intressanta dag

Rubriken är ironisk, för det har inte hänt så mycke spännande idag.. har jobbat till 4 och varit tröttare än någonsin. Kan kanske ha något att göra med att jag inte har sovit särskilt bra två nätter irad. Vaknar jag inte för att jag är pissnödig 30 minuter efter de jag har somnat, så har det varit bråk om täcket, eller som inatt hade jag då nån hemsk mardröm som jag då inte minns nu. Men efter sånna uppvak så tar de som en stund att lugna ner sig och somna om..  de är de ena än de andra.  Så idag ska jag satsa på en tidig kväll, ska göra mig klar för att sova före Andra avenyn börjar 21.00 så jag kan gå direkt till sängen när de slutar.
Jens jobbade över idag så jag gjorde middag och åt själv sen vart jag rastlös så då gick jag över till Johanna en sväng och kom hem alldeles nyss.
Nu ska jag gå och borsta tänderna och ta på mig pyjamasen, man kan tycka de är barnsligt tidigt men imorn hade jag tänkt försöka vara lite piggare än jag varit dom senaste två dagarna. Det gör inte saken bättre av att veta att imorn jobbar jag en delad tur, bara tanken kan ju göra vem som helst trött!


Nä, nu mina vänner.. ska jag borsta gaddarna!


biotime

Måndag idag, jag tycker det alltid är måndag och fredag, måndag och fredag. Dessvärre är ju fredagarna aningen trevligare än måndagar.. men vi ska väl igenom dom också. Idag har vi fått vårat lilla el-fel åtgärdat. Hände som sagt en väldigt märklig sak i lördags, small om en lampa och börja lukta bränt och det slockna här lite varstans.. men jag tänkte att de där ids jag inte bry mig om för jag skulle precis iväg så Jens skulle få fixa de där söndag tyckte jag. Men då igår när jag skulle slå på spisen så funka inte ena plattan och det mest lustiga var, när jag slog på plattan som då inte funka så slog micron igång och lampan i hallen tändes. Kändes som att de var nånting som inte stod riktigt rätt till, och de gjorde de inte heller för det var visst nån huvudsäkring som hade gått. Men idag har vaktis åtgärdat det, så nu funkar allt som det ska! Däremot har vi en sånn här epidemi som har startat i köket, alla glödlampor går!! Givetvis hade vi ju inte en lampa med stor fattning hemma, eller ja.. typ 40W men inte vet jag om det passade i fönsterlamporna.. så det får vara mörklagt tills jag tagit mig till affärn och köpt nya. Likest köpa ett flerpack för när de väl börjar gå, då går alla.. en efter en.

Ikväll har vi varit på bio, jag, Linnea, Johanna och Sara och sett den här En shopphopliks bekännelser.. jag var lite skeptisk från början men jag fick ändra mig, den var riktigt bra! Trevligt :)

Jag längtar till påsk! jag har börjat skriva handlingslista och en att-göra-och-fixa-lista.. jag är i god tid ;)

Nu måste jag visst bege mig ner till bilen och fara på backen och hämta Jens.. han hade visst tagit sig en prommis som slutade där, långt att gå hem visst!

Förresten, en sak till.. idag har vi blivit äkta sambos. Nu står det H Aldrin J Engman på dörren! Då vet ni!

Några bilder från helgen..


      

     

Lugna söndag

Gårddagen blev inte annat än lyckad! Gick på stan med Julia, shoppade lite bra att ha kläder. Typ lite mer vardags-jobb kläder, för det är ju oftast det man använder. Livet består ju mest av vardag och jobb. Sen for vi iväg och handlade kvällens mat, det blev räksallad med de lilla extra, typ oliver och soltorkade tomater. Supergott! Vi hade en mycket trevlig kväll hos Julia med en massa surr och en del vindrickande. Man skulle som kunna säga att det är en blandning av nya och gamla minnen. Vi gick ut på Kalles, och faktiskt för första gången på väääldigt länge var vi kvar till stägning, vi dansa och drack bacardi breezer så de slog härliga till! Övernattade hos Julia inatt eftersom hon också var "singel" ihelgen, så klockan blev sent inatt för vi hade mycket att prata om när vi väl lagt oss i sängen, och så skulle man ju visst vrida fram klockan en timma. Imorse gjorde jag en sånn där walk of shame, typ.. inte bokstavligt talat men från Julia gick jag då i gårddagens festarkläder, klääning och klackidojjor i snöoväder, tur att de inte är så hemskt många meter mellan oss numera. Blev en pizza på ängeln idag, och den var god, jag minns inte sist jag åt en pizza faktiskt.
Känns som att de inte kommer bli så många knop gjorda här idag..  nu väntar jag bara på att Jens ska komma hem, för nu börjar jag vara less på att vara solokvist här!

Jag har ingen rolig vecka framför mig.. min enda lediga dag den här veckan är fredag, och hur kul är det att vara ledig fredag när man ändå ska jobba hela helgen?!
Fast å andra sidan, jag får väl se framemot påskhelgen när jag faktiskt har tagit mig lite långledigt, från torsdag kl 16 till tisdag klockan 7 är jag ledig. Så den lediga tiden ska spenderas i vuogga, och jag tror de kommer bli heltrevligt! I princip alla kommer vara samlade där uppe ser det ju ut som, så jag tror påsken kommer bli kanon.. eller den kan ju inte annat bli, visst då? :)

Nu ska jag fördriva tid och vänta på Jens!


varm choklad till frukost

Imorse vaknade jag av att Jens ringde och väckte mig vid halv 10, så de var ju alldeles lämpligt att pallra sig upp den tiden. Har hunnit vika undan all tvätt som har hängt på tork här lite varsstans. Kokat lite choklad och nu sitter jag här och funderar på att börja göra mig klar för stan. Ska möta upp Julia på Indiska när hon slutar klockan 2 så ska vi gå på stan en sväng och sen gå och handla mat inför kvällen. Måste hinna springa in på systemet också och köpa en Casal Garcia i vanlig ordning. Tror bestämt att Jens pappa knackar på dörren snart för att komma och fixa så internet funkar på min dator också. Det blir alla tiders, för jag ser ju knappt vad som står på skärmen, TV:n står alldeles för långt bort från soffan för att jag ska kunna se vad jag skriver just nu. Jag är halvt om halvt blind.

