härliga tider!

Gud vad de är härligt att vara ledig och kunna njuta av sommaren och värmen på det här viset, idag tog jag och Tessan tag i solningen. Närmare bestämt på havsbadeet och så har jag även tagit årets första dopp för iår! Färg har jag fått, sen att den är röd istället för brun. Men jag är då inte vit iallfall! Vädret för morgondagen ser lovande ut, så stranden är bokad även imorn. toppen!

Nu däremot ska jag verkligen försöka ta mig isäng, funderar att se ett avsnitt av rederiet och sen gå till sängs. Hade nämligen väääldigt stora sömnproblem inatt. 05.13 tittade jag på klockan sista gången, så efter de nångång somna jag väl in och konstigt nog var jag inte särskilt trött när väckarn ringde strax efter 9, de hör inte till vanligheten.. särskilt inte om man somnar strax efter 5tiden på morgonen.

Jo förresten, igårkväll fick jag ju besök av Sofia. Vi gick på Nodo och drack en Lyx Cappucino, och så for vi ut en sväng i hennes nya röda pärla för att slutligen stanna i bersika hos Anneli där vi blev bjuden på kaffe och fika. Därifrån tog vi oss strax före 2 tiden inatt. Väldigt trevligt :)

Nä, nu ska jag se rederiet och sen förhoppningsvis sova inatt!! För en dag på stranden imorn blir det och sen imornkväll kommer ju världens bästa Jens hem för att ha semester i fyra veckor, de är allt bra härligt :)

jobbande helg

Ihelgen jobbar jag, och var tredje helg jobbar och sover jag i stort sett hela långa helgen. Är inne på min 4:e natt av mina 5 den här veckan så de börjar nå sitt slut och de är jag glad för.

Längesen jag uppdatera, men vem ids sitta och blogga när de varit 30 grader varmt i skuggan.
Torsdag när Jens kom hem blev vi bjuden på middag hos Jens och Johanna, de va helt kanon. För precis när jag stod i dörren så ringde de på Jens telefon, de var Jens nummer två som frågade om vi hade ätit eller om vi ville komma och äta pastasallad. Väldigt uppskattat, slapp jag fara och handla också!
I fredags fortsatte ju de härliga sommarvädret så vi for på kyrkmarknaden i hettan, köpte nå rökt renfile tror jag de var och nån annan korv av Vildhasse. Än har jag då inte hunnit smaka av dom, men de hinns nog de också.. dom hade visst ett bäst före på typ tre månader. När vi var färdiga där for vi på Hammenviken med Jens och Johanna för att pressa lite. Magen verkar vara de enda ställe som solen träffa mig på, för den är illröd och svider. Kan ju kanske ha något att göra med att de inte vistats i sol på vääldigt länge.
När vi hade ätit middag, en väldigt sen sådan så begav vi oss till tenorgränd, jag hann i princip bara ta av mig skorna och sätta mig i soffan så var jag tvungen fara igen.. men men, så är de ibland!
Ja idag, sovit och ätit middag i princip. Samma sak gäller nog imorn..

Kollade på yr.no och enligt deras långtidsvarsel så ser vädret lovande ut nästa helg också. Strålande sol och kring 20 grader varmt, lämpligt.

Nä, de var allt för den här gången!


23 juni

Idag (imorgon.. ) är de ingen vanlig dag, jag och Jens har 11 månader nämligen. Okej.. så speciellt är inte, de är en vanlig dag men de är ändå nå särskilt på nå vis. De har gått fort ett år nästan, fast ändå på nått vis känns de som evigheter. Jaja, då vet ni det, tror jag ska klura ut nå gulligt och skicka ett sms åt han bara för att han helt enkelt är bäst, de har jag nog nämt förr nångång men de tål att påpekas :)

Den här måndagen har jag inte gjort sådär särskilt mycket som jag önskar att jag hade. Tog sovmorgon tills strax efter 11 när faktiskt Tessan ringde och väckte mig, de var kaffedags. Så jag hoppa upp ur sängen och for iväg på mörtis.
Efter de att jag skjutsade Tess på jobbet så tänkte jag att jag skulle få lite dammtorkning och skurning gjort, men serru så blev fallet inte. Jag gjorde i bräjd vä åssit istället! Satt i soffan och såg tv, slog om till datorn.. drack kaffe.. och sen inte så mycket mer.

Idag bokades de husvagnsplats på havsbadet för nästa helg, kan nog bli kul tror jag. Har då haft roligt dom andra två åren de har varit beachparty så varför skulle jag inte ha det iår. Helgen efter det blir de sthlmia.. tror de också kan bli sådär skitroligt. Fick ju även nys om att tessan&jimmy och madde&johan är där den helgen också, så mest troligt blir de mongolisk middag och kanske nån cider/vin på lördagen med dom. Vårat resesällskap Johanna&Jens tror jag inte vet om de än.. men Johanna får väl reda på de när hon läser det här om jag inte hinner säga de före förståss!
Helgen efter det jobbar jag mina två sista nätter före min sjuukt låånga semester på 9 dagar.. och de innebär alltså att vi går in i PDOL-veckan. Herregud vad sommaren är för kort när man tänker på de här viset..

