helgen med premiär på 1906

Vilken helg, och vilket väder!!

Fredag blev det en runda på stan med Johanna och Jens, och sen vidrare mot mörtis där vi åt surströmming som alltid är lika gott. Mätta och belåtna packade vi och for mot trolltjärn, vi stanna till i Sikfors och hälsa på Per och Linda som stod där ihelgen med husvagn. Blev dock en kort visit för klockan var rätt mycke. På lördan när vi vakna så var de ändå rätt hyffsat väder, så vi tog benen våra och gick till en brygga och fiska. Vilken fiskelycka, 7 abborrar fick jag, egentligen 10 om inte Jens hade kasta i en och jag inte hade tappa två från kroken. Jag trotsa de blåsiga vädret och tog av mig i bh, och såklart brände jag mig på ena axeln.. satt ju nästan två timmar i solen.
Vi packa och for hem, för premiären på 1906 kunde man ju inte missa. Jag släppte av Jens i sikfors och sen begav jag mig hem för att snabbt göra mig klar och möta upp Julia för att cykla till Madde där hon bjöd på mat, gott var det. Sen satt vi där och drack och pratade, Tessan anslöt också under kvällens gång. Klockan går fort när man har trevligt så snabbt var de dags att gå till 1906, och där var de kul!! som för det mesta alltid! Nu ÄR det sommar :)
Idag har det inte varit annat än sommarvärme, tror faktiskt jag lyckats få mig en bränna. Fast den här rödheten kommer nog mest troligt återgå till vitt typ imorn. Imorse.. eller imorse och imorse, idag vid lunchtid mötte vi upp Johanna för att äta brunch. Pasta ängeln special blev det, och då kan ni ju säkert lista ut vars vi åt.
Är ju faktiskt mors-dag idag så vi knatade iväg och köpte blommor åt våra mammor, tog en promenad till backen och åt tårta där. Sen var de dags för nästa mamma, så vi for till Djupviken och fick smörgås där. Nu är vi hemma efter ha varit och handla lite sen middag, kyckling i ugn blir det. Efter maten tror jag vi ska ta och köra volvon till backen för att lämna den där för att bli besiktad på tisdag. Så min pärla ska på långtur till Gällivare iveckan, så jag är utan bil tills tisdag. SOM jag kommer behöva bilen bara för att jag ingen har, brukar ju vara så. Mest troligt lat som jag är så kommer jag nog mest hålla mig på hemmaplan imorn. Från och med imorn så jobbar jag natt, börjar med 5 lediga dagar för att gå på klockan 21.00 på fredagkväll. Nu behöver jag inte ha "dåligt samvete" för att jag är ledig när jag går på månadslön. Jag får ju ändå min lön!

Nä, nu ska jag gå och skära sallad och göra sås och sätta igång riset. Lägger upp några bilder från gårddagen också! Däremot så kommer jag inte visa någon bild på mig själv pga mitt rosa/lila fläckiga hår! 

  






En kanonhelg helt enkelt :)


knäckig rabarberpaj

De är vad jag har pysslat med sen sist jag bloggade, eller ja.. jag har sett glamour och renbädda sängen därimellan också.

Jag har inte hunnit smaka av den än, men jag kan tro att den inte är så dum, är ju ingen sånnd är vanlig tråkig smulpaj.


Knäckig rabarberpaj

Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.

Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.



Jag tror den blev alla tiders! nu ska jag bege mig mot djupviken där jag och mamma ska gå ut och gå.


ledig ledig ledig..

Jag är så less på att vara hemma och dröna.. till slut finns de ingenting att göra och de enda man gör är att går och gruvar för nästa lön som jag helst av allt inte ens vill se. Ja.. vad att göra, kan ju inte fara på jobbet när jag inget har, tror inte piteå kommun betalar mig bara för att jag så gärna vill jobba. Men nu är det sista veckan så istället borde jag kanske njuta, men det gör jag inte. De här är nog bland den sämst månaden jag haft sen jag började att jobba.. så jag är inte van att vara ledig såhär mycke helt enkelt.

