trött

Man blir trött av att vara vaken sådär tidigt på morgonen så därför ska jag göra natt om en liten liten stund. Dagen har bjudit på en hel del, kaffefrämmande, tvätt, bebistitt, skoterförsäljning och sen har jag även varit på Kollektivet och lämnat tillbaka nyckel och parkeringstillståndet, när jag åkte ner med hissen kändes de som ett kliv här i livet och ja.. de känns ändå ganska bra! Ett kliv till det bättre, jag trodde inte att de skulle kännas fullt lika bra som de ändå faktiskt gjorde.
Imorgon är dagen då jag sätter min fot på mitt nya arbete och ska få första gången få vara med och bestämma över mitt eget arbetsschema, lite av en frihetskänsla på nå vis.

Tror ni de är någon som har funderat och grubblat ihjäl sig?!  Om så inte, då blir jag nog den första.

Godnatt!


gruvensamt

Onödigt att vara vaken den här tiden då man är ledig kan man tycka, de håller jag med om men de gick bara inte somna om imorse när Jens for. Så nu har jag lega och trilla i drygt en timme och nu täntke jag att de är ju lika bra att jag hämtar datorn till sängen en stund.

Idag står tvätt på schemat, eventuellt lite städ också! Är jag smart går jag ju ner i tvättstugan redan nu eftersom min tid ändå börjar klockan 7, men dels måste jag klä på mig och dels är jag lite mörkrädd än så länge. Så jag väntar på att de ska ljusna lite till.. kanske kokar mig lite kaffe så länge =)

Helgen som varit har jag knappt hunnit med, fredagkväll var vi hos Jonas (och Sabina ;P), vi såg idol som dom flesta andra svenskar en fredagkväll. Lördag begav vi oss till skogens ände, närmare bestämt Hollsvattnet, hälsade på Per och Linda som befann sig där! Igår var en sånn där vanlig söndag med tuusen saker så vi var inte hemma förens närmare 22 igårkväll, så de var nästan bara marsch pannkaka isäng.

 

Jag gruvar mig och önskar att Jens var hemma iveckan.. ♥


tråkig variant av lördag

En hysteriskt tråkig lördag har jag..

Tog sovmorgon till närmare halv 11 och en stund senare bjöd jag över Sabina på kaffe som gud vare tack och lov blev kvar en bra stund. De enda sociala jag haft idag, ensam hemma och ingen bil. Hade planer på att köra upp till Långträsk och hälsa på mamma och pappa men isf hade jag nog fått ta bussen dit för Jens har bilen. Så de sket sig!

Nu sitter jag med en färgbomb i håret och rensar avloppet i duschen, visst har jag roliga saker för mig en lördag? Jag kan då komma på tusen andra saker som man skulle kunna göra, som är betydligt roligare.

Nu ska jag spola avloppet för nu har nog avloppsrens gjort sitt i ledningarna och sen ska jag skölja ur håret!

Trevlig helg =)

bye bye!

Då var de gjort! Mitt sista pass på Kollektivet är nu avklarat, de känns konstigt.. fast man kan som säga att jag nu tar ett stort kliv vidare i livet, till min fasta tjänst. Fick mitt antsällningsbestlut idag, de kändes bra att rutan som heter tillsvidareanställning (fast anställd) var ikryssad och inte vikariat. Till min stora glädje såg jag också att jag har fått hela 9kr mer i månadslön, undra vad jag ska göra för alla dom pengarna ;)
Men hur som helst, jag fick sluta min sista dag med att skratta så vi i princip höll på att kissa ner oss både jag och Anneli, över en väldigt löjlig sak.. en hink som fastnade under sängen när jag körde ner den, den flög iväg och blev lite bucklig, men herrejösses va roligt man kan ha åt en sånn sak! Men nu är de bye bye! Tänkte ta mig upp där imorn och lämna tillbaka nyckeln som jag burit i över 3 år, den ska ni ju inte tro jag kom ihåg idag.