Tillbaka till nuet, pratade med Tessan idag om en onsdagspremiär på 1906 på onsdag och hon skulle minsann tänka över det, de vore fasansfullt kul. Speciellt när jag ska jobba och sova hela helgen lång. Som också innebär att jag träffar Jens typ 1 dag på 1-2 veckor. Fast då fick jag ju veta igår som jag egentligen inte skulle få veta, han råkade visst försäga sig. Han kommer hem onsdag istället för torsdag nästa vecka och de blev jag hemskt glad över. Hans tanke var att han skulle överraska mig med att komma hem onsdagkväll men han gjorde en liten miss men ingen blev då gladare än jag iallfall. Sen har han semester i fyra veckor och jag är nästan den som är gladast över de, får jag ju se han varje dag istället för helgerna bara :)

Nä, otroligt törstig blev jag.. ett vattenglas blir de nu! Jobba färdigt och sen ska jag hem och soova hela dagen lång!


bildinlägg

Kom ju just på att jag ska kanske lägga in några bilder från i torsdags när jag var med Nils och även från fisket igår och idag =)































De var allt för idag, nu ska jag ta mig en smörgås tror jag sen är det nog godnatt på sunds =)


midsommarhelgen

En helg som varit alla tiders!!
På självaste midsommarafton efter att Jens hade väckt mig så tog vi oss en promenad, och gjorde mat och oss själva iordning för att sen fara på mörtis. Där så hade Madde och Tessan förberett lite småtugg som var jättegott, och sen när alla hade anlänt blev de grill och fest! Roligt hade jag då =)

Lördagmorgon klev vi upp och så gick vi på ängeln för att äta frukost med Julia, Niklas och Mattias. Där blev de bestämt att vi skulle följa ut på denna partyflotte dom har byggt men när vi väl kom oss dit så insåg alla att vädret var inte de bästa för att ge sig ut på den så alla for hem igen. Julia kom över och så hade vi två alternativ, fara till skellefteå på midnattstravet eller fara till trolltjärn och fiska. Niklas och Jens tyckte att fiske var mer attraktivt, och så blev de också.
Fiskelyckan i min och Julias båt var inte den bästa, men i andra båten var den bättre så vi gjorde upp eld i skogen och grilla lite hamburgare och fisk.
Idag gick de betydligt bättre, nappa mest hela tiden och DÅ är de kul att fiska.. vet inte hur många abborrar jag drog upp idag =)
På hemvägen stanna vi älvsbyn och åt så då fick vi sällskap av Johanna och Jens också.

Nu är vi hemma och jag gruvar mig för en fruktansvärt tung vecka.. 5 nätter av 7 jobbar jag.

Några bilder från fredag..

 















nu är de nära!

Nu har jag bara några få timmar kvar tills jag också får säga att jag har tagit helg! 4 timmar och 45 minuter innan jag ska dra mig hemåt och krypa till kojs så jag orkar med midsommarfirandet. Som blir på mörtis hos Tessan och Jimmy, de kommer nog bli kanonkul! Sitter för tillfället och klurar på nån lek, alla ska ha "med sig" en lek så vi har något att göra. Fast hjärnan funkar inte riktigt till max den här tiden på dygnet kan jag upplysa om.

Idag har jag sovit halva dagen och sen for vi och handla inför helgen, och de var inte bara vi som skulle handla. gud vad folk de var! Sen var vi på systemet och där tror jag då inte dom laddat upp sen examen, fanns inte sådär hemskt mycket att välja mellan där i ciderhörnan. Efter de for Jens och jag for förbi på mörtis och kolla in hur de såg ut där idag, för de mesta är de alltid något nytt som hänt. Idag var de kakel som kommit sig på plats och oj så fint de blev! vad så lite kan göra så mycke.

Har nyss sagt godnatt till Jens som sover i trolltjärn inatt, och har jag inte sagt de förr så säger jag de då nu, att han är världens bästa Jens på alla sätt och vis!! Bara så ni vet :)

Nä, jobba var de, sova och sen kliva upp för att göra mig klar. Tror de kan tänkas bli nån av mina nya 50krs klänningar imorn, och mest troligt blir de den blå/vita. Ska nog dagen till ära locka håret också, fast de skulle inte förvåna mig om jag blir för lat när jag väl sätter igång och tar volymaster istället. Vi får väl se, har faktiskt den här gången satt batterierna till kameran på laddning en dag före så imorn om vi har tur blir de några bilder. Brukar i vanliga fall komma på de där med kamera en kvart före jag ska fara och oj vad mycke ström de hinner bli i dom då.. därav inga bilder.