Har iallfall varit på stan nu en sväng, köpte två jättesöta blommor, en rosa och en svart med en klämma som man kan stoppa i håret när man vill va lite finare. Inhandla även två tubtoppar i lite längre variant som man ska ha som klänning, en svart (givetvis) och en röd. Hade faktiskt tänkt köpa en röd och en turkos men då fanns såklart inte den turkosa i min storlek så de blev en svart iallafullafall.

Funderar nu om jag skulle ta och kanske göra en rabarberpaj eller så, var på djupviken och tog rabarber igår så jag kanske skulle göra något utav de. Var som lite baksugen, fast de vettedå fåglarna om jag kommer att idas börja med nå sånt.. de är ju de här med att man måste diska så hemskt mycket efteråt. Kan lika gärna vara så att dom där rabarberna åker i frysen till ett annat tillfälle.

Imorn är det torsdag, och de innebär att jag faktiskt, hör och häpna jobbar.. 16-21, vilket långt arbetspass va?! nä! Men till de lite roligare, Jens kommer hem. Även fast jag är glad till att jobba imorn också.. men jag tror nog att de är ännu roligare att Jens kommer hem :) Tänka sig att den här veckan också gick.. de kändes inte så i början av den, men nu är de ju bara en dag kvar!

Nä, tror jag ska prova dom dära klänningarna en gång till i en mer sanningsenlig spegel, för i dom där provhytterna blir man nu verkligen smal och slank och allt sitter som en smäck. Så en till provning och sen avgöra om dom ska vara kvar eller om jag ska lämna tillbaka dom. Sen ska jag ev. baka.. vi får se. En prommis ska jag då ut på ikväll!


färdigt och klart

Imorse klev jag upp och tog en cykeltur med Linnea till mörtis och drack morgonkaffe i de härliga vädret, men de vädret verkade då inte få hålla i sig för nu har de ju då mulnat igen. Är hemma nu och har precis fått klart allting, förutom att jag upptäckte till min stora fasa att de behövs dammtorkas. Jag säger då det, när det är dags för nya möbler till vardagsrummet.. den saken är då klar, att det blir definitvt INTE svartbruna möbler. Vill man inte ha att de ska se dammigt och slibbigt ut då får man lov att torka jämt och ständigt. Dessvärre tror jag att de dröjer innan något sånt som att köpa nya möbler kommer att ske.

Funderar starkt om jag skulle ta och göra mig nå mat, köttbullar och makkisar. Mest för att jag vill bli av med alla köttbullar vi har. vi hade väl en 5 paket 1kgs så mäkta less blir man. Så undra sa flundran om gäddan inte va en fisk om de blir så!

På begäran från Sabina så tog jag nå kort på hur det ser ut nu i vårat vardagsrum som jag tänkte lägga upp. Men man får se förbi att de hänger en lampa lite snett ovanför soffan och att tavlorna inte hänger riktigt kanske där dom ska, men de ska ordnas de också så småningom.


         
    


ångest!!!

Ångest på hög nivå för att jag började med det här projektet, de innebar en hel del jobb som jag mest troligt inte hade tänkt på.. oj så dum man får va! Fast jag tror de kommer bli otroligt bra, de ser då så ut i nuläget fastän de är en del kvar att göra.. 714 kablar och 324kg tunga möbler och en 96kg tung TV, jasi! Jättebra Hanna! När jag berättade för Jens om mitt projekt jag höll på med så kom en tung suck och sen blev de tyst i luren, han uppskattade inte de här fullt så mycket. Tur för han att inte är hemma, för de hade inneburit att han hade varit tvungen hjälpa mig. Men de föll sig så att Linnea kom förbi och drack kaffe så hon fick agera bärhjälp till matbordet, så de var ju då bra.
Har dock lyckats med lite missöden.. lampan i vitrinskåpet funkar dessvärre inte, har nog råka dra ut nån kabel, och även en sånn där högtalare som tillhör suorundsystemet har jag lyckats dra ut en kabel till så en av dom är knäppt tyst.. däremot DE kommer Jens iiiinte gilla. Dessutom måste jag flytta taklampan och ännu en sak han iiiinte kommer gilla. Jag kommer ligga på minus på torsdag minsann!! De kan jag sätta min högra hand på. Jaja, sånt får man ta för nu är det snart nästan som ett helt nytt vardagsrum :)

