energi

Måndag morgon eller det börjar väl kallas förmiddag den här tiden. Inatt har vi hållt oss vakna mellan 3.30 och 05.00, jag tänkte bråka med barnet om att han inte alls skulle få någon mat så jag tog över han till oss men jag gav upp eftersom han inte hade några planer på att somna om utan att äta, sen hade han svårt att komma till ro igen. Jag får helt enkelt skylla mig själv..

För tillfället har jag en hund som håller på att krypa ur sin egen kropp för att han inte vet vad han ska hitta på härnäst, han måste få sig en promenad. Som om det hjälper..  men det är värt att prova.
Det är så sjukt vad han har energi, för någon dag sen var Jens ut och sprang med han i säkert dryga timmen, stan-öjebyn-stan.. det bekom han inte, det var gasen i botten resten av dagen iaf. Jaja, jag och Filip ska ta oss en promenad med han nu.

Egentligen skulle vi följa på Familjens hus nu, men det blev stressigt och så hade jag blivit tvungen strunta i prommisen och det kändes inte aktuellt. Vi far ut på julklappsjakt istället efter lunch.
Ikväll ska jag ut och äta på tu man hand med tjejorna, såhär tre månader senare ska vi fira Sabina. Bättre sent än aldrig ;)

Vi har haft en skön helg, Idolfrämmande i form av Tessan och lillDevin, kalas hos Edward, sequencekväll, och igår skyltsöndag.

Nu ska jag klä den lilla Filip och he oss ut!

Bissing

Numer hör våran fille inte till den tandlösa skaran, igår kände vi en hård liten rackare där nere och Jens såg den visst också. De är ju inte lättast när en liten tunga som oftast ska vara i vägen när man ska titta, men den finns då där tanden alltså.

Igår var vi på badhuset, han hade med sig Billy och Tovah som badsällskap men jag tror i ärlighetens namn att dom inte uppskattade Filips närvaro, det skvätter mest en massa vatten runt i kring han ;-) Men roligt var det och trött blir man, både barn och mamma. Han sov som en stock tills pappa kom hem och Jerry blev så glad att hela huset skulle ha vaknat.

Idag får vi se vad vi hittar på, Jens ska på massage när han slutar jobbet och Idol ska jag defenitivt se. Härnäst tror jag att det väntar en promenad.. det verkar lite så på Jerry.

Trevlig helg! :-)

Nu är det..

.. jul här i vårt hus! Ja, idag har jag faktiskt plockat fram julpyntet några dagar för tidigt men då är jag så att jag hellre plockar bort det tidigt. Efter nyårshelgen brukar jag som oftast röja undan allt vad jul heter och göra vår här hemma istället. Förstår ni, att snart vänder det?? Snart går vi mot ljusare tider igen! Omän vi har några kalla och tråkiga månader framför oss kvar än, men vetskapen om att det faktiskt blir ljusare och ljusare gör att det går så mycket lättare :-)

Ikväll ska vi på 60års middag på havsbadet men före det ska vi på husvisning. Jag är inte det minsta positiv och har inga som helst förväntingar för jag är väldigt osäker på om jag överhuvudtaget skulle kunna tänka mig att bo åt det där hållet, så vi får se.. titta kan man alltid göra. Omän jag inget hellre önskar än att vi hittar ett hus och får flytta, så vill man ju ändå vara ganska säker på att man skulle trivas. Det jag längtar mest efter är att få göra ett rum åt Filip, sätta upp hans finfina Isaform tavlor ;-) Sen är nog Jerry en av många anledningar till att det är ganska bökigt att bo här, lite jobbigt är det ju faktiskt att klä Filip och stoppa han i vagnen varneda vareviga gång Jerry vill ut. Men nåja, det kommer!

Nu ska jag ögla igenom ett avsnitt av Glamour medan Filip tar en lur!

Pigg och alert!

