Måndag

Då var det ännu en gång måndag igen, egentligen stör det väl inte eftersom man är ledig veckans alla dagar! Ihelgen har vi övernattat på havsbadet, firmafest med Jens jobb. Jag hade då skitatrevligt så de var ju kul! Filip och Jerry hade haft det bra med mormor och morfar, Filip hade varit snäll och Jerry busig :-)

Vi har startat veckan med en sovmorgon till halv 9, med undantag att vi var upp och åt lite välling när Jens for på jobbet. Skönt! Sen har vi varit på promenad med Linnea och Herman med anhalt badhusparken där vi satt en stund. En handling senare på Coop och nu står middagen klar på spisen, har gjort en älggryta som smakade hur bra som helst när jag provsmaka alla sjutton gånger, den innehåller älgkött, morötter, lök, kantareller, viltfond, grädde, ch med smak av champinjoner/kantarell och lite salt/peppar. Så det som fattas är pappan i familjen och att Filip ska vakna från sin em.vila.

Iveckan har vi inga storslagna planer förutom mammaträff på onsdag med alla fina barn och mammor och att jag måste ta itu med husvagn.. nu finns det ingen återvändo med tanke på att den ska stå redo för avfärd till fjälls tidigt lördagmorgon. Det får bli någon kväll när skoterfantasten kan slita sig från skotern, han är i en annan värld den här årstiden.. Jaktens esse börjar lida mot sitt slut och en skotersäsongen som hägrar runt hörnet. Igårkväll som så många andra kvällar somnade jag då från hans funderingar runt och omikring skoterförsäljning/köp ;-)

Nä nu vaknade lilla darlingen i sovrummet så är väl bäst att springa och plocka upp han! En bild hinner jag nog bjuda på innan han blir alldeles för upprörd.



Tovah, Filip och Neo :-) (bilden har jag snott från Nina ;P)

Älgköttsoppa!

Igår bestämde vi oss för att jag idag skulle koka köttsoppa så sen imorse har älgköttet kokat på spisen. Har skalat alla grönsaker så det som fattas är att skära och plocka ur alla ben ur grytan, med andra ord.. den jobbiga biten kvar.

Vårat lilla troll var i tisdags på 6 månaderskoll och då även läkarundersökning. Han gick igenom ua och vågen stannade på 8610gram och 69cm lång.
Har nu i några dagar skippat ersättning helt och hållet, han har istället ätit välling morgon/kväll med mat till lunch och gröt till middag. Nått mellis därimellan om han behöver och jag kan tycka att han har blivit en helt annan bebis, mycket mer nöjd och sover sig genom nätterna utan att äta. Så de var nog ett klokt val.

Nu borde jag fortsätta med dammsugningen jag höll på med och sen börja skära grönsaker, eventuellt att Filip ska få sova en stund.. vi får se vad han tycker om det!










Måndag

En rätt så trist dag, jag var inte alls sugen på att vara hemma idag men det var brist på något att göra. Vi tog oss iaf en sväng till mörtis och nu i eftermiddag har jag gjort en lasagne som faktiskt står färdig på bordet. Jens kommer väl vilken minut som helst.

Helgen har i vanlig ordning rusat förbi trots att vi inte gjort något särskilt, Jens har varit på älgjakt i dagarna två och ingen gladare än jag att dom skjutit fullt nu, så på lördag är sista jaktdagen (kalvjakt) och så kommer sista leveransen av älgkött (mest troligt) för det här året. Men eftersom vi har fullt och redan har 60-70kg kött så klarar vi oss för till nästa års älgjakt så det som kommer nu får våra föräldrar ta sig an.
Lördagkväll ska vi på havsbadet på det här Studio 54 och sova på hotell, firmafest för Ivab så filleboy ska få vara i mormor och morfars händer. De blir nog trevligt säkert, hotellfrukosten kan ju vara något att se framemot iaf ;-)

Våran kille som inte är så liten längre har börjat äta ett vanligt mål mat nu varje dag, tidigare har han fått mat men idag fick han äppelgröt som han tyckte var mumma! I övrigt så sitter han själv nu rätt så bra faktiskt, nog kan det hända att han gör någon krasch men dom blir mer sällan. Nattsömnen har blivit aningens bättre, nu äter vi bara en gång och några tuttinstoppningar men det är ju hela skillnaden så jag klagar inte. Då vet ni det ;-)

Nu ska jag avrunda och blanda lite hallonsaft! Ja visst är det onyttigt men desto godare än vatten!