Nu har jag tagit en alldeles för lång paus från de här, så nu måste jag nog göra de sista rycket som innebär fixa alla kontakter och flytta den hära byrå/skänk/bokhyllan, va de då är. Sen ska jag potionera ut alla dessa högtalare som jag fick stränga order om att hade jag nu börja möblera om så fick jag då allt fixa det också. Bäst jag sätter fart och gör det :)

Godnatt på er!

omöblering?

Sitter nu och funderar och klurar på hur jag skulle kunna möblera om i vardagsrummet.. frågan är hur bra det blir om jag börjar stöka omkring här på alla möbler. Men jag är så less på hur de ser ut nu, allt har stått på samma ställe sen jag flytta in här för 1½ år sen. Tror en flytt av TV:n inte vore sånn dum ide, för som det är nu så lyser solen precis på den nu hela dagarna och kvällarna så man ser knappt nå, det speglas bara på den. Det som känns mest bökigt är de som sitter på väggarna, är ju som förargeligt att flytta runt på väggarna för de blir ju så många fula hål. Nästa bekymmer är ju soffan, blir ju lite mer omständigt iom att divanen sitter där den sitter, den går ju som inte att flytta på andra sidan av soffan.. Jag är inte så säker på att de blir nån ommöbering här.. men vi får se, tror jag ska ta mig en till funderare så får vi se vart de hela slutar.

Har iallfall gjort lite ärenden idag, köpt ny kolsyretub till sodastreamern, så nu har vi bubbelvatten igen. Sen köpte jag en ny kedja till mitt armband jag fick av Jens i julklapp, bandet de satt på höll på att gå av så de var på tiden att jag gjorde det innan den gick av och jag skulle tappa länken.

Sen ang. denna sthlmsresa vi har planerat.. den måste vi ta och bestämma oss för ett datum och boka så vi verkligen tar oss iväg =) är ju bara så svårt när inte jag och Johanna jobbar samma helger.. finns inte så många tillfällen att spela på tyvärr!

Nä, åter till denna ommöblering.. ska ta fram tumstocken och mäta och kolla så får vi se vad de blir av saken!

1 vecka kvar..

Igår kom vi fram till att det är en vecka kvar tills sommaren är här, 1 juni.. DÅ är det sommar! Ihelgen har vi varit upp till vuogga och avslutat vintern med säsongens sista skotertur. I mina ögon är väl inte föret de bästa den här årstiden, men enligt chaffören så var de helt okej. Mellan snöfläckarna var det vatten, stenar och barr, varierad körning. På vägen upp dödeade jag en fågel genom att köra över han, när jag kom upp och Jens tog i fjädrarna och dunet som satt kvar så kom han fram till att de var en storspov jag hade kört över.
Vi for hem redan lördag eftermiddag, eftersom vi ändå hade beslutat att fara hem söndagmorgon/förmiddag så kändes de lika bra att vi packade och for lördag istället. Så vid halv 10 tiden var vi äntligen hemma och då var vi hungriga så vi for och hämtade mat från Pentryt och sen blev de en ganska tidig kväll.
Nu har Jens farit till Gällivare och de kommer bli en lång vecka eftersom det varit några kortveckor nu senaste tiden, så de kommer kännas som en evighet till torsdag. Så nu sitter jag här och funderar om jag skulle ta och göra något av kasslern som vi har i kylen, hör nämligen till ledighetskommiten iveckan och jag gillar det inte, nog är det skönt att vara ledig, men nog är det roligare att jobba och tjäna pengar!

