helg och måndag..

Ännu en helg passerad.. och måndag åter igen! Dessvärre är jag hemma från jobbet idag.. har drabbats av nån slags magsjuka av något slag, som inte alls är sådär jätte skojj.. men jag skulle väl tro att det går över så småningom :) Är då redan på benen och rätt så pigg, så de var nog ganska lindrigt.

Men jag har ju inte varit sjuk hela helgen, fredag efter jobbet gick jag en snoa med Linnea på stan, hittade mig ett par skor och en söt liten sommarklänning :) Fredagkvällen spenderade jag med Markus och vi gjorde inte så mycket, hyrde oss en film. För vi skulle ju på Ikea lördagmorgon tidigt också..  Och så blev det, mer död än levande klev jag upp lördagmorgon och gjorde mig klar för haparanda. Det straffar sig att ha latjo lajban!! ( Som alla andra gånger) En rolig dag blev det, iaf för mig och Linnea... det finns en oskriven regel att om man är på Alko så kan man ju bara inte komma hem nykter.. och detta vi defenitivt inte gjorde! Vi var inte särskilt uppskattade där vi satt längst bak i bussen, vi sjöng och stojjade! Vi skulle visst hålla oss till att vara undersköterskor och inte nå schlagerstjärnor fick vi då höra :) När vi kom hem fortsatte vi bara.. i samma tempo! Vi begav oss iväg på cykel, Jompa skjutsade mig och Linnea på pakethållaren med Rosa pink till Robban där vi fortsatte, och även slutade. När det var dags för utgång för övriga tog jag och Linnea oss en hejdundradets cykeltur hem, tog ett klokt beslut om att gå hem och lägga oss :)
Gårddagen spenderade vi i soffan under filten, med karra, cola, chips och dipp hela dagen lång.. de var härligt!

Men nu är det en ny vecka och nya insatser. Men den här dagen ser ju inte ut som jag hade tänkt att den skulle göra, jag skulle jobba, träna, ut och cykla, fara med min deklaration till Eva-britt så hon fick fixa den åt mig.. Jag hade helt andra planer än att sitta här hemma i pyjamas hela dagen.. Sen är jag sällskapssjuk också! Men det är nog ingen så gärna som vill komma och vara med mig :/ Linnea skulle visst vara en ängel och komma med nå nyponsoppa eller blåbärssoppa som jag kan dricka!

Denna vecka kommer att bestå av jobb, blir inget valborgsfirande för min del, jobbar kväll och morgon dagen därpå. Men de kan då vara lika skönt det, jag och Linnea kanske far förbi nån majbrasa efter vi slutat jobba på kvällen. Sen så är det jobb som gäller helgen som kommer.. Men det gör mig då inte så mkt! Nu är jag trött på partajandet så de blir skönt med lugna puckar :)

Nu ska jag göra mig lite bubbelvatten och lägga mig i soffan en stund!

långträsk, resan som aldrig blev..

En helt vanlig tisdag var det, jag och Linnea kom på att vi skulle fara upp till Långträsk på kvällen efter jag slutat jobba. En jättebra ide kan man ju tycka, passa på vara ute i det fina vädret! Men så jättebra blev de inte..
När jag slutade jobba så for vi förbi Sofia i Lillpite och drack kaffe och fika med övriga från Kollektivet, klockan blev mycket men iväg tog vi oss. For förbi övriga familjen lindkvist och hämta räkor som vi gick in på Ica för att köpa men kom ut med allt annat än räkor. Nåväl, for till pappa och hämtade hans bil och på vägen till Långträsk mötte vi bla två harar och en räv. Upp kom vi oss,men inte så mycket längre.. Låser upp förgården som går alldels utmärkt, kliver in och ska stoppa nycekln till husvagnen i låset men de gick sådärr, en rätt så böjd nyckel som vi förösker räta till och den går av!! Så det var ju bara vända hem det, lagomt kul...
I bilen på väg hem rätt så irriterade kommer vi ju på att Linnea har lämna sina bilnycklar inne hos pappa som ligger och sover och vaknade defenitivt av nån telefon. Jaja, inte nog med det.. vi tog hans bil till stan, parkerar utanför Linnea och ska gå upp till hon och fika. När vi kommer fram till hennes dörr så upptäcker vi ju att hon har sina hemnycklar i bilen i roknäs.. Det gick bra för oss!!.. eller så inte. Så vi fick gå över till andra sidan vägen hem till mig och ta fikat här. Sen som om det inte vore nog så ser vi ju att Linnea har borta sin kamera.. och undra vars den då kan vara! Jo, idag kommer vi ju då på att den ligger i Långträsk i förgården... Det har gått sådär med allt.