Ihelgen är jag solokvist, men nog går det också bra.. det känns som att en helg är hemskt lång tid, men se nu, redan nu är det lördag så imorn kommer han ju hem!
Igårkväll for jag upp till Långträsk och hälsade på en sväng, så då när jag kom hem vid 23 så kom jag ju på att jag inte sett veckans avsnitt av One tree hill så det ladda jag ner och såg tills jag somna.

Nu ska jag gå och titta hur det inoljade bordet blev igår, jag skulle tippa på att kanterna fortfarande är lika torra och frasiga.
Sen är det dags för en extreme makeover :)

Fortsatt trevlig helg på er!


torsdag, och snart helg

Igår så kom Johanna över på middag hos oss, köttfärslimpa som jag måste säga blev helt ok! Provade på att göra en ny egen brunsås, hittade nämligen nå kenp om att man kunde stoppa i en tesked lingonsylt i den.. och nog blev den god, men nog kan jag tro den hade varit lika bra utan den där lingonslyten.
Hur som helst, senare på kvällskvisten kom Ronny förbi och skulle fixa vårat internet, har nämligen inte funka på Jens dator ett tag, utan bara på min. Men nu blev de ombytta roller.. nu funkar det bara på Jens dator och inte på min. Nåja, så länge det funkar på nån av datorerna så är jag nöjd. Det ska ju åtgärdas så fort vi kommer på problemet.

Idag har jag blivit bortbjuden på middag i Öjebyn, ska till Dellan och få äta singalesisk mat. Kommer nog vara supergott, som det alltid är! Jens ska ju ändå upp till sin stuga och vara med sin brorsa ikväll.. så varför ska jag sitta hemma och uggla själv då.
Imorn är det helg, vad jag ska göra imornkväll vet jag inte.. kanske att jag far upp till Långrtäsk och hälsar på, eventuellet att jag stannar där till lördag.. vi får se. Lördag verkar det bli middag med lite vin bestämde jag och Julia idag över telefon, eventuellt att det kan bli en utgång.. det är sånt man aldrig vet! Det blir nog alla tiders iallafall.

Nu ska jag avrunda här, vänta på Jens för att hinna få se han nå idag.. eller ska man kanske säga hinna få se han före påsk? Är knapert med kvalitetstid dessa kommande veckor. Nåja, allt går ju! Han finns ju iallafall, och de är jag glad för :)

24 Mars

Tisdag idag, mormor fyller år så ikväll ska vi dit och få oss köttsoppa tror jag det var. Har slutat för dagen, och vilken härlig dag det är! Har precis pratat med Johanna om olika världsproblem.. men som tur är finns det ju lösningar på det mesta, och de tror jag att de gör i de här falllet. Funderade starkt på att slå igång tv:n och se Våra bästa år som har spåra ur totalt men i samma veva så ringde EVB så nu ska jag på mörtis och ta mig en liten runda och se om de kan finnas nå man vill ha, för grejjer finns det! Att tömma det där huset kommer inte vara gjort på en dag..
Oj vad jag blir avundsjuk på Tess, jag skulle också vilja bo där!!


Nu ska jag nog ta på mig kläderna igen, backa ut bilen och köra till Djupviken och se om jag kommer mig därifrån med nånting!

8 månader

Ídag är det min och Jens 8månaders dag, så då vet ni det iallafall. Om det nu är så märkvärdigt vet jag inte, det känns då inte så mycke mer annorlunda. Allt känns lika bra som de gjorde då, om inte ännu bättre :)

Efter jobbet idag så åt vi middag och jag såg naturligtvis Glamour i vanlig ordning om tillfället ges, och det märks att jag hade missa torsdagens och fredagens avsnitt, det hade hunnit hända mycket. Nu ikväll har jag varit och tankat bilen för en hundring i snålan, hade tänkt klara mig till på fredag när lönen kommer men de gick visst inte som planerat. For förbi mamma en sväng och surra en stund och sen fick jag leverans av schampoo och balsam. Nu ska jag väl ändå klara mig ett tag, 1 liter schampoo och 1½ liter balsam. När jag kom hem så sov Jens på soffan som alldeles just stega iväg vidare till sängen och sover där nu istället, så jag funderar starkt på att bege mig till sängs jag med. Är ju som vanligt jättetrött såhär dags på dygnet, så det är väl inte mer än rätt att slå igen dom blå då. 
Veckan är som vanligt fullspäckad med massa måsten.. Imorn fyller mormor år så då ska vi dit, onsdag jobbar jag kväll, torsdag ska de tvättas, och sen är det fredag. Därimellan ska vi visst klämma in städning av Jens lägenhet också, men det känns som att de inte kommer gå ihop, men de är väl så de är här i livet.

Rackarns fillemåne att jag missade datumet att söka skola med EN dag.. de kan man kalla oflyt! Jag som fick upp värsta snilleblixten och kom på vad jag skulle göra. Ett lite lindrigare och kortare alternativ av studier, och man förhoppningsvis får ett fast jobb med icke obekväma arbetstider. Nog har väl dom sin fördel ibland, men jag vet inte om man kan se fördelarna med att vara vikare i 7 år och vara tvungen jobba i stort sett alla storhelger, och inte veta när man jobbar, vars man jobbar eller om man har nått jobb den här veckan överhuvudtaget. Kanske rent ut få sig 4 veckors semester under sommaren, bara en sånn sak vore ju en dröm! Och den drömmen kommer inte uppfyllas så länge jag är inom det jobb jag är i nu. Man blir ganska sporrad att göra nånting av sitt liv när man verkligen tänker efter på hur arbetssituationen man har idag ser ut.

