Skink och ostsallad

Skink och ostsallad fick de bli till middag på sunds idag, med dressing och dip och såklart lite baguetter till de!


Den var nog godare än den ser ut..Coca cola var den givna drycken idag. MMH säger jag bara! Tror jag klarat mig nästan hela veckan.. bara två 33or.. Inte undra på de var gott idag då :-)

Nu ska jag diska och plocka undan här lite!


Ett av två..

Jobbkväll ett av två är avklarad. Nu ska jag ta mig något att äta innan jag snör mig isäng, allra helst hade jag gjort dip med chips men det var kanske inte så lägligt såhär dags en måndag men nog hade de varit gott alltid :-)

Tänkte att jag skulle slänga in lite bilder från senaste tiden men de slutade att fungera efter första bilden så de blir bara en.

Förgården i lördags, lastad och klar för avfärd mot fjällvärlden.


Nya tag

Helgen är över som ni kanske redan vet. Vi har fått en hel del gjort samtidigt som vi inte gjort ett skit. Husvagn och förgård är på plats i vuogga nu, mycket tack vare all hjälp vi fick. Fantastiskt!!

En ny arbetsvecka är påbörjad, en dålig sådan dessvärre. Iveckan visar sig verkligen baksidan av mitt jobb, obekväm arbetstid. 3 av 5 möjliga kvällar.
På tal om jobbet, är ganska precis ett år som jag haft fast. på måndag är det prick ett år. Intresseklubben antecknar.. ;)

Jag är så fruktansvärt sugen på coleslaw.. försöker få Jens att fixa det till jag kommer hem men jag har inte fått något svar så jag antar att om jag vill ha de, får jag fixa det själv.

Ne nu ska jag se om det fanns nå kaffe här..

Matmoney!

Jag mår lite dåligt, de var såå nära... SÅ nära (!!) att vi för en gångs skull klara oss en hel månad på de pengar vi sätter in på vårat gemensamma konto. Jag har varit så duktig, skrivit matsedel för ca en vecka och sedan handlat efter den, EN gång på ca en vecka. De har jag nu gjort hela denna månad, tills nu.. idag. Nu vet jag hur det kommer bli, vi handlar dag för dag = svindyrt i längden. Trust me, vi har beprövat de väl.
Okej, jag har "snott" 600kr till hundfoder av dessa matpengar. Eftersom jag tappat bort min börs och såklart mina betalkort då också, så blev jag tvungen låna Jens kort som går till vårat konto för att köpa hundmat åt jycken så han också får bli mätt.

Men, jag fattar inte.. Jag tycker inte att vi äter dyr mat. Vi äter inte oxfile på en måndag, sen kan jag ju tillägga att vi har typ 40-50kg älgkött också som vi knogar och stoppar i munnen som vi inte handlar på Coop, utan det finns redan hemma i frysen. Jens påstår att jag alltid ska tjorva till maten, nog kan det hända men att de kostar flera tusen.. de tvivlar jag på!

Med andra ord, vi äter upp drygt 3500krtvå vuxna vaarje månad. I de ingår dessutom inte tvättmedel eller toapapper, för de får vi på annat håll utan att betala utan det är enbart mat de handlar om. Kanske en tandkärmstub eller en duschcreme, men de är ju inte varje dag. Hundmat ingår inte heller.

Hur mycket äter ni för varje månad?


Nu ska jag plocka undan i köket efter dagens middag. Jag är grymt sugen på cheesecake, så eventuellt kanske jag måste snöra ihop en, vi får se. Jens jobbar över men när han kommer hem ikväll ska vi ut på promenad :]

Nä, kaoset i köket ska jag återgå till!

Paltk(a)o(s)k!

Idag slog min arbetskollega till på stort, vi skulle koka palt. De hela började bra, potatisen skalad, fläsket skuret och vattnet i paltgrytan på spisen. Vi började såklart med att skruva ihop assistenten där egentligen allt slutade också. Dels var det inte så bara att få den rätt ihopmonterad, sen kommer vi till själva delen - Mala! Det har sprutat potatismos och potatisspad här runt i hela köket tills det tog stopp och assistenten inte orkade mer. Då orkade inte vi heller mer! 

Städa upp köket och diska undan är vad som återstår, middagen blir allt annat än hemkokt palt.

I övrigt, jobbarhelgen börjar lida mot sitt slut (guvare tack och lov!). Ikväll ska vi äta något gott tänkte jag, närmare vad det är för något vet jag inte. Har ni något förslag så tar jag gärna emot dom :-) Allt utom tacos, pizza, skrov eller annan hämtmat för de vill jag bara spy åt.. kanske förätit mig lite, så.. allt förutom det då!
Coca cola är givet till det goda ikväll, det bara vattnas i munnen när jag tänker på ett kallt stoort coca cola glas! Mmm!! :-) (Jo, jag är lite lagomt förtjust i just coca cola..)