Nä, nu ska jag göra nån nytta!

onsdag

Det är redan onsdag.. och ikväll kommer Jens hem! Fast det blir ingen lugn och ro ikväll alldeles tydligt, Jens informerade mig igårkväll om hur mycket vi har att göra.. först och främst så är han inte hemma förens vid 8 kanske, och då skulle vi till backen för att hans pappa fyller år, sen var vi bjudna på fika hos mattias som också fyller år så dit ville han också hinna. Och som om inte de vore nog så ska vi och handla, och så måste Jens rensa ut sitt baksäte i bilen för annars rymms vi inte. Så de känns som att vi kommer ha häcken full ikväll..

Johanna kom ohc hämtade lilla Tuvisen alldeles nyss för hon har jobbat natt, så då passade jag på att kliva upp. Ska klä mig och fara på mörtis där jag är bjuden på frukost, inte dumt. Sen ska jag göra en massa ärenden, b.la systemet åt Jens, köpa några leggings för fjolårets leggings är inte särskilt fräscha, det är hål och maskor lite varstans. Sen har jag lite andra små saker att göra men de kan jag inte avslöja här för då blir de det ju ingen överraskning.

Igår gjorde jag mig av med vårat berg av tvätt, väldigt skönt. Tvättade även upp våra "husvagnstäcken och kuddar" så dom har jag vikt ihop fint och lagt i en ikeapåse som ska få vara där tills de kan komma tänkas behövas här i framtiden :)

Nu ska jag klä mig och bege mig mot tessan för frukost!


mirakel kan fakitkst ske!

Helgen som var har fakitkst varit kanon trots att jag har jobbat. Vi har hunnit en hel del, stadsbesök med Johanna och Jens, 19års-middag på backen, grillkvällar hos Per och Linda på tenor, middag med alla tjejer och ett besök på mörtis. Sen ska jag ta och berätta för er vad jag fick för överraskning igår när jag kom hem efter jobbet, Jens hade som sagt lovat att dammsuga och som jag förstod det så skulle han göra det. När jag kliver in genom dörren ser jag att alla mattor är borta och jag tyckte som gud så ambitiös han varit som tagit ut mattorna för att dammsuga men de visade ju sig att han varit betydligt duktigare än så. Han hade faktiskt både dammsugit och skurat utan att jag ens nämt det, han hade satt upp sista tavellisten och burit upp alla kartonger på vinden. Kan ju säga att jag blev glad, högst uppskattat och speciellt med tanke på att han hade gjort det på eget iniativ :)

Nu har jag vaknat från min taktikvila jag haft sen jag kom hem från jobbet klockan 4 idag, ska och jobba natt. Har precis ätit middag som idag var en väldigt lätt variant, fil och flingor och nu dricker jag en kaffekopp. Hade tänkt jag skulle bära in mattorna som fortfarande hänger på vädring ute på balkongen och sen ska jag göra mig klar för jobbet.

Iveckan är det kortvecka för Jens så de innebär att han kommer hem onsdagkväll istället, inte mig emot! Fast jag sa det igår, att det känns som han varit hemma länge den här helgen men jag kom på mig ganska fort när han flina när jag sa det, de kan ju ha något att göra med att han fakitkst varit hemma HELA helgen och inte bara en eller två kvällar!

Nä, mattorna skulle in och jag ska på jobbet!