Trevlig midsommar :)


röjjardag!

Idag begav vi oss ut på röjjardan, och jag måste verkligen säga att jag har fyndat, klänningar för 50kr och koftor för 50kr, 6 ögonskuggor för 10kr, 3-pack kallingar för 70kr till Jens, t-shirt för 49kr. Säkert något mer som jag inte minns, men hur som helst så har jag då verkligen fyndat! Brukar sällan vara den som hittar något på rea så jag är mer än nöjd!
Blev en lång tur på stan, så jag var nog inte hemma förens vid 16 innan jag kunde börja med dessa köttfärsbiffar jag hade planerat att göra. Som dom blev smarriga och såsen ännu bättre tror jag!
Hann även med en kaffe på mörtis imorse, trots att jag "försov" mig, skulle ju upp vid 8-tiden hade jag ju bestämt men eftersom jag hade sömnproblem inatt så var nog klockan närmare 3 innan jag slog igen dom blå.. så väckarklockan lyckades inte väcka mig imorse.

Mormor har varit förbi i eftermiddag, vi fick 5 trisslotter och såklart kunde jag inte vänta tills Jens kommer hem så jag skrapa dom direkt och vi vann 50kr. Bättre än ingenting! Fick även min lila "lön" för att jag har skött om blommorna medan dom varit borta så de for jag direkt och tanka för. 13.04/liter.. !!!!

Ikväll har jag varit förbi på ripgatan och hämtat silverschampo så jag är väldigt sugen på att stoppa de i håret och sova med de, men de kändes onödigt när jag redan tvättat håret idag så de får nog vänta tills på torsdag då de är dags för hårtvätt igen. Man måste som schemalägga tvättningen av hår, MAX varanann dag har jag som regel. Helst får de ju gå tre dagar men de är de heemskt sällan jag lyckas med.

Imorgon är en bra dag. Fasters bästa kille kommer hit imorn så han ska få vara med mig på eftermiddagen, vad vi då kan tänkas hitta på, mest troligt kommer han hålla mig sysselsatt skulle jag tro. Mycke spring i benen på en snart treårig kille. Sen kommer ju den stora bästa killen hem imorn också, de är jag inte särskilt ledsen för heller! Ska ju dock och jobba imornnatt men jag hinner ju då se på han och hans smajlgrop!

Nu ska jag göra kväll, för sittandes här somnar jag då aldrig. Hoppas att jag inte har lika svåra sömnsvårigheter som igår!


fiskelycka

Idag när jag vaknade så for jag till mörtis där tessan bjöd på kaffe och idag var de svårt att stoppa kaffesuget, de blev som aldrig nog. Kanske har något att göra med att jag knappt druckit nå kaffe ihelgen, vem vet.
Hur som helst for jag hem.. och hade sådär fruktansväärt tråkigt, var inte på humör för att städa eller tvätta så jag gjorde ingenting istället. Väntade på att Johanna skulle sluta så vi åt middag och sen fick vi över på kaffe hos Sara. (ännu mer kaffe..) väl där så kom vi på att vi skulle fara och köra gokart men de ska ni ju inte tro blev av, för de var ju minsann inte öppet på måndagar. Så då bestämde vi oss för att fara och fiska istället, Julia hängde också på.
Johanna och jag fyndade världens bästa fiskspö (..trodde vi) för nån värst vidare fiskelycka blev det inte. Inte ett napp!! Sen har nog myggen mest troligt sugit ut hälften av alla mina liter blod jag har.. jag kommer att få klia ihjäl mig.

Imorn har jag en del att stå i, men de är bara roligt! De blir kaffe på mörtis imorn igen. Sen kan de nog bli en runda på stan, är ju röjjardan imorn såg jag ju i tidningen idag. På tal om tidningen, de är nu verkligen härligt att ha PT nedanför dörren på morron när man kliver upp. Särskilt nu när jag är ledig så mycke.. sätta sig på morgon och läsa tidningen i lugn och ro. De tror jag misnann att jag ska skriva på min önskelista till mamma iår, en premenuration på PT.
Ja hur som helst, ska och hämta min silverschampo beställning som har anlänt nu också, så en snoa förbi maria salongen eller ripgatan blir det. Ska vi se om de ger något bättre resultat.. för i nuläget är de inte mycke som biter!

Ja herregu.. Jens for imorse och jag längtar redan tills han kommer hem. De där aitik skulle gärna få kunna lägga ner om jag fick bestämma. Så kunde han jobba i pite och ha lika bra betalt förståss.. OM jag nu hade fått bestämma!
Men iveckan ska jag väl egentligen inte klaga, han kommer ju hem på onsdag eftermiddag så.. fast då ska ju jag giiivetvis och jobba onsdag och torsdag natt.

