Rudholm/Engstrand kommer hit. Eftersom våran fredagstradition är slut för säsongen så har vi från och med idag bytt ut Idol till Lets Dance! Man får ju inte vara dum :)


På söndag hoppas jag att vädret tillåter planerna om en skotertur med Jullanbullan och Niklas, kanske någon mer som är sugen på säsongens första dag med skoter? :)


Åter igen, trevlig helg!





lilla Bosse

Jani, jag kan som inte riktigt fatta att vi faktiskt ska köpa en hund..  Som jag nämt tidigare så är de snart exakt ett år sedan jag grinade och klämde fram att jag aldrig mer ska ha en hund.. aldrig!! För så tragiskt de var att förlora en så tänkte jag att aldrig mer ska jag utsätta mig för det... Men se så förhastat de var, ett år senare är jag ägare av en hund igen. De kommer inte räcka med en, jag är inte nöjd förens jag är matte åt en liten bichon frise Lotta.

Namn åt den lilla.. Jag är inne på Bosse men vi är inte riktigt överrens men envis som en gammal get som jag är så är det ingen omöjlighet att jag får igenom mitt förslag om husse nu inte kommer med något ännu bättre förslag förståss. Vi får väl an se!


Då var det fredag och helg, Jens vill till stugan och jag på Ikea. Ni kanske hör att de klingar inte särskilt bra ihop..

Trevlig helg!


Tillökning i familjen Aldrin/Engman!

Nu är det klart, den 19 januari flyger vi ner till stockholm och hämtar hem våran lilla valp!!






nyårsbilder

Nyårsfesten var till belåtenhet, och mer där till. Bjuder på några bilder från kvällen såhär några dagar i efterhand.













Nog om det, nu har ni fått några smakprov på hur de såg ut på björkgatan när vi firade in de nya året!



Idag var min första dag på jobbet efter min lediga vecka och de kändes mer än tungt. Att jag fick ett sms av Jens mitt på dagen där det står att han är ledig resten av veckan gjorde inte saken bättre!

Nåja, det är bara bita ihop. Har ju faktiskt avverkat en av fem.

Nu ska jag ta och mxia ihop en gosmoothie i den nya bleendern som vi börjar ha som vana att dricka varje kväll!



RSS 2.0