överraskning väntar..

Med en hemsk huvudvärk som gnager i skallen på mig så ska jag snart he mig in på sista natten den här veckan sen tar jag helg! Jag känner redan nu att jag kommer få en tung natt på jobbet för den här skallebanken vägrar liksom ge sig, trots vatten, ipren och ett försök att vila så jag får nog stå ut med den tills imornbitti, typ. Bara för de så anser jag att en sånn dag som idag är jag värd en cola, så de ska jag nog snippa förbi och köpa innan jag far på jobbet. Iofs har jag redan unnat mig en 33cl colaburk idag men den räknas inte för de hör som bara till mitt dagliga intag. Sjukt vad jag dricka cola, eller överhuvudtaget dricka.. I måndags fanns de en Portello i skafferiet men den är då slut idag, de är nog nå jag egentligen borde dra ner på men jag bara älskar kalla drickor med massor av bubblor, en loka går näästan lika bra så vore jag smart skulle jag byta ut colan mot loka men de är inte fullt lika bra så de får nog va!

Idag efter jag vaknat ringde Sofia och undrade om jag hade råd att kompa på tisdag 16-21 och jaa de har jag väl! Mer fick jag inte veta, eventuellt att jag kaanske skulle få veta mer på söndagkväll, de fick hon se. Så jag är hemskt nyfiken på vad dom kan tänkas ha hitta på, jag skulle tro anledningen är att fira min fasta tjänst. De blir spännande, och säkert lika trevligt :)

Nä, disk och sen jobb!


tisdag med medarbetassamtal

Tisdag, jag tog sovmorgon för att orka jobbat inatt. De är ju nu typsikt, har väl inte hänt på gu vet när att jag har vaknat självmant vid halv 9 på morgonen och verkligen känna mig pigg att starta dagen, men såklart hände det idag. Meeen, jag insåg att om jag ska orka inatt så måste jag sova längre så vid 11 tyckte jag de var dags att starta dagen.
Medarbetarsamtal och tvätt + städa garderoben har stått på schemat idag, samtalet gick bra men nå annat än bra kan de ju knappast gå. Allt handlade mest om tusen frågor om mitt mya ställe att jobba på. Så faktiskt, trodde jag aldrig att jag skulle säga, men jag längtar littegranna! Nästa vecka ska jag dit på "besök" och Inger (chefen) ska följa mig. De blir nog kanonbra, och efter begäran så har jag ju då 100%. Jag hoppas så inninorden att de går att ordna också att jag slipper jobba sista helgen i oktober, så går min önskan in så har jag bara EN helg kvar att jobba natt och de är nästa helg.
Tvätten är på tork och hälften av mina kläder ligger väldigt prydligt invikt i garderoben och resten ligger i en hög på golvet. De är nog dags att ta itu med de, diska undan efter middagen och sen förbereda mig för nattens arbete.

Nedräkningen har börjat.. 12 låånga nätter kvar att jobba, 10 om min önskan uppfylls! Ni anar inte hur skönt detta ska bli :)

Däremot jag tror de är först idag jag har förstått själv att jag faktiskt inte längre är en sån där vikarie som måste jobba när alla andra vill vara ledig, ställa upp jämt och ständigt trots att man kanske planerat annat, oroa sig över hur mycket jobb man har nästa månad osv. Nu istället har jag allt att säga till om, jag lägger mitt eget schema, jag tar ut semester om de inte passar mig att jobba just den dagen eller helgen, jag har rätt att vara ledig fyra veckor under sommaren, jag kan begära tjänstledigt om jag skulle komma på en dag att jag vill plugga och ev. göra något annat, när den dagen att Jens jr eller Hanna jr ska komma till världen går jag på mammaledigt och har min tjänst att komma tillbaka till, och framför allt.. jag har min heltidslön varje månad! Man kan inte annat än vara glad :)


skit skit skit!

