Onsdag idag.

Jag är jättejätte trött idag. Ligger i soffan under filten, kallt är det här också men jag hoppas att min välladdade brasa ska ändra på det.
Filip sitter på köksbordet och stökar med ljusstakarna men jag orkar inte gå dit och ta ner han på jorden..
Det blev alldeles för sent igårkväll och på tok för tidigt imorse.

Nu måste jag nog för min söta lilla skål till ljuslykta ligger dåligt till nu för att krascha. Jag ska muta han med babblarna så kanske han vill mysa en stund i soffan innan vi tar tag i dagen :-)


Nu är det jul här i vårt hus!

Nä men en bra dag leder mot sitt slut, Filip bjöd på sovmorgon till 8 så dagen började ju rätt bra.
Vi skulle städa idag men jag hade ingen lust alls utan tog bara det nödvändigaste. Det lägger vi på morgondagen istället, passade ju ganska bra när mäklarn likaså ska göra ett besök imorgon för en värdering. Han kanske inte sätter en högre siffra omän jag gnuggat golven men det känns bättre att få visa upp huset från sin bästa sida.

Så istället för att städa fick vi främmande, Filip fick leka med Harry och Evert och jag surra med Linda. Hemskt mycket trevligare än en massa måsten :-)

Efter middagen som bestod av stuvade makaroner och stekt korv så skyndade sig Jens iväg och hämta hem skotern från dekal service innan vi for till pappa/morfar för att hämta hem mer ved. Det går hårt åt ;-)

Nu är det hockey men när Luleå leder med 4-0 så har jag som redan tagit hem tre poäng. Ska istället ta och diska undan plåten efter saffransrutorna jag bakade ikväll.

Natti natti!


Fyrhjuling

Igårkväll kom pappa/morfar med en present till Filip, en röd liten fyrhjuling.
Så ikväll efter vi kommit hem från dagis/jobb och ätit middag så klädde vi oss och gick ut. Vi var ju tvungen testa att köra. Filip fullkomligt älskade att åka och blev mäkta upprörd när jag körde in och parkerade i garaget.
Vi tog en tur med Jerry också, helt perfekt att rasta hunden med den.. Slapp vi ju promenera ;)

Hör och häpna men jag ligger i soffan, ensam hemma och frivilligt kollar på hockey. Ja det är spännande!

Imorn jobbar jag kväll så vi ska polymasa här hemma på dagen. Det ska bli skönt med en lugn morgon.
Eftersom jag jobbar kväll som sagt och Jens ligger borta så ska mormor hämta Filip på dagis imorn. Ett ständigt puzzel att lösa.

Nu börjar det hetta till ordentligt i matchen så nu ska jag koncentrera mig på det istället! =)


Helgen i sin helhet.

Det är sjukt så fort en helg går och ändå fick vi helg redan i torsdags.
I fredags hade vi Mattias och Cissi här på middag och en trevlig kväll. Precis när vi gick och la oss så vaknade Filip med 39.7 i feber så vi sov inte alls som vi skulle. Det var snabbt övergående dock för på lördagsmorgon var han feberfri och full fart i han som vanligt.

Vi tog det lugnt på morgon och åkte allihopa till lillpite, jag och Filip stannade hos Linnea och barnen på kafferep medans Jens spelade bandy.
Eftersom vi var bjudna på knytkalas så blev vi stannandes där hela dagen och kvällen. Vilken bra idé med knytis, massor med ny mat och massa olika. Det var super!

Idag har vi gjort färdigt öppningen mellan köket och vardagsrummet. De blev riktigt bra! =)
Även nån liten tak och golvlist som fattats har även kommit sig på plats. Ja fy tusan, vi håller på att vara färdiga på riktigt! =)

Imorgon skulle jag egentligen ha varit ledig men se den gubben gick inte, ska in och jobba ändå så fille ska få åka på dagis. Han kommer vara trött imorgonbitti för han vägrade sova, även ikväll. Nåja skam den som ger sig, han har kanske kommit på andra tankar till imorn.

Nu ska jag dippa några fler chips, dricka lite mer cola och njuta av att ha sällskap i soffan. Imorgon är det måndag igen och Jens far till Gällivare.
Godnatt! =)


En dag!

En härlig dag! Direkt på morgonen efter vi gjort oss färdiga åkte vi till badhusparken och lekte med Linnea, Herman och Elly. Det blev lite kallt så dom följde med oss hem och vi åt lunch i form av våfflor, sylt och grädde. Surrade, drack kaffe och fikade. Längesen sist!

När dom åkte var det hög tid att sova för Filip så vi tog oss en promenad runt Hortlax och furulund. Det var hur skönt som helst, frisk och lite bitig luft med solen som sken.
Jag inser ju att det finns ju hur många fina ställen som helst att promenera runt här i Hortlax/bersika. Ännu en anledning att trivas så bra! =)

Middagen står färdig på spisen, golven är damm/hårfria (för en sekund eller två), ljusen är tända, brasan brinner, Jerry är lugn och nöjd. Ja då fattas väl bara att Filip vaknar från sin snart fyra timmars långa vila.

Ikväll kommer mamma/mormor hit och hälsar på, jag ska väl packa och förbereda för dagis/jobb imorn för nu är det slut på det lediga. Imorgon 6.30 ska Filip befinna sig på dagis, jag ska vara klar för jobbet och Jerry ska vara rastad och matad för en dag hemma själv. Det är vardag det, men jag gillar det. Det är desto härligare att vara ledig nu än förr.


Snopet

Jaha då har halva 'helgen' gått, efter varje jobbarhelg känns det alltid så jäkla bra på måndagsmorgon när man vaknar upp ledig och dom flesta andra åker på jobbet. När är mitt i den där jobbarhelgen känns det inte fullt lika bra.
Jens åkte till Gällivare imorse (trodde vi), vid lunch kom han hem igen, ledig för dagen. Han åker imornbitti istället, det strulade visst med nånting. Ja inte gråter jag, vi har knappt sett varandra ihelgen så jag var inte ledsen att vi fick en ledig dag tillsammans bara sådär!
Vi fick en mjukstart på bortajobbet, istället för fyra dagar blir det ju istället nu tre. Det är bra, hinner jag vänja mig ;-) som vanligt är det på obestämd tid, 2-3 veckor, fram till jul, kanske längre.. Kanske kortare.

Vi har idag fått upp spotlightsen i öppningen och isolerat och lagt igen där. Så nu fattas bara listningen runt. Och bra blir det!

Filip har varit hysterisk och upprörd ikväll, kl 22 somnade han i min famn på soffan helt färdig. Han har strulat med läggningen ett par tre kvällar.. Nya tag imorn med bara mamma hemma i lugn och ro. Det är nog susen, kanske.
Vi som skulle testa växa sängen som jag målat och fixat upp, men vi spar på det till imorn. Jag bäddade om och ställde tillbaka spjälsängen.

Tända en brasa och hoppa i duschen. Bäst att ta upp eldningen igen, temperaturen börjar dra sig mot 24 och i min smak är det optimalt runt över 25. Men jag måste ju erkänna att det är ganska roligt att elda också ;-)

Tack och godnatt!


RSS 2.0