fredag 15 maj

En fullspäckad dag kan man lugnt säga. Imorse strax före 7 blev jag väckt av Jens som har sömnproblem och tycker att det är dags för mig också att vakna när han gör det, så vi klev upp oich åt frukost sådär vid 7tiden en fredagmorgon.. inte alls så dumt, solen sken och vi lyssna på lite rix morronzoo. Begav mig till Sunderbyn strax därefter och hade tid 8.30, men 8.30 var jag påväg ut till bilen igen. Snabba ryck kan man säga!
När jag kom hem igen så hann jag bara vara hemma en liten stund så ringde Johanna och undrade om vi inte var sugen på att ta en lunch med dom, sagt och gjort så gick vi ner på stan och åt lunch på röda lyktan den här gången, ångrar än att jag tog biffar istället för räksallad, jag skulle ha gjort som jag tänkte först.. första tanken är alltid bäst!
När lunchen var avklarad gjorde vi lite ärenden som behövdes, bla hämtade en borrmaskin på backen så vi kan borra upp tavelisterna som för väldigt längesen skulle ha varit gjort, men nu är vi ett steg närmare iaf.. vi har alla grejjer för att göra det i bilen. Så om vi har tur hinns det med innan den här helgen är slut.
Innan jag for och jobbade, som för övrigt kändes jättekul att fara och jobba klockan 16 en fredag när alla andra tar helg, så skjutsade jag Jens till Per och Linda dit jag for när jag slutade. Så nu är vi hemma igen och luktar sådär dåligt grillrök från håret och alla kläder. Så imornbitti är det nog bäst ta sig upp i tid och duscha för det kan jag säga, de blir defenitivt inte nu!

Funderar starkt på att börja bege mig till sängs nu, mätt och belåten och lite lagomt trött. Så, så får det bli.. godnatt på er =)


gamla tider

Jag satt och kollade igenom lite gamla kort på datorn och hamnade på min 19årsfest.. tänka sig att jag var sådär mörkhårig, jag minns det som inte riktigt. Men när jag tittar på bilderna så tror jag att jag ändå skulle kunna tänka mig att bli mörk igen.. fast, defenitivt inte nu före sommarn. Då skulle jag helst vilja backa till förra sommarn, absolut blond och den där hårförläningen. Men nån sånn blir det inte den här sommarn, finns inga pengar till det och sen så har ju håret hunnit växa litegrann på senare dar.




Nå, nog om hår och hårfärg. For som sagt och kastade dessa kläder jag rensat ur, och sen kom Sofia förbi för hon skulle låna min resväska. Hon for hem för en stund sen så nu tänkte jag göra mig klar för att gå och lägga mig, ska ju trots allt upp och jobba imorn, sen ska jag banne mig städa. Det finns ingen återvändo den här gången!

Godnatt!


ny design!

Som ni kanske ser så är min blogg numera klar och färdig!

idag har jag faktiskt jobbat och sen har vi haft personalmöte där vi bland annat fick våra sommarscheman som äntligen är färdiga. Det ser helt okej ut, mer ledig än såhär kan man nog inte bli om man ska jobba hela sommaren. Så just nu känns det hemskt bra att jag från och med 1 Juni jobbar natt.
Efter mötet var det dags för tid hos tandläkaren, och som för det mesta såg allt så bra ut som det kan bli. Jag hoppas att mina barn får lika fina och bra tänder som mig. Inte haft ett enda hål i hela mitt liv och enligt tandhygienisten så är min tandstatus helt outstanding. Jag skulle tro att de menas att alla tänder sitter precis där dom ska. Lite tandsten, men de får man väl räkna med, lite tandtråd så kunde jag visst förhindra det litegrann. Dock, fastän jag har så bra och fina tänder så kostar det skjortan att gå dit, nu beslöt jag mig för att ta ett abbonemang så idag slutade kalaset på 520kr eftersom jag var tvungen betala min skuld när jag glömde bort tiden förra gången. Men nu behöver ju då inte dit förens om 2 år.

Nu ska jag nog göra mig nå middag, se glamour och sen fara till mamma där det står en container som jag ska snöra mina säckar med kläder i.


Hanna - Jens

Tänkte jag skulle vara en härmapa och snodde den här av Linnea :)