Midsommar är bokad, grillning och lekar står på planeringen. Kan nog bli skojj! Hörde av tessan att madde tyckte visst att den här norska fyllan eller vad alla nu kallar den skulle finnas med. Den är bra farlig den, man blir lite yr i mössan efter de. Dock är de ju övergående.. de brukar ju klarna rätt fort ändå! Nä.. nog blir de bra!

Nu ska jag misann sova för väckarklockan står på 8.00 och eftersom jag som nattjobbare inte riktigt är van med tidiga mornar längre kan de blir tungt. Man vänjer sig fort med att i princip aldrig behöva kliva upp tidigt.

godnatt =)


älvsbyn och 1906!

igår var en lördag när vi hann mycket, vi tog en sovmorgon och så gjorde vi oss klar och gick ner på stan för att äta lunch med Josse och hennes Per. Kul att träffa dom!
När vi kom hem så bestämde jag att vi skulle fara ner till Byske en sväng och hälsa på där, vi fick mat och så for vi hem. För att snabbt göra mig klar så vi kunde bege oss till Älvsbyn på förfest. Faktiskt himla roligt, trodde jag väl aldrig att jag skulle säga.. att man kan ha kul i älvsbyn men de kunde man då visst alldeles tydligt!
Jenny var snäll och kom och hämta oss så vi tog oss hem på 1906. Även där var de en väldigt lyckad kväll, sådär roligt som man bara kan ha där. Sen kväll blev det, tror inte vi var hemma förens vid halv 4 för igår tror jag bestämt vi var till stängning, och de är rätt ovanligt för mig för jag brukar bli så less och hungrig efter ett par timmar, men inte igår! Så där utanför när vi skulle gå mötte vi Johan, Madde och Niklas så med dom kompera vi ihop tills vi skiljdes vid Sunes för dit skulle Jens bestämt och dom gick vidare på Shell.

Idag har jag varit trött, fast de är väl så de ska va efter en utekväll. Jens har försökt väcka mig hela förmiddan men jag har totalvägra att kliva upp. Men till slut var jag ju som tvungen, Mia och Jenny kom så vi åt frukost/lunch/middag i ett, och nu funderar jag på att ge mig ut i de allt för inte roliga vädret och gå på Coop och köpa nå sådär sliskigt gott. Är sugen på både chips och dip och marängswisch..
Nä städa undan i köket och sen ska jag nog dra med mig Jens också till Coop, är så trist att gå själv!

En kanonhelg i korta drag =)


             

            


25årsmiddag, student, och trött trött trött!

Vad stressiga dom senaste dagarna har varit.

I onsdagseftermiddag när jag egentligen skulle vila som inte gick så for jag förbi på mörtis och hälsade på Linda. De var inte igår, så de var kul. Prata lite gammalt från de vi gick högstadiet, och sådär. Måste börja hända oftare faktiskt!
När jag väl jobbat klart torsdagmorgon snörde jag mig i sängen rätt omgående och klev upp vid halv 4, för då var de bara ge gärnet och göra sig klar. Skulle till Rosvik och hämta upp Jens och sen skulle vi infinna oss på backen för 25årsmiddag för Jimmy som är hemma i några dagar. Fick avrunda rätt tidigt för min del eftersom jag skulle och jobba igen.
Imorse när jag kom hem gick jag och la mig direkt, hade svårt att somna och rätt fort skulle jag upp igen, fick väl sova en sisådär 2 timmar. För då var de dags att fara och gratta Jenny när hon sprang ut, och sen såklart till backen och äta och gratta hon ännu mer.
När vi kom hem var jag så trött så de finns då knappt, de blev en taktikvila i ett par timmar. Är i princip lika trött än men jag får gott hålla mig vaken några timmar till tills jag får gå och lägga mig. Är ingen höjdare att vaka två nätter och bara sova två timmar sista dagen, de har jag då lärt mig. Men allt går ju!

Nu ska jag se om de finns nå gott i kylen, typ en iskall coca cola hade ju varit guld men de vet jag med säkerhet att de inte finns...
Johanna och Jens skulle nog mest troligt dyka förbi här sen!

Imorgon har jag en lunch inbokad med Josse faktiskt och sen ska vi göra nå kul har Johanna bestämt så vi får väl lov att göra det då :)

Trevlig helg på er och såklart ett stort grattis till Jenny som tagit studenten :)


utmaning!

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD:

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel? nej
2. Är du lycklig? jaa absolut!!
3. Är du uttråkad? nä inte särskilt ändå..
4. Är du ledsen? nää ser ingen anledning till att vara de
5. Är du italienare? icke sa nicke
6. Är du en cooling? oftast ;)
7. Är du från irland? nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? har aldrig varit gifta

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? säkert..
2. Har du någon gång blivit sårad? mest troligt
3. Har du någonsin tänkt på samma kille/tjej flera gånger under samma natt? joo
4. Har du gillat/gillar en kille/tjej utan att berätta det för honom/henne? sääkert!
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna? aa
6. Har du haft en hemlig beundrare? inget som kommit fram iallfall
7. Är du kär? SÅKLART =)
8. Vill du gifta dej när du blir stor? jag vet inte, kanske.


TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar? isf bilddagbok
2. Hår eller ögon? ögon
3. Katter eller hundar? hundar
4. Några få bästa vänner eller jättemånga vänner? bästa vänner
5. Tv eller internet? Internet!
6. Coca-Cola eller Pepsi? Coca cola.
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll? utekväll först och dagen efter en hemmakväll
8. Pengar eller lycka? lycka
9. Dag eller natt? dag
10. Msn eller mobil? mobil

TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? nee tanken att smita har aldrig slagit mig
2. Brutit ett ben? nej.
3. Gjort nåt du ångrar? säkert flera
5. Ljugit för någon du tycker om? de har nog dom flesta
6. Ätit en hel tårta? nää inte en hel
7. Gjort bort dig offentligt? har säkert också hänt
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen? kanske..
9. Gråtit när ett husdjur dog? ja herregud, många tårar..
10. Velat försvinna? nä de tycker jag var lite drastiskt

SENASTE
1. Telefonsamtalet du hade sist? mamma
2. Telefonsamtalet du fick?: Jens
3. Personen du var med? Linda A
4. Roligaste grejen som hänt? har nog hänt många sånna.
5. Personen du smsade: Mona
6. Du skrev till på myspace: har inte det!
7. Du kommenterade?: de måste nog ha varit Linda E det då.
8. Du tillbringade natten med?: Jens
9. Du hånglade med ? Jens
10. Du kramade: min chef Inger


skatteåterbäring och inflamerat muskelfäste..

Ja, när jag var runt och läste på olika bloggar så var de hemskt många som var så glada över att skatten ramlat in på kontot, så jag tänkte att de är väl bäst att jag också loggar in och jajemän, återbäringen hade anlänt även på mitt konto. De åkte direkt på sparkontot (de lilla som var..) som ska användas till nå roligt.

Sen har jag ju haft oootroligt ont i mitt knä sen i lördags kanske(?), gjort ont när jag böjt på det eller belasta det med att typ ställa mig upp. Kan ju då berätta att de blir iiinte bättre, de blir sämre. Sen insåg jag ju här på eftermiddagen att de har ju blivit svullet och nu gör de då så ont att man knappt vill röra på de. Har fått diagnos från Mona på jobbet att de kan tänkas vara inflamerat i muskelfästet och Jens sa samma sak. De båda skyllde på joggingturen i torsdags, och att jag är fruktansvääärt otränad. Kan kanske ligga nå i det, men jag har då ont vilket som..
Josse ringde alldeles nyss också och berättade att hon och hennes bihang som hon kallade han kommer hem ihelgen, så de var ju kul. Även hon konstatera att de berodde på mitt oaktiva liv.. hon mena på att min fotbollskarräir på en säsong kan tänkas ha något med de att göra. På tal om den då, karriären dära.. piteå summer games 96 är allt jag minns och att jag tyckte de var typ värsta tiden i mitt liv, så jag avsluta de snabbt.


Nä, nu ska jag knapra ipren och lägga mig, och hoppas att de har gett med sig lite till imorn för som de är nu så kan jag inte ens sitta sådär kvinligt med benen i kors för de är så ömt att när de vänstra benet ligger på de onda knät så gör de plågsamt ont. Efter detta så har jag då beslutat mig för att, jag behöver inte ens fundera på att fara ut och springa igen. Jag ska bara promenera hädanefter. Godnatt =)

vilken dag..

Idag har inte varit en så bra dag, sov på tok för länge för mitt eget bästa.. men just då kändes de som att de var de enda rätta att sova till kvart över 4 istället för att tvinga sig upp ur sängen klockan 12. Dessvärre så är jag inte de minsta trött nu så när jag kommer somna ikväll de vette ju då gudarna.
Klev upp och for och handla och tanka bilen för i den lös bensinlampan för fulla muggar. herrejessus så dyr bensin är nu.. 12.74, de blev bara halv tank för de sluta ändå på nå 360kr. Fast inte vet jag då vad de skulle ge.. kanske en mindre summa pengar nu, men då får jag ju slut bensin mycke fortare också.. jaja, nu blev det då så.

Har sen dess suttit och haft rederiet maraton för mig själv, har väl pjölt igenom en sisådär 5 avsnitt men nu tror jag de får vara bra för idag. Ska kanske ta och diska undan så slipper jag de imorn. Meddelade Jens idag hur otroligt dålig han är på att plocka undan efter sig, till svar fick jag "jo jag vet ju de.. förlåt" Han visste visst med sig att han är de, han hade känt de på sig sa han. Ja de är ju då bra att han är medveten om de, behöver jag kanske inte säga de nå mer åt han.

