Lättnad..

Igår blev prinsen 4 månader och dagen till ära var vi på väg och mät-kontroll, 7445gram och 66cm lång.. han börjar bli tung våran Filip! Numer (vågar jag säga det..) så sover han hela nätter och tycker vi ska kliva upp 7.45 varje morgon, han är som en klocka som kan diffa en minuter hit eller dit. De är iaf hur skönt som helst, så fort man tagit sig ur sängen så känner man sig ju pigg och glad (..för det mesta), annat är det när man varit upp till micron både en och två ggr varje natt. Vi får njuta så länge det varar, för man vet aldrig när och om det vänder.

Jens har semester och de är hur skönt som helst det med, nu har han iofs varit borta en del också men han kommer hem imorn igen. De är inte varje vecka vi får träffa han en hederlig vanlig blåonsdag, så de tycker vi om. Men medan han och Jerry är borta på jakt och storsängen har en plats över så får Filip sova med mig, det är faktiskt ganska mysigt men framför allt enkelt när och om han kommer på sig att han vill ha tutten i munnen istället för att den ska ligga och skräpa på kudden.

Idag tog jag mig an ett bekymmer, och ni ska bara veta hur bra det känns! En tung sten har ramlat från hjärtat och det känns att klumpen i magen blivit mindre, nu får vi bara hoppas att det går att lösa på bästa sätt men jag har då börjat ta itu med klumpen och de är ju då steg ett. Håll tummar och tår!

Nä nu ska jag börja röra mig mot sängen och göra Filip sällskap, natti natti :)

 

Liten blir större..
Bildinlägg

Idag blir det inte många ord skrivna, köket är ett kaos och Filip har jag äntligen fått till att ta en liten vila innan det är dags för godnattmat och sängen för hans del. Såå medan han sover ska jag ta itu med köket och det är omgående!

Ni får titta på bilder istället :-)

Och så ett par bilder från dagen,Neo och BillyGrabbarna fick damsällskap av Tovah! Fille fick avstå fotosession nummer ett för han sov ;-)
Billy, Tovah, Filip och NeoFilip som är hela dagarna tre äldre än Neo.

Fina barn! En trevlig dag med mammorna har jag haft, men nu är det köket som gäller..

Tiden..

..springer iväg! Jag tyckte nyss jag satt här hemma och väntade på att Jens skulle komma hem, de var i torsdags och nu har han farit igen, det går så fort en helg. De är dock sista arbetsveckan före två veckors semester, jaktsemester så vi ska nog inte räkna med att träffa varken Jens eller Jerry speciellt mycket den närmasta tiden. När dom kommer hem på torsdag ska vi på en husvisning och sen packar dom och far iväg på fågelpremiär över helgen.

Vilddjuret fick följa med och arbeta iveckan för dom skulle träffa uppfödaren och släppa hundarna i skogen, så de kan ju bli spännande att höra vad hon har att säga. Första gången hon träffar Jerry sen han var 8 veckor gammal.
De lilla barnet ligger i sin säng och sover tar en tupplur, som han gjort i 1½ timme nu så jag är lur om att han snart vaknar och eventuellt vill ha sig lite mat. Eller så inte.. han kanske spar de till inatt istället, de är ju såå mycket godare att äta nattetid än på dagen.. skitunge :-)
Ikväll blir det en lugn hemmakväll, jag ska försöka proppa i Filip så mycket mat som det bara är möjligt. Jag uppskattar inte att kliva upp 02, 05 och 07.. Man är inte piggast där vid 07 och inte han heller för han somnade om på två röda och sov till 09. I vanliga fall kan han bruka vilja vara vaken efter morgonmålet, prata, skratta och stå på tjockbenen men ska man äta ett par svängar varje natt så är det inte bara mamman som blir trött.

På onsdag alt. torsdag får jag ett litet paket nersläppt i brevinkastet, skilda världar vol. 3. Kanske inte bästa prioritering av 308kr som det kostar, men har man börja följa så kan man ju inte bara sluta.

Jag hade tänkt lägga in några bilder också men sladden och kameran är inte i närheten idag heller, så de skjuter jag på i framtiden :-)

Nä, ett glas coca cola och invänta Glamour.. skulle tro att Filip vaknar lagom tills de börjar, de brukar vara så ;-)

16 augusti

Både igår och ikväll har jag varit ut med inlines, jobbigt såklart men jag hade nästan glömt hur roligt det faktiskt är. Sen så blir vilddjuret Jerry väldigt nöjd och glad motför om vi bara skulle varit ut på en promenad, de ger betydligt mer att få springa än att gå och att vi hinner längre på kortare tid. Jens ifrågasatte dock om jag hade hjälm och trodde jag skulle vara blåslagen på torsdag när han kommer hem, han tvivlar visst på att jag faktiskt kan åka.. ;-)

Idag på förmiddagen har vi varit till lillpite och hälsat på Linnea och Herman, trevligt som vanligt. Sen dess har jag försökt att få något gjort här hemma, hinken har jag haft framme för att dammtorka men vattnet har hunnit bli kallt flera gånger om. Äh, nya tag imorn kanske!