Nä, nu ska jag gå och göra dom vanliga kvällssysslorna inne på toa sen ska jag krypa isäng så jag orkar upp på jobbet imorn! Godnatt på er =)


utmaning

1. Hur gammal är du om fem år? 26
2. Vem var den sista du träffade? Jens, och före det Sofia på jobbet
3. Hur lång är du? 171
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Beck - I guds namn, de lilla jag hann se innan jag somna
5. Vem ringde senast? Tessan
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Jens, då syns vi snart!
7. Vad är helgens planer? De vet jag inte faktiskt..
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? beror som på..
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? inget utav det
10. När såg du senast din mamma? I torsdags som snabbast
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? Klockan 7..
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Hemma
15. Vilken plats föredrar du minst? Svårt att säga..
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Mest troligt inom Piteå Kommun
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mörker
18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? Jens
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Aa
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? En stor t-shirt
22. Hur många kuddar har du i sängen? typ 5 har vi
23. Hur många landskap har du bott i? bara norrbotten
24. Har du någon gång spytt på någon? Det hoppas jag att jag inte har!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? strumpor är rätt behagligt
26. Är du social? Jo, det är jag väl
27. Vilken är din favoritglass? twister, och daimstrut
28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? finns mycke att lägga pengarna på..
29. Tycker du om kinamat? Jo
30. Tycker du om kaffe? Absolut
31. Vad dricker du till frukost? juice eller te, fast coca cola är inte heller så dumt
32. Sover du på någon särskild sida? Ja, närmast fönstret är min sida
33. Kan du spela poker? Verkligen inte
34. Tycker du om att mysa? givetvis!!
35. Är du beroendemänniska? Nja, det tror jag inte
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jo faktiskt
37. Vill du ha barn? absolut!
38. Kan du några andra språk än svenska? engelska, tyska och teckensprål
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ne, och vill helst låta bli också
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool är lite varmare
41. Vad spenderar du helst pengar på? Nöjen
42. Äger du dyrbara smycken? Nja, fast räknas nu Eva attling armband och örhängen så..
43. Har du någon gång testat narkotika? Icke sa nicke, och kommer inte göra heller!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Korv och stuvade makaroner och brocoli
45. Vem är den roligaste människan du känner? Det finns många!
46. Välj ett ärr på din kropp? På foten
47. Vad har du för ringsignal? Madonna - like a virgin
48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? Hemma på djupviken i en garderob
49. Flirtar du mycket? Nä, det kan man väl inte påstå!
50. Vart togs din profilbild? Nån liten mindre förfest hemma här
51. Kan du byta olja på bilen? inte byta, men fylla på kan väl inte vara någon konst
52. Har du fått fortkörningsböter? Nepp
53. Vilken var den senaste boken du läste? Liza Marklund - Asyl
54. Läser du dagstidningen? Jo, hemma på djupviken eller på jobbet
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? nja inte riktigt va
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rix
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? u.a typ
59. När var du i kyrkan senast? Det kommer jag inte ihåg
60. Vilka personer utmanar du: den som vill!

 


helg i fjällen


Nu är vi hemma på Sundsgatan 33 efter en kanonhelg i fjällen. Man kunde inte begära speciellt mycke bättre väder och riktigt trevligt har de varit. Att vara ute i solen och luften hela dagar på skoter tar på, så kvällarna har varit rätt lugna, lugnt och skönt. Väl hemma igen, det bränner på bra i ansiktet efter dagens solande och ögonen är rätt trötta och håret är skitigt, så en dusch och sen är det sängen som gäller. Ska lägga mig och titta på Beck, för imorn är det måndag igen och vi är tillbaka i verkligheten vilket innebär jobb jobb jobb, äta och sova.

Tack för ihelgen, och natti natti!

Några härliga bilder från helgen, och resten finns på såklart på pixbox :)




                                               

                                                


underbara onsdag

Oj, vilken effektiv dag! Jag började dagen med att vakna med hunvudvärk, och som jag vet av erfarenhet är ju att om man vaknar med det redan på morgonen är det för det mesta dödsdömt att ens försöka få skallen att sluta banka, men jag gjorde ett tappert försök med två alvedon och som jag misstänkte så hjälpte det inte särskilt mycket så på eftermiddagen när jag kom hem så gjorde jag ett nytt försök och det gick!! Huvudvärken försvann och jag satte igång att baka, denna äppelkaka jag pratat om tidigare blev av idag.. dock inte så lyckad som jag hade hoppats på!
Fick en snilleblixt idag att jag skulle lämna in min rosa kamera, så sagt och gjort när jag slutade jobba for jag på elgiganten och där sa dom ju såklart, som alltid att det är säkert fuktskada (enbart för att det inte går på garantin) så jag bestämde mig för att köpa en ny, en ny svart. Så nu har jag en fungerande kamera igen så efter helgen kanske det rent finns lite bilder att se.
När Jens kom hem från jobbet så for vi till Boden, jag följde mest med som sällskapsdam när han skulle hämta skotern. På hemvägen svängde vi in på storheden för att gå på systemet, så då var det också bortgjort.

Nu ikväll har vi haft främmande av Jens mamma och pappa och Jenny, vi har fikat smörgåstårta som dom hade med sig och druckit kaffe. Jens fick sig lite presenter också för det är ju faktiskt så att han fyller år på fredag! Av mig har han redan fått sin present, en vecka för tidigt. Jag var rolig och sa vad han skulle få så han fick följa med och bestämma själv, ett par skoterhandskar. Lika bra det så blir det dom han vill ha, för annars finns det väl alltid nå som inte duger.

Nu minsann, packat och klart. Ska hoppa isäng nu så jag orkar upp imornbitti, ska ju visst upp 6 ännu en dag.. jag var nog trött imorse så imorn kommer jag väl vara mer eller mindre dödförklarad. Kan hända det blir nån sånn här akutuppstigning en sådär 20 minuter före jag börjar. Vi får väl an se!