Åh vad jag blev less nu.. hade bokat tvätttid och nu för en liten stund sen tog jag tjuren i hornen med tvättkorgen ner till tvättstugan, matar tvättmaskin allt som bara går och vanligtvis så går den ju igång när man trycker på start, men inte idag!!! ÅH! jag blev på ohiskelit dåligt humör så nu föll allt jag hade tänkt göra i eftermiddag.. nu får jag ingen garderob rensad eller nån hall rensad på sommarskor/kläder.. BLÄÄ!

Har iallfall ringt till rawi så nu måste jag väl gå ner och hämta ut all våran skitiga tvätt..

Som om de inte vore nog så gjorde jag en äcklig upptäckt strax före jag gick ner, en påse med en blöt handduk och skitiga kalsonger inknosade som legat där sen i torsdags.. tur för Jens att han inte befann sig i närheten just då!! De luktade skunk!!

En sånn dag, meen shoppat har jag iallafall gjort. En parkas, om ni frågar mig skitsnygg! Ett par skor, två tunikor, ett par jeansleggings samt bytt kolsyretub till sodastreamern! visakortet har varit väl använt idag, men jag har ju fast jobb så.. ;) jag var bara tvungen!!

Nä, nu ska jag gå ner och hämta upp tvätten då.. tjihoo va kul!


bilder från helgen

Nu är vi hemma efter en trevlig helg i a-jaur med Per, Linda och Harryboy. De är inte många minuter sen vi satt oss på arslet hemma. Hälsat på Ermebring/Lindkvist, ätit middag med mamma och pappa, hälsat på hos Jens mamma och pappa och slutligen panta och storhandla. Nu lägger jag in några bilder och sen ska jag skynda mig till soffan innan Jens har hunnit äta upp alla kanelgifflar, så ska jag hinna få mig nån så är de bäst att lägga på en rem =)

 

 

Tack för ihelgen, och med de säger jag natti natti!


lördag i arvidsjaur!

En sånn dag, en rätt så bra dag.

Vi har hunnit en hel del, gjort "stan" som inkluderar Dollarstore där jag och Linda tillbringa en ganska lång stund. Sen har vi även provat på att vara utelåst här i arvidsjaur utanför dollar.. våra kära kära killar lämnade bilnyckeln i tanklocket och började knata mot centrum. Ooops, tanklocket låste sig visst när man låste bilen. Så efter att nån vänlig själ försökte hjälpa oss, en hel del irritationer från allas håll så får vi godkännande att bryta upp de, så var den saken ur världen!

Efter nu en fiske och eldtur i skogen så håller vi på med maten. Björnstek och renfile med hasselbacks.. det där med björn blir spännande! Nu är jag färdig med salladen så nu ska jag nog knata över med salladsskålen och en cola till Linda, middagen serveras nämligen i deras husvagn.

För allas intresse, våran husvagn fungerar alldels ypperligt.. de är varmt om fossingarna och mestadels får man svettas. Så den funkar :)

Om ni har missat de, så har jag fast jobb ;) Vårat sällskap den här helgen har nog inte gått miste om de, jag påminner alla i min omgivning lite då och då. Fast jag har nog inte själv riktigt fatta de än, men tids nog gör nog även jag de!

Nä, nu ska jag stoppa fötterna i foppaskorna och gå över! Fortstatt trevlig helg, de kommer vi nog ha :)


FAST ANSTÄLLNING!

Man kan inte bli bättre väckt än på detta sätt, de var nämligen chefen som ringde och ville bara gratulera mig till fast anstälnning med placering i Munksund. FÖRSTÅR NI!? Jag har fast jobb :):):)
Bättre början på helgen än såhär kan man inte få!

Så från och med 1 November börjar jag, får gå på natten en månad till men de kan jag nog stå ut!

De kommer nog bli vemodigt att lämna Kollektivet där jag trivts så himla bra och varit i vad är de, 3-3½ år.. men man ska aldrig säga aldrig, tids nog kanske jag tar mig tillbaka om tillfället ges ;) Sen så kommer jag nog hålla kontakten med i princip alla där, så helt borta blir jag ju inte.