Alltså, jag har nångång funderat över om vi skulle klara oss med en bil.. men jag inser ju nu, de gör vi inte! Till veckan har vi ett dilemma, en bil.. Jens har körvecka som innebär att han är i Gällivare mån-tors med bilen och jag ska på jobbet i munksund tis-fre. Och nej!! Jag varken cyklar eller går ända dit när jag jobbar morgon, och inte kväll heller för den delen för då är jag för mörkrädd på hemvägen. De är gode enkelt, vi klarar oss inte med en bil och då får alla säga vad dom vill!

Nu har jag visst lovat massage/klia på ryggen åt han som ligger i soffan och ropar "hanna.. hanna.. hanna.. kom nu.. hanna.. hanna" så de är nog bäst jag håller de jag lovar, för han har redan gjort sitt på min rygg.. i säkert en timma ;)

godnatt!


onsdag

Nu är det över och jag är verkligen nöjd! Vaknade för ett par timmar sen och med den trötthet som befinner sig i min kropp just nu, så är jag mäkta glad att det är färdigt nu och att jag hädanefter arbetar DAAGTID! Nu har jag några dagar på mig att vända tillbaka helt och hållet, börja få sova på rätt sida av dygnet. Jag tror de kommer göra underverk :)

Vad ska man laga till middag?! detta ständigt bekymmer!! Helst ska de ju vara något som är en någorlunda smakupplevelse även när de legat i frysen ett tag.


Jag är otroligt less på mångt å mycke! Kanske de känns så bara för att jag är sådär trött och på lagomt ogott humör och allt bara känns urk, kanske.. kanske inte.

Tror minsann jag ska skicka iväg ett sms till Jullan och höra om hon inte vill komma ikväll! Måste ju passa på medan hon är kvar i stan :)

Nu ska jag fara på affärn och förhoppningsvis komma på något att laga till middag, jag hoppas jag kommer på de före jag är på affärn för annars blir de dyrt om man inte vet vad man egentligen är sugen på.

 

vecka blir månad..


stunden är kommen!

Idag, tisdag, 20 oktober, inatt, nu, snart ska jag jobba min sista natt!! De är både med glädje och sorg, men de vet ni ju redan men de är värt att nämnas en gång till :)

Igår när jag och Julia befann oss med volvon på Ica supermarket så hände de jag egentligen väntat på länge, volvon gick i totalstrejk.. vi skratta så jag höll på att kissa ner mig, men efter en stund tyckte jag de inte var fullt lika kul så en liiiten liten tår hann de komma. Jätteenkelt att få guidning från gällivare i telefon är ju kanske inte enklast så de sluta med att Niklas och Julia puttade mig och volvon halvvägs till backen. Skitvolvo om ni frågar mig så nu kör jag på säkra kort, pärlan.. dvs min bil :)

Jaja, nu ska jag packa ihop lite nödvändigt för inatt. Sofia tyckte jag skulle komma en stund tidigare så vi hann träffas, och ja de kan jag väl göra. Ska förbi på kiorran och unna mig en cola för inatt, den tredje för idag.. har hunnit med 2 33or under dagen, men jag måste fira att de är sista natten och då är cola lämpligaste drycken att fira med!


tidig morgon!

Goodmorgon!

När Jens stökade på med att tända lampor och göra iordning matlådor för veckan så slog tanken mig, jag kanske borde kliva upp när jag ändå är vaken. Så för att undvika onödiga sovmornar så steg jag upp uir sängen klockan 06.00. Vad jag ska göra den här tiden vet jag inte riktigt, för tillfället dricker jag kaffe och äter ur gårddagens chipspåse som jag egentligen inte ens tyckte om. Kan tänkas bli en lång dag detta.. är ju van att starta dagen vid lunchtid.


Nu kanske jag skulle ta och göra mig nån riktig frukost istället, tror de blir havregrynsgröt sådär löskokt med hjortonsylt på ena halvan och hallonsylt på andra.

Ska nog ta itu med lite bär vi har i frysen och koka sylt nu på förmiddagen, nånting vettigt ska man väl lyckas med. Har jag tur kaanske jag tar mig ut på en promenad nu på morgonsidan, men de är nog att hoppas på för mycket.

Ha en bra dag :)


sömntuta

Ihelgen har jag tyckt att de varit passande att sova bort halva dagarna, igår vaknade jag vid 13-tiden och idag strax efter 12, högst opassande kan man tycka.