Less!

Såå nära, men ändå så långt ifrån. Så less man blir!! Undra hur länge vi ska vänta innan "det där" huset blir vårat?! De blev inget, den här gången heller.

När man likaså är less, så blir man less på allt. Vi bor för trångt, jag är less att se en 60 liters röd plastback på liggdelen till vagnen i gungstolen där jag lastat på ännu mer saker, 4 filtar, tavlor och annat skrot för att de inte ryms någonstans. TIll råga på allt står gungstolen där i vardagsrummet inklämd, för att den inte ryms. Prova inte öppna en garderob för då ramlar det antingen ut kläder, sängkläder, handdukar, kuddar, väskor, torkställ, tavlor, lampor, jaktgrejjer, verktyg, hundmat eller något annat.
Det är saker överallt, förrådet på vinden är fullt så ni ska inte tro att det går bära upp något dit. Nä fy bubblan.. bättre blir det inte när man går hemma hela dagarna heller och måste se eländet. De känns inte nå roligt att typ halva tiden av mammaledigheten passerat och vara hemma och njuta inte existerar, de verkar som att resterande av den här tiden ska vara likadan. Helst vill man fara bort varje dag men samtidigt är det lika besvärligt att konka ner barn i babyskydd, barnvagn, skötväska och hund i minihissen så då många gånger väljer man alternativet att stanna hemma och vara i ett kaos istället.

Om inte det vore nog, så slog det mig idag att jag glömt skicka in om föräldrapenningen så vi får väl se om jag får någon ersättning den här månaden.

Filip sover som en kratta om natten, igen. Vet inte hur många gånger jag varit upp inatt eller hur många timmar vi varit vaken.. nätterna flyter ihop.
Vi hade en bra natt, natten till måndag när han sov oavbrutet till klockan 6 och somnade om till 9 men det var just den natten som Jerry spydde och skulle ut för att uträtta behov nummer två nattetid. Typiskt! Dom samarbetar dom två små liven.

Jag vet inte om det märks, men känner ni hur negativt inlägg det blev? ;P Nå, något positivt i de hela är att Jens jobbar på hemmaplan och kommer hem 16 varje dag! Igår for jag iväg efter middagen själv, de var skönt.. omän det var för att köpa mat till Jerry, men ändå!
Vi får se hur länge han blir hemma, men vi får ta en vecka i sänder. Jag är ganska inställd på att de bara är för en kort tid, men det är väl de lilla som gör det.

Nu ska jag plocka fram hamburgerbröd för det blir parisare till middag. Tanken var lasagne, men jag blev på dåligt humör och ids inte laga nån sånt, men steka en korvskiva ska jag väl kunna bestå med.




Heelg!

Helgen har i vanlig ordning rusat förbi för nu är det söndag igen. Fredag var det husvisning ännu en gång, och vi se vad de blir av den saken. På kvällen kom familjen Rudholm/Engstrand hit och åt middag med oss sen hade vi chipsprovning till Idol. Igår på dagen for jag och Filip till Långträsk och hälsade på mamma/mormor pappa/morfar sen hann vi bara hem och packa om så begav vi oss till Hollsvattnet, för då var det våran tur att bli bjuden på middag ;) En trevlig kväll där också Per, Emma och Hugo var.. de var så längesen vi sågs alla, från att ha träffats i stort sett varje helg hela sommaren till att knappt sett varandra på en månad så var det på tiden! Det kanske inte dröjer lika länge till nästa gång!