Kaffet är uppdruckit, PT är läst och ett par avsnitt av Glamour har jag gluttat igenom. Kanske jag skulle passa på att duscha medan möjlighet finns, Filip sover och i vaket tillstånd uppskattar han inte när jag drar för duschdraperiet och vi är ensammen hemma. Det blir gråt och tandagnissla när han inte har full pejl på mamma, det är lätt stressande så balsamet hinner sällan verka mer än 2 sekunder.

Sent igårkväll började jag känna att jag hade ont i halsen men jag tog en ipren och drack te med honung som måste ha gjort susen för idag känner jag inget. Tur är väl kanske det för skulle jag ens komma i närheten av så sjuk som Jens var häromdagen så skulle jag inte orka stå upp.

Idag känner jag mig pigg, än så länge. Världens bästa FIlip har sovit som en stock inatt, från det han somnade igår till klockan slog 6 imorse. Det är sällsynt, han brukar ju som oftast vilja ha tutten både en och tre ggr eller så är han lite sugen på välling men icket inatt! Så med det så var jag ganska så pigg när han drog igång stämman imorse så jag klev faktiskt upp men Filip, han somnade om och sover fortfarande. Men det är ganska skönt med en stund för sig själv, i lugn och ro när Jens farit på jobbet. Kokat kaffe, läst PT, sett ett par avsnitt av Glamour, ätit frukost, kissat Jerry.. Ja osv.
Ja nu har jag dragit på mig en ny last, det blev så spännande i Glamour här för någon dag sen så jag gick in och upptäckte att man kan ju faktiskt ladda hem senare avsnitt, och detta jag gjort.. nu är jag fast! Så nu väntar jag på tre avsnitt som är på väg, men det gick då så förbaskat segt så jag lär nog få vänta.

Ikväll ska jag iväg på sötnöten-party hos Anna, det ska bl kul! Jag tror att Filip ska få sig en eller två julklappar däriåfrån.

Nä men om jag skulle gå och ta upp köttfärsen ur frysen, idag får det bli en köttfärslimpa som middag.. enkelt och rätt så gott. Ha en bra dag :-)




På väg upp till vuogga..



Testar om gåstolen går lika bra i förgården medan mamma och pappa ställer iordning.





Full fart!



Time will tell..

Att en dag kan gå så fort och vi har inte åstakommit mycket, en promenad med Jerry och ett snabbt besök av Linnea. Ikväll efter middagen så for vi och hälsade på lille Devin, så liten och söt! Om han och Filip ska bli lika bundis och spendera lika många timmar med varandra som deras mammor har gjort, så har dom x antal år kvar tillsammans. Det är ju ganska roligt att de skiljer nästan lika i ålder mellan Devin och Filip som det gör mellan mig och tessan, enda skillnaden är att dom är tremänningar.

Imorgon hade jag tänkt att jag och Filip skulle fara och hälsa på en ytterligare nyfödd liten kompis, lilla Max som hunnit bli några veckor gammal. Sen torsdag har vi baddag så då ska vi iväg och plaska i poolen. Resten av tiden är ganska oplanerad den här veckan men vi ska nog komma på något!

Filip sover för natten, Jens och Jerry är íväg och polerar skotern och jag, jag ska sätta mig i soffan och se tv, kanske drömma om en cola eller något annat gott just bara för att vi inte har något sånt hemma såklart när jag var sugen.


Mysmorgon!

Har tänt ljus och dricker kaffe, Jens for på jobbet för ett tag sen, det lilla barnet somnade om igen och t.o.m Jerry gick och la sig igen. Vilken skön morgon!! :-)

Igårmorse gjorde jag misstaget att ge han mat vid 5-6 tiden och sen la mig och sov igen, det resulterade bara i att jag var mer död än levande när jag fick en arm och en fot inborrad i mig vid 9-tiden så idag klev jag faktiskt upp. Har man sovit nästan 7 timmar med några tuttinstoppningar utan att behöva gå till micron så känner man sig någorlunda pigg omän klockan bara är 5.50.

Igårkväll kom Johanna och höll mig sällskap över ett par koppar kaffe och surr. Idag har vi träff hos Nina på schemat, ska bli kul!