Nej, kanske ska ge en hjälpande hand i potatisköket! Trevlig söndag på er, njut av sista dagen på helgen och ledigheten. Själv tar jag helg 16.30 ;-)
Vad var de jag sa?!

Vinterdäcken ni vet, dom ligger staplade på hög alla 8 styckten. På marken ligger det snö och ev. is. Vad var det jag sa? Jag är inte särskilt förvånad!

Kanske lika tur att jag inte tar mig några längre sträckor om jag inte går, för idag står det städning och älgköttsoppa på schemat. Köttet ska jag börja koka så fort leveransen med paltgrytan kommer.

Nu vet ni vad jag ska sysselsätta mig med idag, men först ska jag och Jerry he oss ut så han får göra sina behov.När katten är borta...

..dansar råttorna på bordet!

Imorse när jag vände mig om i sängen strax efter att Jens stängt ytterdörren och farit iväg på jobbet så blev jag lite överraskad.Kvaliten på bilden är under all kritik, men ni ser ju vad de föreställer iaf. Jerry som passat på att komma upp i sängen och mysa lite när husse farit på jobbet!

Kvällspromenaden och lite träning med Jerry är överstökad. Nu ska jag handla lite apelsiner och göra mig en fruktsallad som jag ska äta framför tv:n i väntan på att Jens ska komma hem!

Veckans blogg

Eftersom det är min tur att vara veckans blogg hos Malla monstermalla, (jag kan inte länka så vet ni inte vem jag pratar om får ni fråga istället) så bör jag väl kanske anstränga mig med uppdateringarna.

Igår var en typsik blå vardag hos oss, stressa hem med det dåliga samvete över att Jerry varit själv i 9 timmar, ut med han och sen börja med middagen som igår bestod av Pasta Carbonara som blev enligt mig mer än godkänd. Tätt följt av middagen så diskade jag undan och vi gick sen ut kvällspromenad alla tre för att sen lägga oss skaföttes i soffan där vi bägge somnade så fort Biggest Loser slutat. Så var den dagen till ända förutom kraftansträngningen att ta sig från soffan till toan och sen till sängen.

Imorse var jag en gnutta piggare än vad jag vanligtvis är när väckaren ringer strax före 06.00, trött var jag men inte dödstrött. Ut gick jag så fort jag klätt mig och Jerry ätit sin frukost. Första morgonen av måånga som jag fick gå i bäcksvart mörker, inte särskilt uppiggande!

Ikväll står potatis och purjolökssoppa på menyn. Hade jag egentligen tänkt göra igår men Jens propsa på att vi skulle äta det idag, med anledningen att han skulle jobba över idag så han slapp äta soppan för det visste han om redan igår att han skulle bli sen idag. Han tycker nog själv att han var ganska klok.. :-)

Bilarna skulle behöva få byta om till vinterdäck, första halkan den var idag omän en lindrig sådan. Jaja, lägga om däck är inte mitt område men känner jag Jens rätt så kommer jag slira av vägen innan han tar sig för att byta.. ;P

Nä, lunchtime! Microvärmd pasta carbonara med ägg är ingen hit, men syftet uppnås nog.. jag blir mätt!


sjunde oktober

De var inte så längesen jag kom in från kvällspromenaden med Jerry. Jo, de blev jag som åkte på den idag för Jens jobbar över så han är inte hemma först på en halvtimme. Oftast så tar jag morgonprommisen och han sköter kvällsmotionen, de är som ett bra fungerande system. På mornarna är vi för det mesta osams jag och den där hunden, även imorse så var det så. Jag var arg och han var mest bara busig och tyckte att de passade bättre att stusa omkring och jaga flygande löv än att gå fint i ett koppel bredvid matte men, ikväll var han så duktig våran lilla vovve! De var rent så jag tyckte det var roligt att vara ute på promenad och träna lite, säkert en av anledningar att Jerry skötte sig så pass bra var nog att jag hade roligt och var kul i hans ögon :-) Nog om jycken..

Annars då? Ja det händer väl en del men ändå inte. De är snart helg, en ledig sådan som jag ser framemot!

Jag borde kanske gå ut med soporna och den döda fågelns rester som någon (host) lämnade fint i en påse i diskhon igår och står där än.. De känns inte vidare fräscht så de är nog något jag borde ta itu med innan jag slår mig ner i soffan med en GOD smoothie och den fullladdade kaffetermosen :-)


Ner i sophuset då!


RSS 2.0