Vad heter ni?  Hanna och Jens
Hur träffades ni?  Ja, egentligen genom ett sms och sen genom gemensamma kompisar
Hur länge har ni varit tillsammans? Sen 23.e juli 08
Är ni förlovade? Nepp, och lär säkert aldrig bli heller om jag känner Jens rätt :P
Bor ni ihop? Jajemän!
Har ni barn?  Icke sa nicke. 
Har båda körkort?
Ja.
Isåfall, vem kör bäst?  De beror på hur man ser på saken, Jens är nog skickligare men jag tror jag är den som håller mig till hastighetsbegräsningar och regler bättre.
Kommer du ihåg er första kyss? Jodå.
Vem sa "Jag älskar dig" först?  Inte var det då jag.
Vem är äldst? Man kan tro det är jag som är äldst, fast det är visst Jens.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är skytt och Jens är fisk.
Vem fyller först på året? Jens helt klart
Håller ni i handen på stan? Nä, det händer inte särskilt ofta
Vem är längst? Vi är gode så jämnlånga
Vem sjunger bäst? Ingen utav oss
Kände ni varann innan ni blev ihop? Jodå, och gjort ett bra tag också.
Vad har ni gemensamt? hemskt mycke!
Blev du kär i första ögonkastet? Nä, för då skulle jag vart kär i herrans många år :P
Har ni någon speciell låt? Nja, ingen speciell sådär..
Har ni några "frikort"? Nä, verkligen inte!
Har ni stora framtidsplaner? Ja.. köpa husvagn :P
Har ni gråtit i varandras armar? Jo, och faktiskt inte bara en gång.. även fast det är mest jag som står för det där med krokodiltårar annars.
Har ni varit utomlands tillammans? Nej..
Vilket är ert bästa minne? Många!
Vem lagar bäst mat? Jag tror vi både är ganska duktiga om vi sätter den sidan till.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Äter middag, och sen lägger sig Jens i soffan om han inte måste göra nå annat.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? De beror väl som på, för det mesta.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nja, fast ska man nu ta på senare tid så bodde jag i piteå och han i Karlstad. Så vi hade ju några mil mellan varandra första tiden.
Blir du lätt svartsjuk? Nja, inte särskilt. Fast frågar du Jens så  skulle han säkert svara helt annars.
Brukar ni bråka? Nä, aldrig.. en gång på 10 månader som vi egentligen har bråka och det minns jag då inte ens vad de var om. .
Ringer eller SMS:ar ni mest? Beror på..
Vilken är hans finaste kroppsdel? allt är fint.
Brukar nån av er prata i sömnen?
Nja, isåfall är det nog jag som kan mummla litegranna..


Så, nu ska jag ta tag i vårat hem!


rensning

Ikväll påbörjade jag en rensning av min garderob. Där fanns det mycket som jag sparat genom åren och alltid tänkt om förmodligen samma plagg, "kan vara bra att ha.." men eftersom flera år senare jag fortfarande inte använt nått av dom dära bra-att-ha-kläderna så åkte dom i svarta sopsäckar ikväll. Så två säckar blev det som ska snöras, men det tar jag imorn för jag tycker jag har kommit en bra bit på vägen iallfall.

Nu är jag trött efter en sånn här måndag, nu ska jag lägga mig och på otroligt dåligt humör känner jag att jag är, och det blev knappast bättre när jag kom på att jag måste kliva upp klockan 7 imorn för att flytta Jens bil för att dom ska sopa här bakom. Lyckat på min lediga dag. Godnatt!


25års fest!

Ikväll är det 25års fest som gäller för Jens och så är det ju detta dilemma, vilken Jens man pratar om.. Jag och Johanna har det väldigt tufft att förstå om det är min eller hennes Jens det handlar om, men nu är det iallfall hennes Jens som fyller år. Så jag är alldeles nyss hemkommen från stan, mötte upp Sabina och Sara på Subalnd och sen gick vi vidare mot systemet och handla för ikväll men då visa det ju sig alldels nyss när Jens ringde, att han skulle ju minsann inte hinna in på nå system på vägen hem så jag måste visst dit en sväng till. 
Sitter och lyssnar på Elvis - In the ghetto så jag tror hela 33an får höra.. men det är ju då mitt a dan, så det får resten av huset ta.