Nu ska jag fylla på kaffekoppen och slå över till nyhetsmorgon, sen ska jag nog ta tag i dagen.. ev. volymera håret och göra mig iordning innan både Filip och Jerry vaknar och gör morgon för då är den lugna stunden över!

Ha en bra dag!


Pop pop!

Idag har vi bara hållt oss hemma, bortsett från dagens promenader. Ja visst, en latmask som jag har lyckats med två promenader idag. En timmes med Sabina på förmiddagen och sen har jag varit ut på en till här i em./afton. Anledningen till den andra var enbart för att jag tänkte vara snäll och beskona Jens från den när han kommer hem ikväll, dom har jobbat över i dagarna två och ikväll visste han inte riktigt när han skulle komma.. det kunde lika gärna bli inatt, typ. Så då fick det bli så, iom det har jag unnat mig en skål med popcorn alldeles nyss.. dom vräkte jag i mig fort och i skålen finns bara dom brända kvar.
Trots att vi knappt gjort något idag så kan jag ändå tycka jag hunnit en del, strykit och hängt upp nya gardiner i vardagsrummet för det verkar ju som att vi blir kvar i den här lägenheten ett bra tag till så.

Badet igår med sussa och Tovah gick ju finfint, Filip stormtrivdes i plurret så det ska vi göra om! Han plaska mest hela tiden så det skvätte vatten hej vilt runt omkring oss.

På tal om Filip, på kort tid har det hänt masssooor.. Han springer runt i gåstol med en himla fart, sträcker sig efter allt han kommer åt och når, har knappt tid att äta för han håller stenkoll på Jerry om han är i närheten, och som idag har han jagat Jerry runt här och planen har varit att köra över han men då skrattar han så gott när han springer iväg och så fortsätter han så tills Jerry går och lägger sig på säker plats ;-)
En riktigt gladskit har han blivit, ler och skrattar som mest hela tiden. Förr var han lite svårflirtad och drog inte på smilbanden i onödan, annat är det nu. Vårat lilla hjärta!

Natten till igår fick Filip en tremänning och jag ett kusinbarn, det snyggaste! ♥ Grattis till Therese och Jimmy!


Nu är det pyjamasdags här och sen ska jag sätta mig i soffan med en god kopp kaffe med smak av vanilj! Gokväll :-)





Rantardag!

Att en helg kan gå så fort, det är inte klokt! Fredagkväll tog vi det hemskt lugnt, Filip fick lite feber på kvällskvisten från förkylningen och vi åt pizza och såg idol.
Lördag mötte vi Julia som var hemma över helgen på stan, alltid lika roligt att träffas! På kvällen åkte vi till Hollsvattnet, trevligt det också och lika längesen nästan som sist. När vi for så insåg jag ganska snabbt att bilen gick trögt och drog neråt diket, mycket riktigt så var det punktering. Då hade vi sånn tur att Per och Linda kunde låna oss ett däck så vi tog oss hem till slut. Så idag har vi varit och fått oss ett nytt däck. Träffat Julia en sista gång innan hon åkte hem och varit förbi hos Sussa och Tovah. En riktig rantardag blev det, t.o.m så lång att Jens fick stå bakom dörren och vänta när han slutat jobbet.

Jag har en väääldigt trött Filip här som springer omkring i gåstolen, han har väl på sin höjd sovit 40 minuter under hela dagen. Vanligtvis brukar han sova en ordentlig snoa och en lite kortare.. så han har ett stort minus på sova-kontot om vi så säger. Han ska snart få sin välling och få gå isäng.
Imorgon ska vi åka och bada med sussa och Tovah, ska bli spännande! Onsdag är oplanerad och fredag likaså, torsdag däremot ska vi iväg till Nina för att träffa alla mammor och barn. Så att så ser våran vecka ut :-)

Nu ska jag göra iordning vällingen som jag tror någon längtar efter!






Tack tack!!

Kan ju börja med att tacka för alla komentarer, jag har fortfarande inte bestämt mig dock. Så jag ska ta med mig mannen till barnens hus idag så kanske han kan fälla ett avgörande!