Jag och Filip har varit ner på stan och lämnat igen en overall som han inte ska ha, med oss hem följde istället två body och ett par leggings åt mig.
Nu väntar vi på att pappa och Jerry ska komma hem från jakten så får vi se vad vi gör resten av dagen. Trött i vanlig ordning är jag och de är nästan så de är lite huvudvärk på g, så undra om jag ska försöka stoppa det med en ipren innan det blir ännu värre.

Jag tror jag avrundar där..


En hel del

Idag mitt på dagen fick vi besök av sussa och Tovah, trevligt med främmande bara sådär! Efter dom lämnat oss så packade jag in oss och ikeapåsen full med grejjer som skulle med till vagn och for för att påbörja städning och fix i husvagnen. Jag hann en bit ändå, i stort sett bara golvet och renbäddning av säng som återstår.. sen är den väl i det stora hela färdig för ännu en vinter i vuogga. Pappa tog både Filip och Jerry på promenad så jag kunde röja i fred och slapp dessutom kvällspromenaden, det är ganska skönt emellanåt ;-)

Jag blev så nöjd med mina turkosa accesoarer och mattor, de blev så mysigt. Har ni tur kanske jag tar en bild nästa gång innan jag plockar ner allt pynt igen så det inte går i tusen bitar under färden. Faktiskt så börjar suget efter att få åka upp bli ganska stort, det är så härligt vara där. De finns nog ingenting som är så härligt som en fin dag på fjället, men man måste nog uppleva det för att förstå innebörden :-)

Första julklapparna är påbörjade, det är ju faktiskt bara 73 dagar kvar till julafton så nog kan de väl vara på tiden att börja ;-) De ska bli spännande, Filips första jul.. då är han nästan 8 månader, lillkillen våran!

Jo justdeja, iveckan fick jag den roliga nyheten att Jens ska jobba på hemmaplan i några veckor från och med på måndag. Han har ju nu legat borta sen tre veckor före Filip kom till världen, så det blir som en ny grejj det här.. att någon faktiskt kommer hem och äter middag med oss en vanlig blå vardag eller att jag faktiskt kanske kan göra något på egen hand en vardagkväll utan att behöva tänka på någon som ska i säng vid 20 och att det är enklast att då vara hemma. Nackdelen är väl att han kommer ju då börja jobba fredagar, lite tråkigt när det är så himla skönt att vara helt lediga tillsammans från torsdag kl 12.30 till måndagmorgon.. men allt har en baksida, så är det!

Nu ska jag tacka för mig för idag och lägga mig under täcket!


Förlossningsberättelse

Såhär drygt 5 månader senare kom jag på att jag ska berätta om hur det gick till när våran Filip kom till världen. Jag kom på mig när jag precis läste om en förlossning som skedde 8 dagar före det var dags för oss. Egentligen finns det väl inte så mycket att berätta när det var ett planerat snitt, men det kan vara kul att gå tillbaka och läsa sen för min egen skulls räkning.

De var fredag den 29 april och vi skulle befinna oss på Sunderbym klockan 07.00, jag skulle ha en tom mage och vara nyduschad. Jag har nog aldrig varit så hungrig i hela mitt liv och för att inte tala om hur törstig jag var, samtidigt som jag ville kräkas för att jag var så nervös.
Vi fick ett rum där dom gjorde mig iordning och Jens fick ta på sig operationskläder. Jag fick nålar insatt och en kateter, de var otroligt obehagligt till en början.. Jag sa till bm att jag inte kunde kissa för de var så det kändes, men hon kostaterade efter att hon tittat på påsen att så inte var fallet. Hon berättade hur allt skulle gå till och att vi var planerade till klockan 8.00 om inget akut skulle komma före. Skönt tyckte vi, skulle vi slippa vänta. Jens drack cola under tiden vi väntade, jag hade kunnat döda för att få smaka lite när jag var så fruktansvärt törstig.
Klockan blev 8.. och den blev 8.30.. då kom bm in och sa att dom fortfarande inte ringt från operation att vi skulle få komma, i samma veva frågade jag om jag inte skulle få en liiten klunk vatten iaf, men de var inte aktuellt.
Klockan gick och strax före 10 var det dags, bm och Jens rullade iväg mig i sängen och på vägen dit skulle jag dricka en flaska med en äcklig vätska som var så vidrig att jag fick kvälningar. Bm tyckte jag fjantade och bad mig hålla för näsan och bara hälla i mig de, för jag var ju så törstig tyckte hon och det var jag, men på coola.. inte på nån äcklig vätska som skulle lugna ner tarmarna och magen.