Imorn ska jag på 35års kalas.. så imorn ska jag och fixa hans present. De blir nog alla tiders de!

Har suttit och kollat på kort från förr.. tänka sig, de var tider de. Inte nu för att jag tvivlar på att den här sommarn kommer bli så dålig den heller. Tänkte lägga in några av bilderna. 

                                                                   
Jag och Johanna på kräftskiva i Hemlunda




En onsdagsfest med utgång på 1906..





Julia och Josse.. Oktoberr-november nångång 07



Jag i lillpite, kan de ha varit filmfestival-kvällen måntro..



Jag och Johanna, vi ser då ut att ha hemskt kul..



Samma lika här..




En ondagsfest i fjolsommar när vi firade både de ena och de andra!





De var allt från sunds idag! Eller ja, en sak till. jag tror de exploderar snart!


8 juni

Ja tänka sig, vi är snart i mitten på juni. Om lite drygt en månad har jag min lilla semester på hela 8 dagar och de ska bli kanonskönt så den ser jag framemot. Är däremot under pdol-veckan så om de blir så mycke vila tvivlar jag på men bara de att vara ledig sammanhängande är ju en fröjd.
Nu har jag bara 5 timma kvar att jobba för den här helgen, så då är jag ledig tills på onsdagkväll då de är dags igen. Jag hoppas och tror att den här veckan kommer gå av bara farten. Jag längtar redan tills Jens kommer hem på torsdag och han har inte ens farit än.
Undra hur sugen jag kommer att vara på att stiga upp imorn kring 12 tiden, jag sku tro hemskt lite. Idag när väckaren ringde vid 16 så trodde jag inte de var sant, kändes som att jag nyss somnat.. men så var inte fallet. Vaknade dessutom med huvudvärk, men den har då peppar peppar gett sig.

Snart är det midsommar, undra vad man då skulle ha hittat på. Jag är ju faktiskt ledig, eller jag går av midsommarafton på morgonen så bättre kunde de ju inte blivit.

Slog mig precis att jag har ju verkligen något att fördriva tiden med iveckan när jag inte har något att göra. Har ju nämligen ladda ner säsong 3 av rederiet på datorn så det ska jag minsann sätta mig och se när de passar.

Nä, nu ska jag arbeta.

Tror jag får stopp i öronen av allt valler!


"bara" tre timmar kvar..

Hujedamej så trött jag börjar bli, ögonlocken börjar bli ganska tunga att hålla upp men nu har jag "bara" 3 timmar kvar innan jag får ta hissen ner och gå ut genom dörren. Då är det raka spåret hem till sängen som gäller, fast då har jag ju en förmåga att hinna bli hyffsat pigg på morgonsidan och innan jag borstat tänderna och fått på mig pyjamasen så är jag i princip klarvaken och tanken på att sova är lite löjlig. Fast nu brukar det ju inte ta särskilt många minuter när man väl lagt sej.. Mest troligt somnar jag rätt fort som jag i vanliga fall också gör.

Herrejesses vad en timma till kan göra att de blir drygt.. på vardagarna får man ju gå hem och sova redan klockan 7 men nu när de är såhär helg så får man minsann jobba till klockan 8. De gör de seeegt!
Tanken slog mig nyss att de är ju faktiskt storhelg nu, så en natt med storhelg blev det ju iallfall. De är alltid tacksamt när lönen kommer!

Jag har suttit och kollat i min amanacka nu och jag ser ju att veckan som kommer är rätt fullspäckad med jobb, 35årskalas, fixa presenter, Jennys tar studenten, personalmöte.. osv osv. Listan kan göras lång. Men de som hör till saken att i vanliga fall brukar man ju sucka när man inser hur mkt man har att göra, men de gör jag inte den här gången. Jag är väldigt mkt less på att ingenting göra så ingen blev gladare än jag.

Däremot en tråkig sak som också har slagit mig, de är att jag träffar knappt Jens nå förens på fredag när jag kliver upp och de kändes pissigt rent ut sagt! Men så är de väl när bägge jobbar, han i gällivare och jag på nätterna. Som "såslin" sa idag, ni nöter då inte ut varandra. De har hon rätt i!

Nä, nu ska jag gå och se vad som kan tänkas ha hänt i tvättstugan och sen upptäckte jag ju just att Lilla jönssonligan på kollo börjar snart. Alltid nå att fördriva tiden med.