Ikväll har Filip fått sig en smakportion gröt före han åt sitt sista mål för kvällen, så vi får se hur länge han stoppar.. det hade ju inte gjort ont om han sov till imornbitti. Man får prova sig fram, eftersom han fick för sig igen att han visst vill äta ett mål under natten. De är ganska skönt att få sova hela nätter.. speciellt under veckan när jag är själv.

Näni, nu ska jag ta och snöra mig i duschen och sen lägga mig och mysa med Filip och lyssna på karlavagnen :P De kan faktiskt vara ganska intressant många gånger, tro det eller ej! Filip ska inatt för ovanlighetns skull få sova i storsängen med mig, vi lyxar till det lite när pappa är borta.. då finns det ju faktiskt plats för han där :-)

Natti natti!

Vi för ett par år sedan!Dop!

Igår var det dop för gossen, de gick kanonbra men oj så skönt det är att ha de ur världen nu! :-)

Han blev uppvaktad med en massa fina presenter, några tusenlappar i både kontanter och fonder, en bumbo, presentkort på Isaform, bestick, en jättefin och mjuk filt, blomma, kläder och en liten jaktryggsäck med utfällbar stol på. Kan hända att de var något mer som jag inte minns nu bara, sen var hans mormor och morfar så snälla och betalade hela dopkalaset så vi och Filip kan inte annat än vara nöjda :-)

Har ju såklart lite bilder från dagen men sladden och kameran är inte i närheten nu så de får bli en annan gång.

Efter kalasanet for vi till norrfjärden hos Per och Emma, åt kräftor och smörgåstårta eftersom de blev massor kvar. Nu idag har vi varit iväg och köpt en gåstol för en del av pengarna han fick och så en sväng förbi på Djurmagazinet för att köpa nytt foder åt Jerry. Nu får de vara nog på kräk och bajs, men framför allt hårfällningen han har!! Sjuka mängder som lossnar från han, de märks vars han har huserat. Förhoppningsvis får vi ordning på både mage och päls, eukanuba kan slänga sig i väggen.

Pappan Jens och Jerry är borta hela dagen idag, uppskjutning för älgjakten och jaktmöte. Så tror att jag ska stoppa fille i vagnen och ta oss en promenad till djupviken. Städa och tvätta kan vi göra en annan dag.


Nu hoppas vi att de är lite medvind för oss!!


Du sköna sommar!

De verkar som att vi haft våran sista sommardag för iår, tragiskt och vi går mot mörkare och tunga årstider. Men vi kan då inget annat säga än att vi haft en alldeles alldeles underbar och rolig sommar i våra vänners sällskap. Ingen nämnd och ingen glömd, men berörda vet nog vem ni är ;) Det har varit fantastiskt att få vara ledig och bara njuta.. vi kan ju hoppas att de inte var sista sommaren jag är hel och långledig!
 
Snart är det helg igen och dop för lilla fille. Ärligt talat ska de bli en befrielse att få göra bort det där dopet. De känns som att de är några hektiska dagar nu innan lördag, om inte annat blir det de på torsdag när Jens kommer hem när allt och de sista måste fixas och ordnas.

Filip var i torsdags på 3-månaderskontroll och vaccin, fredag mitt på dagen fick han nån febertopp som snabbt gick över. I övrigt så gjorde sprutorna aj aj AAJ tyckte han, han har ökat stadigt i vikt och landa på nästan 6700gr och 63 långa cm. Annars då på fillefronten.. han hade fått in sovrutin mellan 21.30 till minst 06.00 utan mat som han höll i dryga veckan för att sen komma på sig att han vill visst ha mat under natten, gärna att den ska serveras vid 04.00. Tjiho vad kul.. eller så inte, när man hunnit vänja sig med hela nätter. Några bökiga dagar har vi haft, han stökar mest på när han ska till och sova sina tupplurer under dagarna. Han vill inte alls sova dagtid, skriker rätt ut när man lägger ner han så man kan få hålla på ett bra tag innan han somnar av utmattning, typ. Jag får istället vara glad för hur otroligt lätt han har för att somna på kvällen, man kan få springa en eller två ggr för tutten men annars somnar han själv så snällt i sin egen säng. Världens finaste Filip! ♥

Funderar starkt på att slå över till tv:n, men först ska jag lägga upp några bilder från sista tiden.Linda och Julia, PDOL.Jag och Emma, PDOL.

Per, Linda, Per, Emma, Jens och Filip. Fricampning vid nourtesjön.Mys vid kvällselden och stort pådrag med att bekämpa alla miljontals myror ;-)De gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska balansera i stolen.

De var allt för den här gången, nu ska jag göra natt!


RSS 2.0