Godnatt på er, och trevlig helg :)


bagarn

Tisdag idag, har jobbat färdigt för dagen och när jag kom hem så fick jag ett sånt där bakil igen! Men den här gången blev det resultat.. Dumlemuffins och nougatrutor. Planen var egentligen att jag skulle göra äppelkaka i långpanna också för vi har nå äpplen som inte var så goda som jag trott, så det passar ju som perfekt att baka upp dom då! Men de sket sig på att jag inte hade nå pärlsocker, och jag tror att det gör halva kakan så jag får nog fara på affärn sen efter vi ätit middag och göra den ikväll istället.
Tog fram en sopsäck och la ut tavellisterna där också för att olja in dom, men det sket sig då rejält på en rätt fjantig sak. Jag får banne mig inte upp korken!! Så det får vänta till Jens kommer hem, alternativet att Johanna får upp den som skulle komma förbi här nu och fika.

Vilken lyckoträff det blev idag, skulle ju som sagt jobba till 21 på torsdag men då ringde Sofia precis när jag kom hem och fråga om jag inte ville byta och jobba till 16 på torsdag istället. Så det var ju en lyckans ost! Slipper vi komma upp så himla sent torsdagkväll. Det blir ju perfekt!

Nu ska jag gå och skära nougatrutorna där och stoppa dom i nån burk och sen invänta Johanna, sen är det ju som dags att börja med middagen.. Tror det står korv i ugn och potatis på menyn idag, inte för att jag är så förtjust i korv men det får duga en dag som denna :)

Just i denna sekund så ringde då Jens och dom var påväg hem, så han skulle vara hemma på en timme ungefär och det var ju kanon det med, för jag är lite småhungrig!

Hej på er!

delad tur

Måndag idag, har jobbat halva dagen och har halva kvar.. börjar om klockan 16 igen. Jag är inte speciellt förtjust i det, men det är bara bita ihop! har inte hunnit göra så mycke under mina 4 lediga timmar här i eftermiddag, tog en kaffe med Sofia på stan och när jag kom hem insåg jag att det är ngen ide att börja med nått så jag slog mig ner i soffan och lagom till pass så var det ju Glamour på tv. Hade tänkt vara lite duktig och byta tavellisten i köket till den i ek, men då kom jag precis på att dom skulle ju oljas in och sen så passade inte hålen efter den andra listen som redan sitter där så jag måste nog ha karlhjälp till det där. Ser dessvärre att det skulle behövas dammsugas här.. råttorna springer omkring här, man ser det så väl när solen lyser rakt in. Men jag avskyr verkligen att dammsuga.. fytusan vad jag hellre dammtorkar och skurar.. skulle kunna göra det varje dag så länge jag slipper just det där med att dammsuga!

Kanske skulle fara förbi affärn nu innan jag börjar jobba.. glömde ju köpa avloppsrens som jag skulle igår. Det är visst jätteeffketivt om man inte vill va kloakdykare i avloppen. Så det är värt ett test, kanske man slipper gräva efter hår och liknande som finns i badkarsavloppet och handfatet. Jag är inte särskilt kräsen, men just sånt där.. det är vidrigt!!

Nä, dags att packa ner middagslådan som består av kycklingpaj från igår och en påse med sallad. Sen är det dags att bege sig igen med ett värkande huvud, torrt ansikte och trötta ögon!

kycklingpaj

Nu är middagen nästan klar, pajskalet är förgräddat och fyllningen är klar och salladen är hackad! Nu återstår bara att sätta fyllningen i skalet och sätta in i ugnen en liten stund. Blir nog gott! Handlingen gick över förväntan bra, köpte ju som sagt lite baksaker, men inte ska ni ju tro att bakilet jag hade finns kvar.. det får bli någon annan dag! Nu väntar jag bara på Jens som ska komma hem, han är och lastar skotern så det skulle va klart för imorn. Ikväll blir det beck och mys i soffan, får se om Jenny kommer..  det hör ju som till att hon är här på söndagarna och ser the unit/beck med oss :)

Jasi, ibland vet man inte vilket ben man ska stå på för att allt ska vara bra.. verkar vara klurigt de där!

Nä ni, nu ska jag duka fram och plocka undan i köket efter matlagningen :)

finväder

Idag har solen verkligen strålat! När jag slutade jobba så pep jag iväg till soptippen och blev upplockad av Jens på skoter så for vi och grillade. Har verkligen varit sånt där väder man vill att de ska vara varje helg här framöver. Nu är vi hemma och har precis skrivit en handlingslista, för här ska det handlas! Det ekar typ i kylen med en sur filliter och ruttna ägg, så det börjar på sin plats att vi kilar ner på affärn. Idag ska det bli kycklingpaj här, och jag är i bakartagen så jag har skrivit nougat och dumle på handlingslistan så får vi se om ilet håller i sig till vi kommer hem igen och fått middagen färdig, det är inte lika säkert men då har jag då ingredienser utifall att.

Igåkväll efter jobbet så for vi till Per och Linda och blev där ett hemskt bra tag.. Så imorse när väckarklockan ringde så var jag inte sådär jättesugen på att lämna sängen, men det var värt att vara trött för en trevlig kväll hade vi då :)

Veckan känns fullspäckad ännu en gång, men mycket gör det för att jag jobbar delade turer både måndag och torsdag, så dom dagarna kan man i princip räkna bort. Sen så måste vi väl handla lite mat inför helgen och packa, för torsdagkväll efter jobbet alt. tiidigt fredagmorgon far vi upp till vougga. Kommer bli mycket trevligt tror jag.