Nå, vi kom in på operationssalen.. DÅ blev jag nervös, herregud så många människor och då insåg jag att de var nära nu. Alla kom och presenterade sig, vilka dom var finns jag inte för en sekund men dom förklarade hur allt skulle gå till steg för steg, hur bedövningen skulle kännas och hur det skulle kännas under tiden dom öppnade upp och plockade ut han osv.
Dom arbetade flitigt där inne med att förbereda när den ena började lägga bedövningen bakom ryggen, åh så obehaligt.. dels nålrädd som jag är och känslan när man känner hur det blir alldeles varmt från brösten ända ner till tårna och sen sakta men säkert så försvinner dom. Jag vet att jag försökte verkligen röra på benen men det gick inte. När de var färdigt och dom kontrollerade så den hade tagit som den skulle så flyttade dom över mig till operationsbordet där dom klädde in mig i plast och kopplade på både det ena och de andra i kanylerna. Jens hade jag på vänster sidan och på andra sidan hade jag en jättegullig vad de nu kunde tänkas vara, sköterska kanske.

10.17 satte dom igång där bakom skynket och tre sekunder senare mådde jag pyton (som dom hade informerat om att man kunde göra, ja vad tror ni då.. illamåendeskräck som jag har), dom gav mig något mot illamåendet och jag hörde hur dom sa att det inte var konstigt eftersom blodtrycket hade sjunkit. 4 minuter senare hör vi ett slurp och ett skrik, 10.21 föddes han! Han skrek och om han mådde bra så skulle jag få se han innan bm, Jens och Filip skulle gå ut ur rummet. Han mådde ju hur bra som helst så dom visade honom som hastigast innan dom gick ut. Åh, lyckan var total.. men där låg jag själv och mådde urdåligt, frågade om jag inte var färdig snart och hur länge till det skulle ta innan jag var ihopsydd. Till svar fick jag att det skulle ta liite längre tid än när dom öppnade, jag fick nog räkna med minst 20 minuter. Sköterskan som höll koll på mig frågade hela tiden hur jag mådde och om jag ville kräkas, nja tyckte jag.. SÅ dåligt mår jag nog inte om jag tänker efter, troligtvis var det psykiskt. Men vad gör det när vi hade fått världens finaste och perfekta pojke!

De tog inte länge så kom Jens och Filip in igen, dom satte sig bredvid mig och jag kunde stryka på han med ena handen. Han var så fin! Bm stod bakom hela tiden och kollade så han kommit igång med andningen och att han mådde bra. Både jag och Jens tänkte när vi såg henne på morgonen "men vaad är det här för nån, ska HON ta hand om oss och vårat barn.. " men till vår stora förvåning var hon jättegullig på alla sätt och vis, vi kunde nog inte fått en bättre barnmorska.

Strax före 11 avslutade dom bakom skynket och kunde konstatera att operationen hade gått bra, vilken lättnad det var. Nu var det över, allt hade gått bra tills dom ska flytta över mig till en vanlig säng när dom ser att jag blöder.. livmodern drog inte ihop sig som den skulle. Då tänkte jag att de kunde inte bara få gå bra hela vägen, men efter lite bök och något piller så kunde dom se att de avtog och att de ingen fara var längre.
Då fick jag hålla han för första gången, han fick åka i min famn ner till förlossningen där jag skulle ligga för observation några timmar.