Största delen av helgen har vi spenderat med Per och Linda. Fredagkväll blev vi bjudna på tjädergryta hos dom, första gången jag smakade de, men de var jättegott. Igårkväll bjöd vi dom på middag, trevligt! Familjen E/L kom också förbi på en visit :)

Idag är det söndag och snart kommer Jens hem från älgjakten (ni behöver inte fråga om dom fått något, för dom  som följt jaktresultaten vet nog redan svaret). Vi ska till mamma och äta middag och så skulle visst Per, Linda, Nils och Gustav också komma, så de blir kul att träffa dom!

Nu ska jag gå och ruffsa till mitt otroligt fettiga hår men jag har tvättvägran tills imorn, måste spara på färgen allt som bara går!

Ikväll tror jag vi ska inhandla en coca cola, chipspåse och en karrapåse. De kan man väl få unna sig när man inte stoppat i sig en enda karra under hela helgen :)

Tack för ihelgen!

någonting sött!

Om ni går in på den här länken och klickar er vidare till bild 11 så ska ni få se någonting gulligt =)

http://www.pitea-tidningen.se/bildspel/standaloneviewer.aspx?id=4866795&keepThis=true&TB_iframe=true&height=640&width=632

Nu ska jag eventuellt vila mina blå en liiten liten stund innan jag ska iväg till frissan!

Trevlig helg =)


yr i knoppen!

Som jag planerat blev de tacos som serverades till middag idag, Jens kom hem tidigare så maten var inte färdig när han klev genom dörren utan istället fick han hjälpa till med att steka köttfärsen för han gick mest och gnällde över hur ohiskelit hungrig han var =)

De är för mig obegripligt hur man kan vara stendöd när väckaren ringde 10.50?! Kan jag bara inte förstå, men så var de!! Jag blev kvar i sängen till närmare halv 12 och då blev jag bjuden på kaffe hos Linnea så jag klädde mig och gick dit. På vägen hem (den jättelånga, typ 150 meter) blev jag alldeles yr i knoppen och de kändes som benen inte orkade förflytta kroppen en meter till, men de kändes bara så för hem tog jag mig. Efter två mackor så blev de bättre, men de var obehagligt. Hade ju varit väldigt skenant att trilla ihop mitt på sundsgatan :P

Nu ska jag invänta helgen som är här om inte allt för många timmar :)


ständigt trött

Att vara ständigt trött är inte särskilt kul, de går ut över allt och alla men framför allt Jens. Så jag ser verkligen framemot att få ordning på sovrutinerna när jag går över på dagtid. Inatt somnade jag väl kring halv 4-tiden och såklart orkade jag inte upp förens strax efter halv 12. Inte särskilt normalt att vara vaken fyra nätter irad och sova på dagarna, inte undra på att humöret far. Nåja, snart får vi rätsida på det också!

Har haft Julia på kaffebsök på hennes lunch, och nu är jag i full gång med att tvätta. Ikväll ska jag och Julia till Linnea och Herman, och sen ikväll ska vi se Andra avenyn :)
Börjar vara hög tid att gå ner i tvättstugan och stoppa in den tredje maskinen av sex, hade de inte varit för att jag inte vill förstöra Jens röda ganska så nya tröja så hade de bara vart två maskiner kvar, meen nu var fallet inte så. Ska nog börja med någon slags middag också, har tagit fram bacon och varit på affärn och handla purjolök så jag hade tänkt göra pasta och nån typ av baconsås fast nu börjar jag lite smått ångra mig, hade varit godare med korv och potatis. Men nu är ju baconen upptinad så de är väl lika bra att fullfölja de då.
Jag har länge varit sugen på tacos nu, har hunnit äta de flera ggr också men jag är i ett tacosil. Så jag har bestämt att på torsdag när Jens kommer hem blir de tacos, vare sig han var sugen på det eller inte men han blir nog ganska glad om middagen står på bordet när han kliver genom dörren.