Helgen har varit bra, mycke har man väl att tacka det trevliga sällskapet :)

Undra sa flundran, om gäddan var en fisk.. Nu ska jag ta med mig Jens på Coop, är egentligen inget att rekomendera för vi är mest oense när vi är där. Men jag tror minsann jag vill ha sällskap och framförallt bärhjälp!




lördag

Nu sitter jag på jobbet, en lugn stund för tillfället. Min kompanjon står i köket och förbereder middagen för fullt tror jag, och jag skulle tro att jag är mest ivägen. Har verkligen sovit dåligt inatt, först och främst kunde jag inte somna.. hade ställt SLEEP på tv:n på 60minuter, men jag var då klarvaken när tv:n stängdes av, men jag tyckte som att jag kanske somnar bättre om det blir mörkt och tyst, och detta gjorde jag kring 02:30 tiden inatt. Sen vaknade jag 06:04 imorse av att Jens var uppe.. så då tog jag kudden och begav mig mot sängen i hopp om att få sova en timma till men de ska ni ju inte tro att jag gjorde. Så jag låg kvar i sängen och pratade lite med Jens som inte mådde sådär särskilt bra efter gårddagen. Timman gick och det var dags att bege sig mot duschen så den där hemska röklukten från grillandet igår försvann, och sen var det som bara dags att bege sig mot jobbet. Ikväll blir nog en lugn och skön kväll skulle jag tro.. vi har inget planerat men jag har beställt hem coca cola till ikväll, 4 liter för att vara på den säkra sidan att det räcker. Vi får se vad kvällen har att erbjuda när jag slutar klockan 20 ikväll. Nu ska jag återgå till det jag är här för, nämligen jobba!

Det kommer verkligen fram vilken favoritsysselsättning många har, och det gäller både det kvinnliga och manliga könet, nämligen, skitsnack! Prata skit om folk är alldeles tydligt högt upp på att-göra-listan. Ibland råkar fel öron höra det..
Nåja, tur är väl det att den som drabbas mest av det är ju inte vi andra, man brukar inte ha så mycket för det. Det har jag då lärt mig genom mina snart 22 år på jorden!

Nu mina vänner, jobba var det! Trevlig lördag på er =)

älvsbyn

Hemma från älvsbyn är vi nu. Har varit ute och grillat lite hamburgare, trevligt. Men eftersom jag ska upp och jobba 8-20 imorn så känner jag för att vara någorlunda pigg och alert under dessa 12 timmar så därav anledningen att vi for hem tidigt för att vara en fredagkväll. Har haft en bra dag, blev vjuden på middag på backen och även (äntligen!!) fått upp alla saker som skulle på vinden. Givetvis hade jag ju slarvat bort nyckeln till hänglåset, som jag trodde minsann jag hade ordning på. Så vi fick ta en skruvmejsel och skruva lös hela brickan, men de gick ju det med.
Nu ska jag nog eventuellt duscha och hoppa isäng fast jag är inte särskilt trött så kan hända att jag tar täcke och kudde till soffan och ser tv tills ögonen slocknar. Nog för att vi har en liten tv i sovrummet men den är.. liten.. jätteliten.
Oj vad jag önskar en sånn här stund att Jens var vaken eller i skick att överhuvudtaget gå att väcka.. är nog inte ens värt ett försök skulle jag tro. Han får nog lösa mina världsproblem imorn..

Nu är det godnatt på 33an på sundsgatan.


flyttlass

Dåså, igår körde vi lite möbler dels det som skulle upp hit och det som skulle lämnas av på backen. Ja jag säger då det, nog är det tur man inte flyttar varje dag. fast förmodligen har vi oflytta nån fler gång i framtiden, jag gruvar mig då redan. Nåja, nu är då mycke av sakerna på plats nu är det mest kläder och småprylar som återstår. Funderar starkt på att ge mig på att skruva isär bordet som står i köket för tillfället, bära ut det och skruva ihop det andra och bära in. Kan hända jag måste ringa efter experthjälp. När vi kom med sista lasset igårkväll så stod Sofia här utanför och väntade, så hon fick minsann hjälpa till att bära och det var guld värt. Vi såg greys och skruvade ihop vitrinskåpet som mest racklade, men ihop fick vi det. Vi tog en kvällsfika sen började klockan bli rätt mycke.
Imorse vaknade jag av en lite mindre trevlig upplevelse kvart över 7, en gubbe stod utanför sovrumsfönstret på en sånn här hiss eller vad det då är, och skottar av taket! Ibland lät det som att spaden skulle komma genom taket av de han hackade.. Så det blev en tidig morgon för mig, men inte gör det nå. Jag har börjat tycka det är rätt skönt att kliva upp på morgonen när man är ledig, man får ut så mycket mer av dagen. Speciellt som idag när jag ska och jobba klockan 16, jag hinner kanske få något gjort om vi har tur.

Nästa vecka börjar Jens mest troligt jobba borta så gud vad jag kommer tycka det är tomt här på veckorna, men de vänjer man sig nog också med. Är lite kluven på hur jag ska göra nästa fredag.. jag jobbar egentligen 7-16 men jag har stora funderationer på att ta ledigt så vi rent kan fara upp till vougga torsdagkväll alt. tidigt fredagmorgon. Fast man blir ju lite sådär snål när man måste ta bort 8.5 timmar på timrapporten.. men ibland så kanske det inte är värt att jobba till varje pris, och istället göra nånting roligt. Vi får bara hoppas på att solen skiner nästa helg då, blir nog en bra helg där uppe.. speciellt med tanke på att Julia och gänget skulle upp.

Nu ska jag göra nånting!

onsdag

Jag har tagit upp städandet igen där jag lämnade det igår. Nu återstår bara en sak, vars ska jag rymma allt som jag inte ska ha framme?!?! garderoben som jag har allt pynt i är överfull och ryms inte en sak till där, och resten av garderoberna som är sådär halvfulla måste tömmas så Jens får plats med sina kläder och saker också. suuuuck!! Fröken Aldrin måste nog ta fram rensarfingrarna, vilket jag har väldigt svårt för.. jag är en sånn där som alltid tänker "..säkert bra att ha till nångång..sen", Fast det där "sen" brukar sällan inträffa. Men den här gången måste jag nog ta det här på allvar och verkligen slänga saker. Kan inte riktigt förstå hur jag lyckas, har haft 64 kvadrat alldeles för mig själv, och det är knappt så jag kan köpa ett par trosor till för dom ryms här inte.. Nu är det ju bara det, att nu är vi två som ska dela på dessa kvadrat så jag måste skärpa mig!