De var väl först då, när barnmorskan lämnat rummet och vi blev ensammen som man förstod att han verkligen var här nu och att den där lilla underbara var våran, våran pojke. Vi beslutade ganska fort att de var en Filip, han såg ut som en sånn. Världens bästa och finaste Filip ♥







Ikea

Då vare måndag igen.. de känns som måndag torsdag jämt, fast torsdag är snäppet bättre. Idag har vi inte gjort många knop, tog en promenad på förmiddagen och mellanlanda på mörtis för en kaffe innan vi knata vidare hem igen. Sen har vi tvättat och inget mera, men tiden går ändå konstigt nog.

Filip har faktiskt peppar peppar, sovit ganska så bra i ett par nätter nu. En flaska och sen har han bara vaknat till en eller två ggr på morgonsidan för tutten och de är ju inte hela världen. De känns i både kropp och knopp att man faktiskt fått sova någorlunda ostört, det gillar vi och hoppas att de är något som håller i sig.

Iveckan har vi inga storslagna planer på gott och ont. Det är skönt att bara vara samtidigt som man gärna gör något också. Vi får ta dagarna som dom kommer och se vad vi hittar på helt enkelt.

Igår var jag iväg på Ikea med mamma, jag investerade mest i saker som ska till husvagn b.l.a nya täcken. Dom vi har nu där är tunna och osköna så jag tyckte vi kunde få oss varsitt nytt och fluffigt täcke. Filip har redan helt oanvända sängkläder där, eftersom han i sommar har sovit i liggdelen från barnvagnen eller så har vi bäddat ner där fram så han sovit med mig. Men nu ska vi göra så han ska få sova i överslafen ovanför oss, vi ska bara sätta dit ett nät så han inte kan trilla ner. De tror jag kommer bli alla tiders, slipper vi böka på med någon resesäng i vinter eller bädda upp där fram. Då kan man ju faktiskt vistas i husvagn eller öppna kylen fastän han har gått och lagt sig.

På tal om husvagn så är den under upprustning för vuogga. Jens tvättade upp den utvändigt igår och fixade lite skruvar här och där så nu är det bara för mig att skura upp invändigt och göra iordning så är den klar för halloween när vi ska fara upp och ställa den på plats. Det börjar dra ihop sig :-)

Nä om man skulle ta och göra som dom andra två här hemma, lägga sig och sova.. tror det får bli så! Godnatt :-)


En sånn dag!

Vissa dagar är bättre än andra, vissa är sämre..  Idag har tålamodet som mamma prövats! Filip vaknade nog på fel sida inatt när han slog upp sina grön/bruna ögon vid halv tre tiden, sen dess har han mest varit missnöjd och inte alls velat sova. Man blir ju alldels slut, inte bara av sömnbristen utan att ha en gnällig fille. Nå, de kan ju bara bli bättre.. man får se det så. Han är ju för det mesta ganska så nöjd dagtid iaf, så om han nu är lite på vrången en dag är väl inte hela världen, bara halva. Men man måste ju få klaga av sig lite.. ;-)

Nu kommer snart Jens och Jerry hem så då ska vi göra oss färdiga och åka till lillpite hos familjen lindkvist/ermebring! De var så längesen så det ska bli trevligt :-)

Hade tänkt hinna få i mig kaffekoppen som jag gjorde för nån timme sen som jag säkert värmt upp två ggr redan, men tredje gången gillt då!


fredag

Igår kom pappsen och Jerry hem, vi sågs som hastigast och idag for dom igen. Men dom kommer hem imorn igen! Jag hade ju totalt glömt bort att jag skulle iväg på singalesisk middag igår hos dellan, åh fy tusan så gott de var!! De gick inte av för hackor kan jag tala om, trevligt i vanlig ordning också :-)

När Jens kom hem igår gjorde jag något som jag inte gjort på vääldigt länge, jag gick och la mig i sängen och sov i två timmar tror jag mitt på blanka dagen!! De var SÅ skönt och säkert lika välbehövligt med tanke på Filips dåliga vanor nattetid. Nu ska jag dock inte klaga, han har sovit heela natten utan strul med undantag för en flaska vid halv 3 tiden, men den tog Jens hand om så jag somna om lika fort igen. Du milde så skönt det var, nu hoppas vi att det är något som håller i sig.