Man kan väl som säga godnatt på er!

fredag

Har nyss klivit upp och ätit frukost, tänkte ju som att jag skulle sova läänge idag så jag slipper lägga mig och vila ikväll innan jag ska och jobba. Och de gjorde jag ju bra, vaknade halv 12. Helt kanoners!
Däremot så ska vi ju inte tala om träningsvärken jag har i mina ben, tro det eller ej men jag och Jens var ute och sprang igår. DET var jobbigt!! Sen så är ju kanske min kondition inte fullt lika trimmad som Jens är omän han nu inte har sin heller på topp, men bättre än min är den då defenitivt. Tycker ändå vi for en ganska rejäl snoa, till djupviken vidare mot kvarnvallen och sen nygatan upp så vi kom ner på ICA supermarket. Okej, vi sprang inte hela vägen för då hade nog hjärtat slagit så de hade ploppat ut genom brösten på mig.. men för att vara första gången på kanske 4år(?) jag springer så blev jag ändå rätt nöjd. Skönt efteråt var det då. Om vi får tummen ur så tänkte jag att vi skulle ta oss ut på en tur på söndag också innan jag ska iväg och jobba igen. Den som lever får se!

Nu ska jag hoppa i duschen och tvätta mitt skitiga hår, sen vet jag inte om vi ska hälsa på jenny eller om hon kommer hit som nyss kommit hem från Mallorca tror jag det var. Mest troligt så kommer min ytterst lilla bruna nyans återgå till likblek igen om man ställer sig bredvid henne.

Nä, trevlig helg på er :)


fläsk och löksås

Idag blev de en av Jens favoriter, fläsk, potatis och löksås. Men jag kan inte annat än hålla med, för de är verkligen inte dumt, särskilt om man lyckas med löksåsen (som jag gjorde idag) att den inte smakar nå som helst mjöl.
Mätt och belåten har jag precis stöka undan i köket, dock ligger disken i diskhon istället för på bordet men de är på god väg iallfall.

Vad vi då ska göra ikväll de vet jag inte. Måste ju passa på för vi ser ju bara varandra ikväll och imorn. För sen ska jag ju jobba på nätterna och sova på dagarna. Mitt förslag var att vi skulle ha tvätta bilarna, men Jens gilla inte min ide sådär jättemycke. Fast man kan då fundera varför jag fick för mig en sånn sak.. jaja blir nog inget av de iallfall. Julia ringde då precis och frågade om vi inte skulle följa och fiska med hon, Niklas och Johan och Madde.. så jag kanske skulle ha tagit och väckt herr engman och se vad han säger om den ideén istället! Jag har verkligen fått upp ögonen för de här med fiske sen förra helgen, rätt roligt ändå.. speciellt om de nappar :)

Nä, trevlig kväll!


storstädning pågår

En storstädning kan man lugnt säga att jag gav mig in på, nu tog jag mig en filtallrik och en liten paus. Blommorna har fått sig en omgång i duschen och alla skåpar och garderobsdörrar har jag torkat av. Man tänker inte på hur skitigt de faktiskt blir runt handtagen.
Egentligen så återstår bara dammsugning och skurning men de är just de som jag alltid gruvar mig för när jag ska städa och de är detta med dammsugning. Är så himla bra när Jens faktiskt varit snäll och gjort de, men de är ju lite svårt sånna här gången när han inte är hemma. Och så fräck att jag väntar med de till imorn ska jag inte vara faktiskt. Är nog ganska kul komma hem och de är städat och fint skulle jag tro, de skulle då jag tycka. Mindre kul om jag ber han börja dammsuga direkt han kliver in genom dörren efter en veckas arbete. Så jag gör de själv helt enkelt!
Man blir däremot som ett russin om fingrarna när man springer med en blöt trasa i högsta hugg. Nä, om jag skulle ta och fortsätta innan jag tappar all ork till att fortsätta. Sen ikväll skulle Sofia komma hit, hälsa på en stund och lämna tillbaka resväskan hon har låna. Antar att de blir sent ikväll, de har en förmåga att bli det men de gör mig då ingenting. Imorn är det torsdag och de innebär att Jens kommer hem! De blir långa veckor när man är ledig såhär om dagarna numera.. men de är nog bäst jag vänjer mig. Jaja, de var städningen jag skulle fortsätta med!

nykterhets och körkortskontroll

Idag har jag äntligen(!) fått visa mitt körkort! Är ju som sagt på Djupviken och tvättar och så for mamma på jobbet och ringde en stund efter hon farit och sa att polisen stod och hade kontroll och fjantig som jag var så var jag bara tvuuungen fara och köra förbi dom. Och såklart stoppa dom mig ju, fick både visa körkort och blåsa, polisen sa att de såg hemskt bra ut och önska mig en fortsatt bra dag. En lite trevligare variant.
Nu sitter jag egentligen fånigt nog helnöjd och väntar på att tvätten ska torka, är nog inte så långt bort skulle jag tro. Efter jag har plocka ihop tvätten ska jag nog fara förbi på mörtis en sväng, sen ska jag hem och städa. Visar mig helst inte i civilieserade trakter idag kan jag lova.. ser ut som ett äckel i rätt stora mjukisbyxor och en inte allt för formsydd t-shirt och mest troligt världens flottigaste och skitigaste hår. Så de enda min look passar för idag är att städa!