Måste på en liten shoppingrunda nåndag, måste ha mig en ny skoterhjälm som faktiskt sitter kvar på skallen om det kommer ett gupp. Nacken ska ju inte behöva gå av för att man kör på led. Nya glasögon måste jag också ha för nu är jag less att det drar i ansiktet. Och sist men inte minst, en ryggsäck.

Nu ska jag göra ett ryck, vänta och se om Johanna kommer förbi något här på förmiddagen och sen ska jag gå till jobbet på möte! Efter det tror jag att jag beger mig mot pappa och byter tillbaka bil.. det blir nog så!


Ikea

Hemma från en dag på Ikea, nog fick jag med mig lite hem alltid. Gardiner, lampor, ljuslyktor, tvättkorg osv. Har börjat stöka till här lite, men jag måste springa med skurhinken och trasan före så det tar lite tid. Just nu är allt i en enda stor röra för att jag springer runt och flyttar och pillar i varenda pinal som finns. I vardagsrummet blir det grönt och sovrummet får en lila nyans. Köket tror jag får förbli svart/vitt som det ser ut nu. Väntar på att vi ska få hit bordet från Jens så får jag fixa till det där också så smånigom. Nu blev jag lite småless för tillfället, sen så börjar ögona vilja trilla igen.. mitt nya jag, kvällstrött. Och jag tycker inte om det!! Förr kunde jag vara vaken hur länge som helst utan bekymmer.. men nu är det ju knappt jag håller mig vaken till 21. Nu börjar snart Andra avenyn som jag ska se, sen skulle jag tro efter att jag har suttit i soffan i 45 minuter så sover jag. Det får nog vara bra för idag, resten gör jag imorn.
Känns som att morgondagen kommer att vara fullspäckad, städa här hemma, apt mellan 12 och 14, sen är det ju bara hem och göra nå middag och sen måste vi verkligen ta oss till Jens lägnhet och börja få ihop sakerna där och forsla dom hit. Ja, det är morgondagens bekymmer..

Idag är en liten tråkig dag, Nelly som var Teddys helsyster, har varit hennes tur att somna in. Hon höll ut dryga månaden längre än brorsan sin.. men nu är dom då tillsammans i hundhimlen igen!

Nu är det andra avenyn!

paus i klädviket

En fruktansvärt effektiv dag idag, började med att jobba till 12.. typ en baggis. När jag slutade hämtade Sofia upp mig, så vi drog iväg på Furuborg och åt lunch, tacobuffe.. jättegott! Sen har vi rantat runt helt eftermiddagen, varit på Idepoolen och handlat upp den generösa stora summan vi får av Piteå Kommun i klädbidrag. Mest skräp fanns, eller skräp är det ju inte.. men jackor för 3-4 tusen.. skulle inte tro jag lägger ut så mycket på en jacka och får en Piteå Kommun handikappomsorgen-stämpel på! aldrig! Så det fick bli ett par ordentliga vantar som jag ska ha när vi kör skoter, en ful t-shirt men den duger väl att ha på jobbet, och två par sockar men dom fick Jens. Nåja, hellre de än att ge bort pengarna. Efter det så har vi kollat runt lite, har försökt hitta en skoterhjälm åt mig.. men ingen som passade sådär som den skulle, så det blir nog att beställa en från internet för då vet jag att de blir exakt en sånn som jag vill ha. För en ny hjälm behöver jag.. atningen har min hjärna krymt eller så har fodret i hjälmen blivit alldeles för tillplattat. När det var dags för Sofia att fara och jobba så tog jag med mig Jens till pappa och vi bytlåna bil.. Känns aningens skönare köra den än min ända till happis. Nu på kvällskvisten har vi varit och fått oss surströmming på Djupviken, och det var typ SÅ gott! Har hunnit att tvätta upp allt som fanns i våran tvättkorg också, så nu är det en sak mindre att göra. 3 kartonger, en överfylld hatthylla + skotställ, våra sktoerkläder och hjälmar i hallen.. man ramlar i princip in här. Man ser inte hur vardagsrumsbordet ser ut.. för där står det skålar och flaskor och glas och tallrikar och gammal blåbärspaj och allt vad då som står där. I sovrummet ser man inte hur golvet ser ut och här i vardagsrummet står två fulla ikeapåsar med ren tvätt.. Jag måste röja!! Och det är nu, för imorn när jag kommer hem från Ikea så vill man så fort som möjligt ha upp allt nytt man köpt. Kommer säkert inte hitta nå bara för att jag så gärna vill. Så onsdag har jag inplanerat en städ och renoveringsdag här hemma. Vi hade visst arbetsplatsträff också mellan 12 och 14 men då får jag ju en liten kaffepaus där mitt i allt städ. Vi hade väl även tänkt få hit alla saker från Jens också här iveckan.. oj oj oj. Ja jag säger då det.. har man inte jobb så skaffar man sig då.

Nu ska jag vika in tvätten och sen ska jag kanske eventuellt plocka ihop disken som finns här lite varstans, sen ska jag hoppa isäng med Jens som redan sover!