Tror ni de gick somna om efter de där samtalet?! eh nä! Så nu ska vi fara och hämta husvagn, ev. spola av de lite och om jag får bestämma ska vi investera i nå nya fälgar (om ni frågar mig), navkapsalar (om ni frågar Jens eller någon annan).

Trevlig helg på er, för de kommer då jag ha!!

Jag håller alla tummar och tår för dej!


14 månader

Trött och jättetrött. Imorse gick de verkligen bara inte stiga upp, de bara inte gick. Eller ja, jag har ju klivit upp idag men de var inte efter första snoozningen om jag så säger.
Nu har jag varit och druckit kaffe på stan med Julia och Sabina, Madde och Tessan dök också upp. Hemskt kaffesugen var jag så mitt kaffebhov blev stillat. Nu är jag hemma och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, man skulle kunna säga de som så att jag är uttråkad. Fast saker att göra finns de ju såsom, tvätta och diska men de var inget jag hade lust till. Kanske hämtar mattorna till husvagn och far dit med dom..

Jag vet, de här är ett sånt där dötrist inlägg..

Nu har huvudvärken sakta men säkert börjat smyga sig på så nu ska jag avrunda detta tråkiga inlägg.

14 månader idag ♥

sömnsvårigheter

Godmorgon eller godnatt?
Ja, att jag inte skulle kunna somna var kanske inte nån överraskning. Har verkligen försökt med allt, läst, snurra åt höger, snurra åt vänster, lega på rygg, lega på mage, snurra till vänster igen.. ja jag har försökt ALLT! Nu efter ca två timmar grubblandes och sömlös i sängen så började hungern smyga sig på sakta men säkert. Har just ätit mig två tallrikar med vanlig hederlig naturell yougurt, och herregud så gott de va! Första skålen blev med corn flakes och nästa med frosties.. i princip samma sak men smaken är ändå olika.
Jag har hunnit tänka och grubbla på det mesta och de ska ni ju inte tro att man somnar nå hemskt mycke fortare utav, snarare tvärsom. Men är man nu dum och sover till närmare halv tre så får man skylla sig själv helt enkelt! Kan ju tillägga att jag inte somnade förens vid 8-tiden imorse men för att kunna somna på kvällen så måste man föröska ta sig upp vid lunchtid vilket jag nu inte lyckades med som jag vackert får äta upp nu.

Imorgon SKA jag upp 9.20 när väckarklockorna ringer men man får lägga till EN snoozning på de däremot, de är tillåtet.

Till helgen verkar campingplanerna med Linda och Per gå i lås, så de ser vi framemot! Premiären med kaben. Idag ramlade för övrigt ägar och försäkringspapprena in genom brevinkastet, jag tjuvöppna Jens post eftersom jag förstod att de handla om husvagn, och när jag titta på papprena så kändes de allt bra!

Nä nu har jag två alternativ, antingen slå igång ett avsnitt av rederiet eller så släcka ner allt och gå tillbaka till sängen. Medan jag publicerar de här inlägget ska jag ta beslut om hur jag ska göra!

Önska mig lycka till att orka ta mig ur sängen imornbitti!


veckans sista da

Då börjar även denna helg gå mot sitt slut, och ingen är nog gladare än jag! Jag längtar till måndagmorgon, sällan man säger de va..  men så är de denna gång!
Jag kan inte skryta över en trevlig helg, för jag har till största delen jobbat och sovit.

Veckan som kommer har jag tänkt få lite saker gjorda, sånna viktiga saker som att tvätta t.ex. Tisdag väntas surströmming på sunds och så hade jag väl tänkt besöka Linnea och Niklas och den väntade pojken som nu kommit. När dom kommit sig till rätta och har orken ska jag promenera över.

En stor grattiskram från oss på andra sidan gatan :)


ett sånt där tidsfördriv..

.. som säkert alla bara scrollar igenom men då har jag då gjort det :)

Vad blir ditt namn baklänges?
annaH

Vad har du för startsida på internet?
about:blank

Har du någon gång testat karate?
ne och tror inte jag ska testa heller..

Tänt eller släckt när du ska sova?
de beror lite på de där..