Nu ligger jag då i soffan och Linnea bredvid, nyss ätit några smörgåsar och stoppat i en tvättmaskin som vi väntar på för att kunna gå och träna. Förhoppningsvis går det bättre med det :)

tillbaka till vardagen!

Måndag idag.. igen! Det är ständigt måndag och fredag.. Ny vecka och nya tag. Jag var inte speciellt sugen på detta med att börja om med en ny vecka, hade vela ha helg lite längre men de är väl ungefär som vanligt :)

Helgen har varit okej, fredagkväll var vi hos Sabina, såg film och smällde i oss chips och dip. Vi var en drös trötta tjejer, så det blev en tidig kväll. Är skönt de med ibland! 
Men lördag tog jag mig en rejäl sovmorgon, vaknade halv 1 av att mamma ringde.. och arg blev jag då! Sova bort lediga lördagar sådär.. de är inget att rekomendera! Men det måste ju ha varit behövligt. Upp klev jag ganska fort med huvudvärk som hette duga, är ju lätt hänt man drabbas av det när man sover sådär.. lite för länge! Tog inte många timmar så kom Linnea med en cider i högsta hugg i handen och halva garderoben i andra. Vi duschade och mös på, satt på balkongen i solen. Gjorde oss klara i lugn och ro och så gick vi över till Linnea och Niklas där det bjöds på förfest. En trevlig en där även mamma och pappa kom förbi på kaffe :) Kvällen fortstatte på Norrmalmia som inte var något att rekomendera men jag och Sabina var nog sist ut bland alla.. vi avslutade kvällen med en rejäl tvåkorvmedmosochalladressingarsombarafanns-meny på Shell!
Söndag var väl i något lugnare variant, en del kaffedrickande och middag hemma på Djupviken :)

Nu sitter jag här, har precis ätit lite middag, ska nog lägga mig i soffan en stund och mysa med Teddy! Ska ut och gå med Linnea och Markus ikväll. Planen var också att jag ska hem till djupviken och tvätta mitt täcke..

Soffan, filten, teddy, och tv:n väntar nu!

lediga tisdag

En heldag med Linnea verkar det bli.. Igår eftermiddag bjöd Linnea mig på middag, chili con carne, upskattat :) Sen tog vi oss en promenad med Johanna till Markus där vi såg andra avenyn såklart och drack en kaffetår. När vi då blev avsläppt av Sabina som vi åkte med hem, så kom Linnea på att vi skulle kvällsfika hos hon och detta vi gjorde, hårdbröd med leverpastej och gurka och oboy till de! Då kom jag på den briljanta iden att Linnea skulle sova hos mig, så imorse blev vi väckt av mamma som kom och släppte av Teddy och så hade hon med sig nybakat bröd till oss :) Åt frukost framför tv:n och begav oss ut och ranta.. hann handla en hel del, trädgårdmöbler till balkongen som vi senare invigde med en kaffekopp. Och så köpte jag mig en jacka på Grolls för klädbidraget man får av Piteå Kommun, väldigt nöjd över den är jag.. den passa mig som handen i handsken :) Dessutom köpte jag ett sånt hära fodral för bäddmadrassen så inte den ska förstöras av allt damm och liknande!
Nu har jag precis diskat undan och satt på lite kaffe medan Linnea och Teddy har tagit sig en eftermiddagsvila i soffan..
Kvällens planer är lite styrketränign och sen spinning, är inte speciellt sugen men de är skönt när man väl kommer sig dit! Och givetvis är det ju andra ikväll också, det är ju som en självklarthet. Pratas om att jag ska slinga Linneas hår ännu blondare också.. de blir nog bra det :)

Var ju förövrigt på synundersökning igår också, de gick alldels utmärkt.. men nog var de ju så att jag behövde nya glasögon.. jag har börjat se lite bättre :) Ska nämligen ha 20% svagare styrka så jag ser bättre på långt håll.. så nu är jag i valet och kvalet om vilja bågar jag ska ta! Svåra beslut det där..

nu har jag nog skrivit nog för idag, ska ta och hälla upp kaffet i termosen som verkar vara färdigt nu och så ska jag fortsätta skriva på min handlingslista :)


en lägesrapport..