helgen

Har haft en jättebra helg faktiskt. Man skulle väl kunna säga att den har varit rätt skoterinspirerad..
Fredagkväll kom Josse hit och det var roligt att träffa henne! Sen gick vi över till Niklas och Linnea en sväng, men de blev en ganska kort visit och när jag kom hem så hade Jenny kommit hit på besök. De sluta med att hon sov på soffan här, så lördagmorgon klev vi upp och åt frukost alla tre. Lasta skotern och begav oss till Per och Linda, kul att se dom också. För det var inte igår!! Vi for ett gäng till vitsjön och grilla och hade de bra ute i luften, för nån sol hade vi inte. Vi höll ut ganska länge på eftermiddagen, tror vi inte var hemma förens vid 17-tiden. Vi beställde mat från Thaigraden och efter en dusch och lite vila på soffan så for vi till Per och Linda igen.. satt i soffan och slötitta på tv:n och surrade bort tiden! trevligt :) När vi kom hem sådär kring 1-tiden inatt så tyckte Jens att vi minsann skulle lägga oss i soffan och se film, äta blåbärspaj och vaniljvisp. Jens åt blåbärspaj och somnade innan ens filmen hade börja, och jag höll ut rätt så bra av filmen tills det inte gick mer, så jag vaknade av att den var slut. Då tog jag bestämda steg till sängen och la mig där.. själv. Jens låg kvar i soffan tills imorse nångång. Idag så for vi iväg till lillpite på skoter, var lite tråkigare väder idag.. småsnöa och blåste betydligt mer. Så vi blev inte så länge. På hemvägen så kom vi på att vi skulle svänga förbi Linda och Per.. (..ännu en gång), detta vi gjorde.. vi fick oss lite fika och sen var de dags att gasa till backen där vi blev bjuden på tacos.
Nu har vi alldeles nyss kommit hem, Jens sitter vid tv-datorn så att säga, och jag sitter vid den bärbara.. ett mer eller mindre lan. Funderar starkt på att ta en dusch och sen attackera han i soffan och slå över till tv:n, eventuellt se klart filmen från igår i väntan på att Beck ska börja. Kort sammanfattat, en bra helg med jättetrevligt sällskap :)

Imorn är det en ny vecka, rätt fullsmetad med saker vi måste göra, det där med måste är tråkigt. Fast det är ju roliga saker iveckan också, t.ex tisdag ska vi brassa iväg  upp på Ikea. Ska bli kul, är lite less på allt här hemma nu. Nu vill jag ha nya grejjer! Helst skulle jag vilja snöra ut alla möbler också, och köpa nya.. fast det får jag nog se mig om bland stjärnorna. .

Nu ska jag avrunda och göra det jag skulle göra!

äntligen helg

Dåså, efter en hiskelit långdragen eftermiddag blev det äntligen helg. Vi har precis ätit middag och jag har sett Glamour i vanlig ordning. Stod kyckling och ris på menyn idag, och nu skulle vi visst äta lite efterrätt också. Blåbärspaj fick de bli, som fanns i frysen. Tror jag ska vispa nå grädde och vaniljvisp till. Kvällen kommer att bli lugn, Josse som är hemma över helgen skulle höra av sig på en stund, men det blir inga större aktiviteter skulle jag tro, man är ganska sliten såhär på fredagkvällarna. Vad som händer resten av helgen får vi väl se..

Nu ska jag städa undan efter middagen och ta fram elvispen! Trevlig helg på er =)

hux flux

Torsdag! Oj så skönt med torsdag.. det innebär att helgen är här imorgon och som jag har längtat efter den så känns de lite skönare än vanligt. Har jobbat till 16 idag och eftermiddagen spenderade jag med Lisa. Vi delar samma bekymmer, detta med våra ständiga och hips-vips illamåenden. När vi hör ordet magsjuka så mår vi illa i 2 veckor, och kan börja må illa sådär hux flux och sen förstora upp det så till slut mår man sjukt illa. Hade en tendens till det i lördags t.ex i när vi var i vougga. När vi hade lagt oss för natten så tror jag att jag trodde jag mådde illa, och värre blev det ju mer jag tänkte på det. Så jag i panik, och alla sov.. Ut och pissa i underställ och fleecejacka i 30 minus. Tänkte för mig själv att det blir säkert bättre med lite frisk luft.. (frisk luft kan man säga det var.. råder ingen tvivel om det) men det blev då inte en gnutta bättre. Nähä, om jag provar hulka fram så jag kanske spyr då.. Men det gick ju inte heller! Jag mådde väl förmodligen inte så illa som jag trodde, så jag befann mig inte i spygränsen så att säga. In och la mig igen, då var Jens vaken och då när jag sa jag mådde illa så fick jag till svar, hur illa mår du? Ja.. ganska illa tyckte jag. Sen fick jag inte så mycke mer respons än ett, "usch ligg inte bredvid mig då.. " fast han kom då bara närmare mig! Kan tro att han börjar bli van mina illamåenden, så han är rätt medveten om att det är enbart svammel. Men ni ska ju inte tro illamåendet gick över, det blev bara värre. Så jag ut igen, hämta hinken i bilen och tog en tidning att läsa. Sen var jag nog så trött att jag somna, och när jag vakna på morgonen var då hinken bredvid sängen tom och jag mådde inte illa längre. Märkligt.. inte otänkbart att det är i huvudet det sitter.. så om nu nån skulle komma på en medicin mot psykiskt illamående så kan ni ju säga till!

Hur som helst, idag är en dag som jag inte fått så mycket gjort.. Åt middag, såg Glamour i vanlig ordning.. Sen for vi och handla och det är en upplevelse för sig. Jag har kommit fram till att vi inte ska handla ihop. Vi kommer inte överens på affärn. Jens är stressad och tycker det mesta är onödigt att köpa, och jag vill som ta de lugnt och se om man hittar nå spännande man kan tänkas behöva. Så han överlämnade handlingen till mig i fortsättningen!
Efter det begav vi oss till backen en sväng, hälsade på och såg hockey. Egentligen skulle vi ut och gå, men jag somnade på soffan i vanlig ordning och när det var dags för pw så var jag inte så taggad längre, så nu har jag visst lovat att imorgon efter middagen SKA vi ut och gå. Måste nog hålla det jag lovat!
Nu ska jag ta och tömma diskbänken från gammal mat jag hittade i kylen, dumpa ner det i en påse och sen hoppa i duschen och sen mina vänner, ska jag sova.