En fruktansvärt lugn och tråkig lördag dag har jag då, i princip alla jobbar, nån är på Ikea, och Jens är ju då i vuogga som sagt och hämtar hem husvagnen. Så det är som bara jag som är hemma och är ledig, fast nu sitter jag då mest och väntar på att klockan ska gå så jag kan börja göra mig klar. Pratade med Johanna tidigare idag, hon hade minsann tänkt göra sig riktigt fin idag så hon satte ju ribban högt hon då. Jag hade ju som tänkt göra en lindrig variant av allt idag men då gick ju inte det. Så det blir lockar idag.. men visserligen blev det ju enkelt, jag slapp ju det här med att stoppa en färgbomb i håret och tvätta och föna, hela den baletten behövs ju inte då, för när man ska locka det får de ju gärna vara lite sådär lagomt skitigt.

Igår släpa jag med Jens på stan, åt lunch och fika med Sofia. Var in på banken och fixa, och i princip tvinga han och köpa nå jeansshorts.. den sämsta affären i hans liv enligt han men enligt mig en av dom bättre. På stan blev vi länge, så det blev lite stressigt där på eftermiddagen för Jens hade ju olagt om till sommardäck på hans bil, men de blev så enkelt som att dra bort dubben från vinterdäcken. Sen var det bara skynda sig iväg på affärn och handla inför kvällens grillning hos Per och Linda. En lugn men trevlig fredagkväll!

Nä, nu måste jag nog lägga på en rem och springa på systemet, annars tror jag att min kille inte tycker om mig fullt lika mycket längre!

Trevlig lördagkväll på er och ett grattis till Jens på 25årsdagen =)


bichon frise

Nog är man ju allt bra sjuk, fredag den 23:e januari när vi tog bort Teddy så sa jag jag vet inte hur många gånger mitt i all skrål, "jag ska aldrig i hela mitt liv ta bort en hund till.. jag ska aldrig mer ha en hund!!" men ändå lika fullt, 4 månader senare så sitter jag och kollar på blocket på annonser. Dom är allt bra söta, lättskötta, och gosiga. Kräver inte sådär jätte mycke, knappt att dom vill ut och kissa när det regnar ute för man kan ju bli blöt om tassarna. River inte väggarna omän man bara går en liten prommis runt kvarteret den dagen. dom är allt bra charmiga!

Titta bara, man kan ju inte bli annat än kär!



Nåja, det krävs nog en del övertalning från min sida för att få Jens att gå med på det här, för en sånn här liten golvmopp är långt ifrån en jakthund som han vill ha. Sen är det inte säkert att jag vill ha en imorn.. jag måste nog tänka över det här själv också, och inte bara en gång.

Håret idag blev helt kanon, jag blev supernöjd. Färgen kunde inte bli bättre! Biffarna jag gjorde till middag blev helt outstanding, och nu funderar jag på att gå och lägga mig. Jobbar ju faktiskt imorn! Godnatt =)

regn!

Jag är ju lite av en sånn jag kan tycka det är rätt skönt när det regnar ibland, nu menar jag inte att det ska regna varje dag men nångång såhär då och då. För då behöver man inte gå ut, för när solen skiner känner man sig lite tvingad att he sig ut. Men hur som helst så ska jag iallfall ut idag, har precis ätit mig lite frukost, brandt skorpor och te blev det idag! Dom är så bejäliga att doppa med bara smör på i te. Hade tänkt ta och börja göra mig klar nu och bege mig mot Ripgatan 5 och träffa de lilla trollet.

Igårkväll var jag och mamma ute och söndagskörde på en tisdag, vi hann fara runt och titta på lite olika saker och man blir ju inte bara mindre sugen på att spara så vi kan göra våran investering nångång. Sen var vi även förbi på mörtis och hälsade på Tessan och Jimmy där det var full fart. Oj så fint det kommer att bli när det blir klart där.. det kommer ljusna upp där lite skulle man väl kunna säga.

I samma veva som jag sitter och skriver det här så pratade jag med Linda och fick veta att dom har halsfluss på ripgatan som jag så gärna inte blir smittad av, så vi bestämde att vi får ta det en annan dag helt enkelt! Så då är ju frågan, vad jag då skulle ha gjort i väntan på hårfärgningen.. ett alternativ är att fortsätta städa här och ett annat ett är att ringa Linnea och höra vad hon har för sig. Kan tänkas att det blir det andra alternativet, det lät aningens trevligare!