Har länge varit sugen på en till Ikearesa också, insåg igår att alla doftljus börjar vara uppeldade och man kan ju inte köpa doftljus någon annanstans än på Ikea ;) Såå.. jag måste dit, snart. Kanske jag skulle ha varit klok och väntat på lönen som är ett par veckor bort. Nån som är sugen på en liten ikeatripp efter den 27:e? :)


En sånn där dålig dag..

De är bara förnamnet på hur dålig den här dagen har varit. Jag kunde för de första inte somna imorse.. 09.50 kollade jag på klockan sista gången och sen vaknade jag vid 15-tiden klarvaken. Efter ett tag insåg jag hur trött jag egentligen var och att jag sovit på tok för lite men de gick inget vidare med att somna om så efter en timme av bök i sängen gav jag upp och gjorde morgon. De resulterade att jag var som en tickande bomb, som utlöstes och de slutade med tårar. Vad som hände allt därimellan behöver jag ju inte gå in på, men de löste sig. ♥

Imorgon är det måndag och de innebär att nedräkningen till torsdag kan börja, kan tro att veckan blir lång eftersom jag redan längtar. Har inte blivit bortskämd med att se Jens ihelgen, och en dag som den här vill jag då inte ens räkna. Men Jens förklarade de så fint att, de positiva väger över och att han inte skulle klara sig utan mig! En jättetur det för till saken hör att jag inte klarar mig utan Jens heller ;)

Godnatt på er!

Jag måste bara tillägga, Hanna ♥ Jens!

 


4!!

Som ni säkert förstår har jag nedräkning till jag arbetat av dessa nätter som jag ogillar skarpt så jag kan ju med glädje säga att efter den här helgen är över så har jag endast 4 (!!) nätter kvar, tjihoo säger jag bara :)

Nu ikväll har vi varit på middag hos Sara och Andre på djupviken, och shit så fint dom har fått till det. De var kul att se, och en trevlig kväll var de tills jag var tvungen lämna sällskapet. Trist men sant, men nästa gång hoppas jag kunna stanna hela kvällen :)

Imorgon är dagen när min pärla ska få vinterdäck på sig, hoppas jag iallfall. Annars är jag lite körd iveckan eftersom Jens ska ha volvon med sig till gällivare. Som ni kanske ser är pärlan inte mycket värd i nuläget, igår när jag skulle iväg och handla så ville han inte riktigt som de jag ville. Starta och i samma veva jag tog tag i växelspaken för att lägga i backen så dog han och sen var den död, knappt att den orka dra runt. Några timmar senare när pappa kom och skulle provstarta, då fick jag mig.. han starta som en klocka!! Han propsa på förarfel men knappast att de har något med de att göra, den är inte särskilt pålitlig. Så de måste åtgärdas för nu snart börjar jag ju behöva bilen på riktigt eftersom jag börjar jobba i munksund. Skitbil om ni frågar mig!






Du är vad du tänker!

Idag har vi varit på föreläsning i luleå av Mia Törnblom - Du är vad du tänker. Herregud så bra den var!! Hon är ju helt otroligt duktig. Sist jag var på föreläsning satt vi mest och ritade teckningar till varandra för att de va så ohiskelit ointressant, men idag satt vi nog alla spikade och lyssnade, och skrattade framförallt!

Här hemma pågår de lite byggnation, b.la en klocka har jag klistrat upp idag som jag inte lyckades fullt lika bra som jag hade hoppats på, men jag skickade ett mms till Jens och han tyckte den såg rätt läcker ut så de var ju ett bra betyg iallfall, trots lite sneda siffror :)
En väggtext som lyder "Fånga dagen" har jag också investera i idag, så den ska jag spika upp i hallen tänkte jag. Sen för att inte tala om mina fina korgar jag köpte på Jysk, väldigt praktiska. Har fått inspiration av Jessan så i en av dom har jag hällt ut mina 600 värmeljus så nu är de väldigt enkelt att byta och tända ljus, nära till hands om man så säger.