Godnatt!

onsdag

Ny dag, idag är det onsdag. Klev upp ur den allt för bekväma sängen för en stund sen, har nyss ätit frukost och nu fastna jag här. Hade tänkt försöka göra mig klar och hinna springa genom stan innan jag börjar jobba. Börjar klockan 12 men tänkte att jag skulle ta ut rasten och komma 12.30 istället. Är nog lång dag.. Om jag inte missminner mig så jobbar jag med Linnea ikväll så det är ju som lugna puckar på det viset iallafall.  Oh, vad jag längtar efter helg!! Ihelgen tror jag de blir att vara hemma, fast det lär då inte vara brist på sysselsättning. Tror besämt att vi beslutade oss för att börja få iordning med alla möbler osv ihelgen. Men vi får se!

Alltså, nu har jag vaknat två nätter irad av senadrag i vaden.. samma vad bägge nätterna också. Ett ströningsmoment i skönhetssömnen dessvärre!

Nä, dags att piffa luggen och klä på mig. Sen bege mig upp mot Storgatan!

kamp

Det är verkligen en kamp att orka hålla upp ögonen den här tiden på dygnet! Har inte gjort sådär hemskt mycket efter jobbet idag, lagade middag och idag blev de fisk med citron och dillsås. Efter det kan man som säga att jag har varit som en strandad säl i soffan ända tills nu! Jens for och spelade badminton och i samma veva så började Andra avenyn som jag har sett. Nu ska jag röja undan här, så slipper jag det imorn på förmiddan, sen ska jag ta en snabbdusch och snöra mig isäng. Fick dock order om att inte somna fören Jens kommit hem.. hur jag då ska klara av det vet jag inte..

Nä, duschen var det! Blev ett kort "extra-inlägg" idag :)

tunga vecka

Nog är de så nog, att alla andra som har ett 7-4 jobb jobbar 5 heldagar veckor ut och veckor in. Men vi som håller oss till vården är vana att kanske ha en ledig dag mitt i veckan eller sluta 12 eller börja 16. Så när man väl har en 5-dagarsvecka med bara låna dagar så tycker man de är ganska tungt. Och de är precis vad jag har iveckan, är det inte 7-4 så är det 12-21... fasr då har man ju fördelen att man får en liten sovmorgon iallafall. Så imorgon ska jag ta mig en sovmorgon, för jag är lika död som en sten på morgon nu när väckarn ringer. Sen vet jag då inte vad som har hänt, jag har blivit sjukt kvällstrött.. igårkväll somna jag då sittandes halv 9 hemma hos Jens mamma och pappa i soffan. Det är inte likt mig! Men de går banne mig inte hålla ögona öppna! Men morgontröttheten har då inte ändrat, jag är lika trött på morgonen som jag är på kvällen numera.

Hur som helst, sitter på jobbet nu och insåg alldeles nyss att enligt mig borde klockan vara eftermiddag.. men det kan man då lugnt säga att den inte är. Jaja..

Idag tror jag att de ska ta itus med lite grejjer där hemma. T.ex kartongerna som stått i hallen i snart en vecka ska upp på vinden och TV:n som står i sovrummet ska också bäras upp. Ingen ordning.. men tids nog kommer nog ordningen befinna sig även hos oss!

Nu ska jag gå till min väska och hoppas på att jag har med mig dessa tabletter så jag slipper denna onda mage. Tänk att det ska vara så svårt att hålla sig borta från allt de som gör att man får ont när man vet om det?! Det finns ju då ingen annan att skylla på än en själv.


se dig för!!

Min dag har varit sådär.. När jag slutade jobba idag, (äntligen!! trodde aldrig dagen skulle ta slut..) så tog jag bilen och pep iväg hem, insåg fort att min parkering hade dreva igen av snö.. så jag tänkte lite snabbt att jag far ett varv och ställer den på sundsgatan så jag fick skotta bort de värsta från parkeringen, för mercan brukar int va så peppad på stora drivor med snö. Sagt och gjort, när jag ska svänga upp på sundsgatan vid åhlens så ser jag.. "där kommer jag aldrig ta mig ut förens ikväll.." så jag tog andra vägen och valde att ta rondellen vid max. Men de skulle jag väl aldrig ha gjort..
När jag svänger ut kommer det nå folk och ska gå över övergångsstället och givetvis så stannar man ju och släpper över dom.. men de uppmärksammade visst inte bilen bakom mig som förmodligen satt i andra tankar och höll åt helvete för nära bakom mig, så de sa ju bara bang! så hade han krossa sitt helljus i min dragkrok. Och må då vara de, men idioten, (ursäkta utrycket)  sticker ju!! Alltså de finns nu en av varje.. tur nog finns de ju dom av lite snällare slag som tog reg.nummer och kom och sa de åt mig. Så jag vet vem du är!! Så jag har lite skärvor av hans helljus i min plastpolla över dragkroken. Tur nog för mig så blev det ju ingenting, men jag tycker ju jättesynd om han så krossa sina stackars helljus.. (eller så inte!) Kanske skulle vara lite mer vaken när man kör bil?!  Nåväl, ingen större skada skedd men uppretad har jag då hunnit bli!

Helgen i vougga har varit kanon, vi kunde inte begära bättre väder än vi haft iallafall.. lördag var de strålande sol och alldeles lagomt kallt. Så vi var ute i stort sett hela dagen, och de blev en ohiskelit tidig kväll.. jag tror Jens och Jens slocka vid 20-tiden, så vid 22 insåg vi att dom här kommer inte stiga upp nå mer idag så vi kröp isäng allihopa då. Man blir trött och sliten av att vara ute en hel dag i luften på skoter. Som de är snö däruppe.. ja herregud. Jag och Johanna ansvara då för största delen av alla fastkörningar. Men de är väl de som är lite av tjusningen ;) Det känns i kroppen idag.. hyffsat mör!  Men en trevlig helg har vi haft :)

Nu kliver Jens genom dörren vilken sekund som helst och nu ska de lagas middag för jag håller på att svälta ihjäl och dö!

Förresten, man ska nog inte kasta sten i glashus när man inte riktigt vet vem som befinner sig i det. Visst itt?! :)

RSS 2.0