Det var den dagen, jag som tänkte att jag skulle få något gjort.. det sket sig och de blev inget gjort, inte ens någon middag. haha! Äh, vi tar och äter upp dom stackars köttbullarna som blev kvar igår och den som inte blir mätt för steka en omelett med bacon. Mer märkvärdigt blir det inte idag.
Redan imorse kom Sabina för att dricka morgonkaffe, men det hann bli en eftermiddagskaffe också.. vi surrade och surrade lite till så tiden skenade iväg.
Sen har vi bara åstakommit en promenad till Coop, där dom tänkte blåsa mig på 9kr. Men de uppmärksammade jag nog allt, ni vet.. Tuttar tre-pack 2 för 65kr. Men jag tittade på kvittot och såg att de var ordinare pris som jag betalat, så jag gick till kundtjänst och fick en tia tillbaka. Så där tjäna jag in ytterligare en krona ;)

Jag rullade ju som sagt köttbullar igår och tänkte att jag kunde ju göra några åt Filip i samma veva utan salt, sagt och gjort. Köttbullar och potatis fick han till middag, skitgott enligt mig men det höll fille defenitivt inte med om. Han spottade och fräste för varje tugga tills han kräktes för att de var så dåligt, tacksam unge! Men så lätt kommer han inte undan, jag har några kvar i kylen som han ska få testa på en omgång till! Kanske smakar bättre en andra gång.

Nä nu ska jag och 9kilos klumpen micra upp maten från igår!

Bilbarnstol?

Det börjar vara hög tid att fundera vad vi ska köpa för bilbarnstol åt Filip, han börjar växa ur babyskyddet och sen är han då så jädra tung att gå runt att bära på i det så jag väljer många gånger att istället plocka ur han.

Men det är ju typ en djungel så därför tänkte jag att ni som har barn, vad har ni för bilbarnstol år era barn? Fördelar/nackdelar? Tacksam för svar ;-)

Nu ska Filip få lunch sen får vi se om vi ids dra igång städning!


down

Filip sover för natten, man blir trött av att träffa en massa kompisar under dagen för han var knäckt.. somnade ungefär samma sekund som jag la ner han på kudden.
Jens och Jerry är iväg på löptur för att sen skruva i skotern. Jag själv tvättar och är inte alls på något särskilt bra humör.. varför det då? Ja det är nog lite av allt. Årstiden gör väl inte från heller, mörkt och trist.. vars är snön?? Den gör ju då att det blir lite ljusare iaf.

Imorgon skulle jag behöva ta en hemmadag, städa upp ordentligt här och göra lite ordning. För som det är nu är det skitigt, stökigt, trångt och oredigt. De är nog en bidragande orsak till det dåliga humöret, för sånn är jag.. Jag vill helst ha kliniskt rent och var sak på sin plats, men vi är inte lika på den punkten jag och Jens, tyvärr.

Nu ikväll har jag tagit tummen ur och ordnat med några julklappar, är kanske på sin plats att börja ta itu med de.. kanske man slipper gå pengalös ur december månad. Gud så jag längtar till julen och få den överstökad, då vet man att vi går mot ljusare tider!

Helgen är redan fullbokad, fredagkväll ska jag iväg själv och spendera kvällen med fina tjejor! Idol och gotta med Sabina, Johanna och Linnea. Tidigt lördagmorgon drar vi upp till vuogga med vagnen så den kommer på sin plats, det lär ta sin lilla tid innan alla ljuslyktor står på sin rätta plats, vagnen inte lutar åt något håll eller att det inte stormar mellan husvagn och förgården. Det blir premiär för Filip, iaf utanför magen. I magen har han tillbringat många dagar där uppe.. senast var 4 dagar innan han föddes. Så han är van fjällluften ;-)

Nä, nu ska jag springa ner i tvättstugan och hoppas att Filip inte vaknar under tiden och kommer på att han ska ha tutten.



RSS 2.0