Nu ska jag ta fram hammaren och störa grannarna lite såhär på kvällskvisten sen ska jag stupa isäng med lätt huvudvärk för imorn ska jag ju nämligen på besök på mitt nya arbete. Kl. 10.15 ska jag vara på chefens kontor.
Idag slog de mig, nu ihelgen gör jag min sista helg på Kollektivet.. herregud, de närmar sig. Frågan är om jag ska klara mig från tårar när jag lämnar tillbaka nyckeln och åker ner i hissen? Fast som tur är, alla finns ju kvar och många av dom träffar jag ju titt som tätt. Jaja..

Godnatt!


godmorgon

...på er!

Nyvaken sitter jag nu med en delikat frukost/lunch, havregrynsgröt med hjortronsylt på ena halvan och hallonsylt på den andra och såklart ett glas mjölk bredvid, helt okej faktiskt i brist på annat. Fanns inte så mycket annat att välja på i våran kyl, de ekar i kylen efter pålägg  men mjukbröd däremot finns de fulla frysen med men de kommer jag ju inte så långt på. Jag måste nog ta itu med en handling sinom tid, men inte idag.
Ska nämligen börja göra mig färdig och bege mig mot nya äventyr, spännande! Måste b.la hinna och tanka 940n för Jens hade varit taktisk och lämnat den i princip snustorr, för jag vet av erfarenhet att en volvo av den årsmodellen INTE går på luft ;)

Bara så ni vet.. 9 (!!!) nätter kvar.


usch och fy!

jag har insett hur mycket jag ogillar att jobba natt, usch för den lede! Om jag säger såhär, oktober månad kommer vara den längst i mitt liv!! Jag gruvar mig för inatt och jag gruvar mig för helgen som komma skall.. och för nästa torsdag, och nästa tisdag, nästa onsdag, nästa måndag, och nästa fredag och nästa lördag. SEN!! slipper jag de och den sista natten ska jag fira, jag vet bara inte hur.. men jag kommer nog på något.
De är så tungt och de är så trist, vara vaken om nätterna och sova om dagarna.. hur normalt är det?! Man ser inte en människa på en hel helg förutom dagpersonalen jag löser av morgon och kväll. Nä jag längtar så inninorden tills jag slipper och får komma på dagtid istället.. blä!

DE var allt jag hade att säga idag.

marknad

Vilken händelserik helg vi haft, eller jag. I fredags åkte vi till jävre för att äta lunch med Per, Linda och Harry och sen rantade vi runt lite på eftermiddagen. På kvällen var vi bjudna på tacos hos Julia och Niklas, både gott och trevligt, men de blev en tidig kväll för vi skulle bägge upp tidigt lördagmorgon, Jens skulle iväg på jakt och jag skulle till Arjepog på marknaden med Per, Linda, Per och Emma. Jag agerade femte hjulet men de gick finfint de också. Jag kom därifrån med en påse kola och en suovas i magen, marknader har en förmåga att se ungefär likadana ut vars dom än är men de var kul!
När vi kom hem på aftonen så tvingade Julia med mig ut på partajj så jag gjorde mig färdig och vi gick till Stina som slutade sen på Kalles. Var som sagt 10 helger sen för att vara exakt sen jag var ut, och ja de är ingen större skillnad på utelivet förutom att man får frysa när man står i kö nu motför sist jag var ut. Men nog var de kul iallfall.
Nu idag har jag tagit sovmorgon och sen tagit en lunch med Julia. Funderar på att dra igång med lite städning här hemma medan jag väntar på att Jens ska komma hem. Eventuellt har jag lite planer för han ikväll, byte till vinterdäck på min bil! Känns väldigt prioriterat om jag ska kunna köra iveckan. Igår/inatt slirade de aningens under klackarna, glashalt på vägen och jag var inte så sugen att slira omkring med bilen på vägen.

Nä om jag skulle ta och göra något åt vårat hem i väntans tider!

Tack för ihelgen alla :)


helgen är här!

Nu är det helg för oss på Sundsgatan =)

Jag har hunnit med en lunch med jullan, kaffe med Sabina och Johanna. Jens som överraskade med att komma hem tidigare än väntat. Nu ska jag vika ihop tvätten och stöka undan här lite så de blir helg på riktigt.

Funderar dock på vad vi ska göra ikväll, förslag önskas tack =)

Nu ska jag ringa mamma och sen göra de jag tänkte göra! Trevlig helg!


RSS 2.0