Godaste drycken till frukost?
de ultimata är ju en kall coca cola

Senaste lästa bok?
män som hatar kvinnor

Vem kramade du senast?
Jens

Vill du bli president?
jag skippar nog den biten

Har du spelat kille i en teater?
nee

Duscha eller bada?
duscha om de ska gå undan, men nog är de ju allt bra härligt med ett bad i lugn och ro

Kan du ditt mobilnummer utantill?
joo

Har du tråkigt?
nja, tråkigt och tråkigt..

Har du gråtit i skolan nångång?
de vet jag då inte

Har du någonsin sminkat dig som punkare?
skulle inte tro de va!

Vilken färg har din jacka?
de finns några att väja på..

Använder du långkallingar?
om så behövs, självklart

Vem var den senaste som fick dig att skratta?
ja det måste nog ha varit Jens

Vad ska du göra NU?
duscha, pissa och gå isäng

Hur äter du ett äpple?
jag biter, tuggar, sväljer..

Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
joo, de flesta småkryp är äckliga

Bästa tv-program?
av dom jag ser nu så är Rederiet och Andra avenyn en stor favorit

Rent spontant, bästa present du kan få?
ja.. pengar är väl alltid tacksamt, men kanske inte så "kul" present.

Resmål som fascinerar?
-

Förätt eller efterätt?
förrätt, hellre mat än slisk och slask

Tre saker du alltid har med dig?
telefon och nycklar i min praktiska lilla handväska

Den senaste komplimangen du fick?
att jag blev finast i världen (ungefär) i min nya hårfärg - Jens

Vilken mobil signal?
Tina Turner

Minimorötter eller pommes frites?
pommes frites

Första sporten du gick på?
sport har aldrig intresserat mig så de har jag inte ens lagt på minnet

Vad längtar du mest till just nu?
att jag skulle ha duschat och fick gå och lägga mig

Hur gammal har du tänkt bli?
tills jag inte kan ta hand om mig själv längre

Vad drömde du inatt?
nån mardröm måste de då ha varit, för 03.50 vaknade jag i panik

Vilken TVserie är bäst?
One tree hill

Kan du gå ner i spagat?
näästan..

Vad åt du senast?
min magalöst goda köttfärslimpa, potatis, kantarellsås och sallad.. OCH coca cola till de ;)

Höga eller låga strumpor?
mittimellan

Vad är du mest rädd för i hela världen?
-

Har du varit kär i en kändis?
en hel drös i mina yngre dagar..

Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
sällan iom att jag sällan dricker mjölk

Vad har du för färg på ditt påslakan?
rött och vitt

Vad ska du döpa dina barn till?
ja i dom banorna har jag inte funderat på än..

Sommar eller snö?
snö

Bikini eller baddräkt?
helst inget utav de, jag föredrar kläder!

Är du mörkrädd?
jo särskilt den här tiden på året..

Riktig gran eller plastgran?
ingen betydelse

Vem ringde du senast?
mamma

Vem fick du senast sms av?
Linnea

Har du haft vattkoppor?
ja herregud vilken upplevelse de var..

Har du gjort en snöängel i år?
inte vad jag kan minnas

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
har inte hänt än så länge

Platt eller lockigt hår?
lockigt

Vad gör du när det regnar?
ja de beror på

Har en dröm gått i uppfyllelse?
jadå!


brownie!

Japp, numera har jag ett hår som går mer åt de bruna hållet. Jag är nöjd! Hörde ni det?! :) Man skulle dock kunna säga att jag är steg ett till brunett, Linda tyckte inte att vi skulle köra pang på, hon mena på att jag inte ska få en chock när jag tittar mig i spegeln, och ja.. de kan ju vara klokt! Därifrån kom jag iallfall nöjd med min nya hårfärg, lockigt och ytterst lite toppat hår, och ett shampo och balsam.

Jens har anlänt hem för ett dygn ungefär, sen är det jakt som gäller. För mig är det jobb som står på schemat. Jag längtar till måndag, då är den helgen förbi och man kan börja se framemot nästa.