Har precis ätit älgskav i tortillabröd med grönsaker och orient, de satt fint! Filip vilar en stund i vagnen så han orkar hålla skenet uppe tills han ska isäng ikväll. Funderar om vi ska ta och he oss iväg till mamma/mormor en stund.. istället för att sitta här hemma hela kvällen själv :-)

Ikväll måste jag ju hejja fram mina favoriter i Idol, Moa och Amanda F! Nu ska jag dricka upp mitt urgoda tassimokaffe innan jag gör något mer :-) Trevlig helg!

De här är våra killar de! ♥




Sömnlöst

Älskade lilla barn.. när ska du lära dig att sova om nätterna?! Mammsen börjar vara ordentligt trött efter bökiga nätter i en månads tid. Igårnatt var vi vaken mellan 3.30 till 5.00. Inatt har vi varit vaken 00, 02, 03, 04 och 05 sen fick jag kan tillslut att somna en halvtimme mellan halv 7 och 7, DÅ var jag död men inte Fille.. De är sånna gånger de är tur för han att han är snyggast i världen och ler som en sol när man ställer upp han på sina tjocka ben i sängen. Alla nätter senaste tiden har sett ut som sådana i flera veckors tid.. tidigare var han hungrig som ett djur nattetid men nu verkar det ha gett sig och istället avlösts av magknip, typ.. det ser så ut på han iaf.
Tänk er en god ostörd natts sömn och få vakna utvilad på morgonen.. de var tider det, jag undrar när det inträffar nästa gång. Nåväl, de är väl så livet med de små är.. men man kan ju inte annat än önska att de inte vore så.

Nu kommer snart pappa och Jerry hem, jag saknar dom speciellt Jerry.. haha! Nä, jag tycker det blir kul att Jens också kommer hem såklart, men han är jag ju van är borta på veckorna så det är så tomt utan min lilla jerka som i vanliga fall är hemma med oss och lever rövare! Jag skulle för allt i världen inte byta ut han, för han är världens mysigaste och snällaste vovve.. men han skulle gärna kunna få dra ner på energin en smula, man kan ju ibland bli trött av att bara titta på han.

Nä, nu har jag inte tid mera.. nu har ni fått höra om våra sömnlösa nätter och en redogörelse om hur braig Jerry är, i mina ögon! Nu måste jag iväg :-)

25:e i ordningen..

Underbart med helg!

Igår var jag iväg för mig själv till Hattudden och åt surströmming med gamla arbetskamrater/vänner, både gott och trevligt. När jag kom hem på aftonen så stod Jens och gjorde middag, stekt öring med hemgjord skagenröra och potatismos. Han kan allt, bara han vill ;-) De var jättegott, synd att jag var så ruskigt mätt bara och hade lite lagomt ont i magen och mådde illa. Vi såg idol och surrade tills mina magbekymmer var ur världen, sen gick vi och la oss. De var våran fredag de!

Idag är det älgjakt för Jens och vi övriga har varit iväg på stan en sväng, hittade faktiskt en skjorta och en polotröja åt mig själv. Lite andra nödvändigheter såsom handsprit och en body till Filip fick vi också med oss.
Nu sover de lilla hjärtat i väntan på pappa och en leverans av älgkött som vi ska paketera. Sen får vi se vad som händer.. Jag är karrasugen iaf för de var längesen!

Vi var för övrigt på husvisning i torsdags, men ohnej.. de var inget för oss! De börjar kännas bara lite hopplöst om jag ska vara ärlig.. tror de där var 25:e visningen eller något sånt, men de stämmer aldrig helt och hållet. Vi får nog vackert bo kvar här till dödagar.. inte muntert!

Nä nu ska jag koka mig en kaffe och skumma lite mjölk, de blir grejjer de!


RSS 2.0