Nä, nu ska jag gå ut till tvätten och hoppas på de bästa.. att den har torkat!


spontan ikearesa

Vilken dag. Började med att jag bokstavligt släpade mig själv upp ur söngen vid halv 10, helt otroligt att de går vara trött när man inget gör mend e äär alldels tydligt de. Efter många om och men fick jag på mig kläder även idag, tror jag hann med 4-5 olika ombyten innan jag slutligen bestämde mig och blev ändå inte särskilt nöjd. Så kan de va!
Ja hur som helst så plockade Jens pappa upp mig och lämna av han själv så jag fick bilen, åh herregud så skönt att ha bil igen!! Precis när jag lämnade backen ringde dom från jobbet och undrade vad jag pyssla med, fast jag tror faktiskt att de mest var för att dom saknar mig så mycket. Så de blev så att jag svängde förbi på zon och drack några koppar kaffe.
När jag for därifrån for jag förbi hos Johanna, och vi funderade på vad vi kunde tänkas hitta på, ikea var de enda vi kom på så sagt och gjort var vi på väg till haparanda strax före 3. Snabbare sväng på ikea får man sällan, eller ska man säga billigare. 44kr blev de, första och mest troligt sista gången jag kommer undan så billigt på ikea någonsin. Till finland skulle vi också, och de var ju inte lika enkelt som vi hade trott.. dom hade ju flyttat på alko till den dära jättegallerian. Vi gick där en snoa på finska H&M och gina tricot men vi hittade då inget som föll oss i smaken. En sväng på alko sen fick de vara bra. Givetvis måste man ju svänga in på skopunkten också och jag hittade mig ett par skor som jag tror de kommer finnas mycke användning för. Vi åt på frasses som vi ångrade efteråt för ingen utav oss tyckte de var särskilt gott. Nu är jag då hemma och ska byta kuddar i sängen, som jag faktiskt köpte för 12kr st. Vi får väl se hur länge dom kan tänkas vara sköna att sova på. Ska vara lite smart för morgondagen tänkte jag, ska stoppa tvätten i ikeasäckar redan ikväll så jag bara behöver klä mig och fara till Djupviken imorn med den sådär kring 7 snåret. Har alldeles för mycke tvätt för att hinna få de torrt i våran usla tvättstuga så därav anledningen till att jag inte tvättar hemma.
Hoppas på dåligt väder imorn (om man nu får säga så.. ), för då har jag ro till att städa. Fast de är en lindrig städning ändå, för vi har inte stökigt den här gången utan de är mer skitigt, typ dammtorka dammsuga och skura. Så de är nog snörovasst gjort! Hade verkligen tänkt försöka få tag på Linda imorn också och hoppas på bättre lycka den här gången, var alldeles för längesen jag träffade Nils.

Nä, som sagt hade jag lite att göra såhär före gåläggdags!


en ledig vecka!

idag är det 1 juni och idag börjar sommaren!

Är ju som sagt ledig hela veckan, så idag har jag tagit mig en sovmorgon och nu ska jag nog ta mig en prommis till västergatan ich se över blommorna, om dom är nå törstiga. Sen ska jag nog ta mig vidare till nygatan och hämta min cykel hos madde. Funderar starkt om jag skulle ha gjort nå bak eller nå mat med massooor med ägg i. Vi har väl en sisådär 35 ägg som måste ätas upp. Vi får se vad de blir av den saken. Nu ska jag göra mig iordning och börja röra på mig.




Okej de blev inte riktigt som jag hade tänkt mig..
Pratade bort säkert en timma med Johanna i telefon och efter de tog jag en sväng på Coop för att handla lite som fattades till middagen. Blev pasta carbonara idag, och de är ju som alltid gott!  Blev inget bak, eller cykelhämtning eller vattning. Hade tänkt ta de ikväll istället. Har ju som för mig att de är bättre vattna blommorna på kvällen också för då blir inte jorden så hård.
Borde verkligen ta tag i köket, för de ser ut som ett kaos efter min matlagning. Så de är nog nästa sak jag ska göra.

Kom och tänka på en sak nyss.. Jens mamma ringde precis och ville höra vad jag tyckte om Jennys studentpresent. Då kom jag som att tänka på, tänk för 3 år sen.. då var de nära nu alltså! Vilken känsla de var alltså.. skolan var äntligen slut! Kostsamt var det också.. men destu härligare! Det känns verkligen avlägset med strömbacka men de är ändå "bara" tre år sen.

Nä, nu ska jag städa upp i köket och eventuellt duscha och byta om. Nödvändigtvis var jag ju tvungen hälla ut halva kaffemuggen över mig. Har ju dessutom bekymmer med mitt hår som fortfarande är rosa/lila, kanske inte fullt så läckert.. märker ju också att de är destu svårare att få bort de än de var att få dit de. Jaja, Julia skulle höra av sig efter hon hade ätit så får vi se om vi kan tänkas hitta på bågot :)

RSS 2.0