Efter påtryckningar så lägger jag väl upp en bild på mitt "nya" hår. De finns en regel, titta inte på den eldröda stora näsan pga. en finne. Eller finnen på hakan.. eller kinden.. eller den andra finnen på hakan. Eller på mitt väldigt naturliga osminkade face. Men de var ju som sagt inte ansiktet som var poängen, utan håret!Godnatt!

tisdag

Senaste dagarna har mest handlat om att fixa, köpa, och dona till detta husvagn. Annars har det nog inte hänt något särskilt, eller jo.. kampen att sluta bita på naglarna har jag gett ett försök. Så numera har jag alltid nagellack på naglarna, de ser förjävligt ut med mina sönderbitna fula äckliga naglar men de kanske kan ge resultat. Vi får se hur de går.

Imorn har jag fullspäckat schema, klockan 10 ska jag vara på banken för att börja pensionspara (vuxenpoäng om ni frågar mig) klockan 12 har vi APT på jobbet som jag hoppas inte ska dra ut på tiden. Efter de hade jag tänkt  på MIO för att höra vad de kan tänkas kosta att specialbeställa en madrass som passar prefekt i husvagnen, säkert svindyrt men höra ska vi iallfall. En sväng på husvagnsimport och Camp4you ska jag också föröska hinna. OCH, en kaffe med Linnea har jag inbokad. Puh.. visst nämnde jag att jag har fullt upp?

På torsdag är dagen när jag ska överge detta som kallas blondin. Länge har jag grunnat på de.. men efter Johanna tog tjuren i hornen så såg jag att, jag SKA också blir brunett så sagt och gjort har jag en tid på torsdag klockan 13.00 hos Linda i Öjebyn. Nästan så de är lite gruvensamt, men man kan ju inte vara en fegis när de dessutom går att få tillbaka den här fantastiska blondfärgen OM jag nu möjligtvis skulle ångra mig. Tro mig, de kommer jag göra. För ett par år sen när jag fick nån sånn där kris att göra mig mörkbrun så sa jag inte långt efter att jag ska AAALDRIG mer vara något annat än blond. Man ska visst inte vara för stor i truten..

Ihelgen jobbar jag, tjihoo va kul! Jag hoppas ni ser att de är ironiskt, för jag skulle så gärna kunna ge blanka fan i de och fara ut med våran husvagn istället men hur skulle de se ut? Jag får minsann vackert inbefinna mig på jobbet 20.30 på fredagkväll och stanna där till måndagmorgon 07.00. Jens kommer jag inte se röken av för han ska visst till stugan och jaga, är nån förvånad?

Nu ska jag ta mig ett kallt glas päronsoda eller cola.. sen ska jag diska undan efter middan som ägde rum för nån timme sen.

Självklart, några bilder på vagnen. Ack så dålig kvalite och sen får ni ha överseende med att de inte är pysslat färdigt invändigt eller uppvaxat utvändigt. Jag får bjuda på dom glansiga bilderna vid ett annat tillfälle.
Man ska ha husvagn..

.. de har jag sett att alla har!

Ja, så är de. Igår blev vi äntligen husvagnsägare. Om ni frågar Jens så är HAN ägare bara för att han står på pappret och så retflinar han lite sådär lagomt. När man är tillsammans med en liten retsticka så antar jag att de är något jag kommer få höra tills han kommer på något annat att reta mig med ;)
Nä men seriöst då, helnöjd! är vi!! Helfräscht trots sina 20 år på nacken. Så igårkväll när vi äntligen kom hem från Malå så var de pynt och stök som stod på schemat. De fortsätter även idag, hade tänkt göra mig färdig nu och ta en runda på Dollarstore och sånt för än är vi inte färdiga. De är mer än man kan tro med att rusta ett hem på två däck. Ikväll hoppas jag på att få ta premiärnatten men vi får väl se, beror på älgjägarn om han kan pricka älgarna eller hur de är.