Det var längesen jag skrev så jag ska göra en liten lägesrapprt av veckan som gått. Träna, städa och jobbat i princip. Nä nu var jag väl kanske lite dramatisk.. har varit en bra vecka faktiskt. Man blir ganska glad när man tänker på att jag bara har 12 timmar kvar nu imorn :)

På måndag ska jag på synundersökning på förmiddagen, kan bli ett dyrt kalas i slutändan. Men ack så nödvändigt.. börjar vara många dagar med huvudvärk och de brukar vara ett tecken på att de är dags att kolla ipp. Men det är ganska roligt att prova bågar och hela baletten, dock ett stort beslut som kan ta sin lilla tid. Torsdag ska jag och färga håret på morgonsidan, vilket också börjar bli högst nödvändigt. Färga till det lite och klippa till det. Måste klura ut vad jag ska göra för spännande den här gången, förhoppningsvis har Linda nån ide. Jag har då blivit nöjd alla tidigare gånger så de vore ju underligt om jag inte blev det den här gången :)

Sen att jag är ledig helgen som kommer kommer ju bli en upplevelse jag inte haft på länge.. Planerna för kommande helg är party! Tror jag kommer bli roligt, för de var ju verkligen inte igår jag intog partyformen.. men desto roligare blir det när jag väl gör det :)

Nu ska jag nog kanske ta mig en dusch efter en hård dag på Wåhlinsgatan och snöra mig i soffan en stund alternativet lägga mig direkt i sängen och läsa min superbraiga bok som dessvärre börjar lida mot sitt slut. Uppskattar jag inte speciellt för de är inge kul att börja med en ny bok..

Det är så bra nu! :) ... tror jag..

måndag hela veckan

Jag tycker det känns som att det är måndag hela veckan.. Mest måndag och minst helg! Om det då är för att helgerna är mer uppskattade än dessa måndagar.

Nu har jag bara 6 dagar kvar att jobba.. de går tungt! Men jag har stora funderingar på att ta mig lite ledigt på söndag.. vi får väl se hur jag gör. Hade varit skönt.. likväl som jag kan jobba när jag lika jobbar fredag och lördag. Ja.. vi får helt enkelt se närmare :)

Har varit och tränat på förmiddagen idag före jobbet.. har lagt upp ett tränignsschema för iveckan. Imorn blir det spinning, onsdag och fredag bodypump och därimellan torsdag blir de nog bara en slags vilodag med en promenad :)

Nu ska en rätt så glad Hanna gå till soffan och se reprisen av andra avenyn som jag missa idag.

Jag hoppas mest i världen att de ska gå vägen!! =) En stor sten skulle nog ramla från vardera ben. Jag håller tummarna!


minst i världen

Kom hem för en stund sen, en dag till avklarad. Men än har jag inte rott båten i land, 8 dagar kvar till 2 dagars ledighet... pust! Jag ska väl inte klaga, hade väl varit värre om det varit tvärtom.. att man inte hade något jobb alls att gå till. För då hade jag också gnällt, är jag ganska övertygad om.
Känner mig ganska understimulerad, har inte gjort något roligt på 3 veckor, för det enda jag har gjort är att ha jobbat. Energin far ganska fort, både av att mest bara jobba och inget roligt göra..

Vissa stunder och dagar känner man sig minst i världen, man varken syns eller hörs.. det är då man känner att man helst bara vill vara ensam. Fast då är inte de heller bra, för då känner man sig så ensammen..
Det är verkligen ett dilemma de där!

Nu ska jag väl sluta gnälla, duscha och snöra mig i soffan. Ska orka morgondagen också i 12 timmar..


håller vad jag lovar!