Påklädning nästa!

tisdag

idag har jag varit ner på stan en snoa, tog en lunch på Nodo med Julia och när vi precis hade fått maten så dök även Linnea och Johanna upp. Gjorde sen några ärenden på stan, b.la apoteket och när jag skulle betala så blev det halva priset då visade det ju sig att jag har fått högkostnadsskydd där, och ingen gladare än jag, blev ju billigare. Är nog med utgifter den här månaden som sommardäck, tandläkare, hårfärgning, osv osv. Listan kan göras lång, sen att mycket av lönen går till sparkontot hjälper ju också till att de är lite magert på visakortet.

När jag kom hem från stan så började jag med en liten städning som inte är färdig än, har en förmåga att komma på en hemskades massa andra saker som borde göras mitt i allt. Som t.ex middag, de kom imellan så nu har jag precis ätit och ska väl så smånigom återgå till det här med städ.

Fick alldeles nyss ett väldigt glädjande sms, mina skor som jag beställde på skopunkten finns nu att hämta på Coop forum så dit ska jag springa sen. Äntligen! har väntat på dom nu i några dagar, fast jag ska väl inte klaga, beställde dom tisdagkväll och med tanke på alla halvdagar och helgdagar så kom dom ändå rätt fort. Men man är ju så ivrig när man vet att nånting är på väg.

Tror jag ska göra mig en sånn här go cappucino i påse nu och fortsätta med de här roliga som jag höll på med.

Oj, vad jag längtar efter Jens.. 2 dagar kvar ;)


lediga dag

Ja idag är jag ledig, och imorn och på onsdag.. och fredag, lördag, söndag. Jag är mest bara ledig iveckan. Det är allt bra härligt fast jag skulle tro att jag är less på att gå hemma innan veckan är slut. Sen har det ju en förmåga att ändå alltid dyka upp jobb iallfall, fast som de känns idag så lider jag inte särskilt mycke omän det inte skulle göra det. Har som fullt upp ändå, idag tog jag mig en rejäl sovmorgon efter helgens jobb och sen var jag förbi Johanna som var hundvakt på Hemlunda och tittade på dom ursöta valparna. Nu i eftermiddag har jag tvättat och vilket berg vi hade.. det känns som att de aldrig ska ta slut. Skulle verkligen behöva ta itu med en städning här, men då är alla städgrejjer fortfarande kvar i Jens bil och jag är alldeles för lat för att idas gå ner och hämta upp dom så det får va till en annan dag eventuellt tills imorgon.
Tessan ringde alldeles nyss, och på onsdag ska jag äntligen få färga mitt hår. Nu har jag väntat länge nog! På torsdag kommer Jens hem igen, och vad de ska bli härligt att ha han hemma en helg, och ännu bättre, jag är ledig!! Så jag tror vi ska göra lite ärenden på stan som t.ex banken och sen lördag är det ju 25årsfest så lördagkväll vet vi då vad vi ska göra iallfall. Fredag har jag en lunchdate inbokad med Sofia, så det får jag ju inte glömma!

Idag när jag var förbi Johanna så började vi prata om att fara till Sthlm, och jag blev hemskt sugen på att fara ner en helg, shoppa och äta go mat, bo på hotell och bara ha det bra! Johanna hade visst framfört idén till hennes Jens och han hade visst inte varit lika förtjust över ideen som vi var. Jag undrar vad min Jens tycker om den briljanta ideén. Jag vet nog redan svaret.. men man kan ju alltid försöka ;)

Nu väntar jag på sista maskinen gu vare tack och lov! Sen ska jag invänta Glamour och vänta på att Johanna ska ringa så vi kan följas över till Linnea och Niklas, eventullet att jag klämmer in ett dollarstore besök med mamma också. Vi får se!

RSS 2.0