Nä, nu har jag då inte tid med bloggen för nu hör jag att husvagnet ropar på mig till stan ända från stockbäcken där de kommer att bo när vi inte har de ute på andra äventyr :)

Trevlig helg på er! För de har då jag, med tanke på att vi har husvagn nu.. jag var bara tvungen säga de en gång till så att ingen skulle undgå att missa de ;)


nya tag

Eftersom ingenting blev gjort igår så får jag göra det idag istället. Kan inte påstå att halsen är i så mycke fräschare skick, värken har gett med sig någorlunda så idag finns de hopp om liv. Ringde på morgonen och meddela att jag kommer i eftermiddag. Kl 15.00 ska jag vara på banken och skriva på papprena.

Vagnet i malå såg fint ut, så jag berättade för Jens igår att hans jaktplaner på fredag inte är förhandlingsbart, dom blir inte av. För vi ska till malå, där med basta! hoppas hoppas!

Ihelgen vet jag inte vad jag ska göra.. är singel (som vanligt..). De är bra om vi har en helg tillsmmans inom en fem-veckorsperiod. Om jag så säger, vi nöter inte ut varandra. Men ikväll när jag kommer hem från jobbet så sitter mest troligt Jens i soffan och väntar på mig. Jag får väl vara glad åt de lilla jag får se honom.

Nu ska jag städa undan här lite så de ser mer beboeligt ut!


sjukling

Idag är jag sjuk. När jag vaknade idag närmare bestämt  vid 16-tiden så kände jag hur hela kroopen värkte och för att inte tala om vilken nivå orken är på. Lite lagomt ont i halsen.. (IGEN). Så efter två alvedon och ett konstaterande att de kommer bli tungt att jobba inatt så beslutade jag mig vemodigt för att ringa och höra om någon annan kunde jobba inatt. Nu i efterhand när de är ordnat så känns de väldigt bra, matlagning som vanligtvis skulle ha tagit 10 minuter har istället tagit en halvtimme för alla pauser jag varit tvungen ta. Jag hoppas de lägger sig till imorn så jag orkar fara och jobba 16-21 men det tror jag nog, 5 timmar ska jag nog orka med men som sagt 21-07 vaken inatt hade inte varit någon hit. Så mitt beslut var nog ett bra sådant.

I ugnen står laxgratäng som Soslin på jobbet tipsat mig om, lax + färdig potatisgratäng i påse + vitlök och lite salt och citronpeppar. Efter halva tiden tar man ut den en snabbis och stoppar på lite ost. Lika enkelt som de låter!

Nu är de inte länge kvar innan jag får ta två till alvedon, de ser jag framemot. Men nu först ska jag få mat i magen sen ska jag snöra mig på soffan och där ska jag ligga tills jag övergår till sängen. Mer än så orkar jag inte idag.

Inget är som väntans tider.. man kan verkligen vänta sig less! Jens, ring nu!!

 


trevliga helg!

Helgen har varit till belåtenhet, fredag blev de husvagnstittande i Boden dock inget utav intresse. Fredakväll blev vi bjudna på middag hos Rudholm/Engstrand, trevlig kväll.
Lördag gick jag ner på stan för att träffa Josse och hennes Per som var hemma över helgen, en räksallad på röda lyktan blev det. Mötte Julia som jag fördrev tiden med resten av eftermiddagen som också höll mig sällskap till älvsbyn där vi skulle kolla på ännu ett husvagn, lite mer intressant men inte fullt så intresssant att vi är husvagnsägare, än iallafall. På kvällen var de våran tur att bjuda Per och Linda på middag, även Julia var inräknad i middagsgästerna. Josse och Per dök också upp, så vi satt och surra ända fram till småtimmarna. Trevligt :)
Igår spenderade jag dagen på Ikea med mamma, en del påsar till vårat kommande husvagn blev de, så de är som bara den lilla detaljen som fattas, en husvagn. Tids nog, vi får se hur den här veckan slutar..

Idag är pärlan lagad och går som ett spjut och jag är hemma från jobbet en stund innan de är dags att bege sig mot nästa. Puh.. tung vecka jag har framför mig. Men de tjänar ju inte så mycke till att gnälla.

Knäppte faktiskt ett par kort i lördags som jag tänkte bjuda på!

RSS 2.0