Jag har hållt det jag har lovat än så länge iaf.. istället för att äta karra har jag smaskat i mig vindruvor och massa annan frukt. Inte fullt lika gott men de duger :) Var en tung uppstigning imorse trors att jag somnade i lagom bra tid igår. Varit Teddy-vakt idag också, tränat, och varit ut på prommis på grisan :) Riktigt härligt var det, hade börjat skymma och snöa.. Men det var nog bara jag som blev imponerad, Johanna och Sabina uppskattade inte vädret fullt lika mycket som jag gjorde :) Framför mig har jag en extra jobbarhelg, känns tungt men jag har ju själv tagit på mig det och jag kommer uppskatta de när lönen kommer! Märks fort att man har en extra helg på lönen, speciellt när man bara hinner få in en helg i månaden som fallet var för mig i April.

Har varit duktig och tvättat idag, var högst nödvändigt för jag hade i princip ingenting att ta på mig imorgon. Har alldels nyss hämtat upp all tvätt så jag borde väl kanske få fingrarna ur och plocka upp det ur tvättkorgen och vika in det i garderoben. Är ju ingen som kommer och gör det åt mig precis :)


Ibland kommer jag att tänka på hur mycket du missade pga du blev sjuk, önskar att du hade fått vara frisk och vara med oss längre än du var. Dryga halvåret sen du somnade ifrån oss. Jag saknar dig.
Eva Dahlgren - Ängeln i rummet

kaffe och vindruvor

De är vad de blev som kvällskarra ikväll.. men de var inte alls så dumt! Av nån konstig anledning så är jag konstant sugen på karra dagarna i ända, möjligen är det för att jag för inte allt för längesen sa att jag skulle dra ner lite på karramell-intaget som är ganska stort! man behöver inte äta godis och dricka cola varje dag :) Den här dagen har bara sprungit iväg, jobbade till 12, och då pjeckade jag iväg till mamma för att hämta teddy. Som för övrigt har varit världens mysigaste och snällaste hund idag :) Dammsugningen där jag prata om igårkväll blev av idag, men imorn har jag väl lika mycket sand i hallen ändå, hopplöst. Tog mig en promenad här på kvällskvisten jag och min mp3spelare.. de var himla skönt trots att de mest var vatten och lera på stigarna jag gick.

Undra sa flundran om jag skulle gå och stoppa i lite silverschampo i mitt hår och låta de sitta i en stund, för nu börjar jag ha en väldigt gul och ful nyans i mitt hår! Som dessutom måste färgas och göras något åt, ska beställa en tid hos min frissa så jag får komma och justera till mitt hår här framöver :)

Ska jobba ihelgen som jag hade väntat, så de innebär att jag ska jobba två helger på raken.. som medför att jag kommer att ha 4 lugna och nyktra helger irad :) herregud så mycket piggare man är! Däremot den 19:e april blir de partajj för hela slanten :)

Nu ska jag stoppa i schampot dära jag prata om!

Jag hoppas och längtar..

uppdatering

Har nog inte hunnit hända sådär jätte mycket sen sist jag uppdaterade bloggen, lördag for jag som sagt upp till Långträsk.. blev inte så överdrivet mycket skoterkörande pga det dåliga vädret, tyvärr! Söndag införskaffa jag mig äntligen en skohylla, vilket var högst nödvändigt. Sen har jag väl mestadels jobbat sen jag skrev här sist förutom att vi var igår och hjälpte markus och sätta upp hans gardiner. Men det blev en sen kväll igår för jag hamna hos Linnea tills närmare 1-tiden inatt, för hon kom den briljanta iden att vi skulle spela tv-spel. Blev dock minst tv-spel och mest surr. Men de kändes imorse när väckarn ringde klockan 8, och ännu tröttare blev jag när jag kom på att jag skulle upp den tiden för att fara och träna. Men hur som haver så tog jag mig då upp efter några snozningar och gick på Korpen och träna. Sen har dagen bestått av jobb :)

Jag borde nog dammsuga här, för jag har nog hela Sundsgatans sandning i min hall.. men det ska jag göra imorn! För imorn slutar jag 12, ska jag hämta teddy och sen ska jag röjja här :)

Nu ska jag hoppa isäng, ska visst ut och gå med Linnea på morgonen för jobbet.. bägge börjar inte förens 8 imorn så då passa det ju bra att vi tar oss ut vid halv 7 imornbitti på en promenad. Har man ju gjort bort den dagens motion :)


RSS 2.0