Försäkringskassan

Till att börja med ska jag berätta vad vi gjort idag, intressant va?! :-)

Vi började dagen redan 05(!!), allt annat än ok.. men vad att göra när sötproppen inte ville sova mer, utan flinade mest och tyckte jag skulle ställa han upp så han fick stå. Nåja, vi klev upp och efter ett par timmar i soffan med lite kanelkaffe så tog vi oss en promenad till djupviken, stannade till hos mamma/mormor och sen pjeckade vi hem igen.
En träff med BVC gruppen på Familjens hus och ikväll har vi haft främmande av tjejorna och Herman såklart, vi har ätit tacos och surrat. Alldels för längesen och jättetrevligt :-) Dom lämnade oss för en stund sen och nu sover Filip så jag ska ta mig an Jerry, han ska få gå ut och kissa för några andra behov får han inte uträtta ikväll, de får han vackert vänta med till imorn. Ja han har ju såklart fått göra tvåan tidigare idag så han överlever nog, så taskig är jag inte med han.

Idag fick jag mail från Isaform, så imorn ska jag hänga på låset för att hämta ut tavlorna jag har beställt för presentkortet han fick i doppresent. Han fick två tavlor, en av lite större modell och en lite mindre.. Längtar till jag får hänga upp dom :-)

Sen försäkringskassan, jag insåg ju igår att jag inga pengar fått.. när jag gick in och kollade så var det inte ens i närheten av att dom planerade någon utbetalning. Happ, så jag ringde dit och kom fram efter vad.. 20 sekunder!! Sen var det en av dom mest hjälpsamma jag fick prata med, hon ordnade snabbt och enkelt att jag skulle skatta mer och nemas problemas, jag skulle ha pengarna på fredag! De va ju bara för bra :-)

Nä, nu tror jag att lillgrisen skulle uppskatta att få gå ut och kissa. Imorn är det torsdag och gillar vi!


En tisdag som idag!

Herreugd, tänk att tiden kan gå fast man inget gör.. för de är just vad som varit idag, vi har inte gjort mycket mer än nödvändigt. Morgonpromenad, en sväng på Coop, och en kvällspromenad! Ja, vi har ju utfört alla dom dagliga sysslorna därimellan men det hör ju inte hit.

Imorse när vi vaknade så insåg jag ganska fort att de var strömavbrott när inte radion i köket var igång.. P4 är vad dom står på dygnet runt i vårat kök, kanske lite gammeldags med just den kanalen men man blir så less på deras svammel på rix och deras fem låtar dom spelar om och om igen. Så därför lyssnar jag på P4 istället, där kan dom ibland prata om något vettigt och intressant, lite bra musik då och då.. men framför allt Karlavagnen på kvällarna som man kan lyssna på när man har lagt sig för kvällen, tala om urdåligt program men bara därför är det så himla bra många gånger :-)
Men det var inte det som var poängen med strömavbrottet, jag insåg ju ganska fort att morgonkaffet var ju bara glömma och hoppas att Filip inte var vrålhungrig för isåfall hade han fått äta kall mat. Lyckligt nog tog de bara 20 minuter så var strömmen tillbaka, kaffet kunde kokas och Fille klarade sig gott och väl en stund till utan mat! Men när man går hemma såhär så blir kaffet på morgonen väldigt viktigt, de är som kaffekoppen man tar direkt man kliver in på jobbet.. ni vet, man kan inte börja jobba först man druckit just den koppen.

Nä om jag skulle ta och snöra mig isäng, de här hör inte till mina rutiner.. Senaste dagarna har jag redan legat i sängen vid den här tiden och de vore ju dumt att bryta mönstret, sen så hör jag från köket att karlavagnen börjar nu så nu måste jag snabba mig! Godnatt :-)

Älgkött

Igår kom Jens hem med första leveransen av älgkött så vi paketerade 35kg kött igår och nu på morgonen har jag malt köttfärs som nu ligger i frysen. Så nu väntar vi bara på nästa leverans, det är väl de som är fördelen med en jägare.. man har kött året om, bra och gott kött. I övrigt vet jag inte om det är så många fler fördelar.. ;) 

Så här någon dag ska jag ta och koka en älgköttsoppa, det hör som till hösten för det blir inte så många fler än en omgång med soppa per år. Är för mycket att hacka i min smak och tar en hel dag, omän det nu i stora drag sköter sig själv på spisen.. men ändå.

Jens och Jerry är såklart i vanlig ordning iväg, älgjakt på förmiddagen där dom faktiskt skjutit en tjur på morgonen. Sen tror jag att Jerry skulle få göra sig av med lite energi på eftermiddagen, han har en del till övers.. Han är inte lugnet själv, om vi så säger.

Filip verkar ha blivit knäckt av att titta på när mamma kört assistenten hela morgonen för han sover och har gjort ett tag och verkar inte alls ha några planer på att vakna. Borde kanske ta tillfället i akt att sätta igång med städningen för det om något är ett måste idag.

Nä det här duger inte!









                                             ♥


Nackspärr

Igårmorse vaknade jag upp med nackspärr och att jag var dunderförkyld. De gick bara att vrida huvudet åt höger, inte åt vänster, neråt eller bakåt. De blev ju såklart lite problem att lyfta i Filip, men som tur är det något bättre idag och förkylningen är också på bättringsvägen. När man kanske behöver sömn som bäst så har såklart natten varit en av dom värre, lilltrollet somnade i vanlig ordning vid 20 för att vakna vid 00 och ville ha mat, sen sov han som en stock till 03 men efter det skulle ha inte sova mer.. fanns inget som var bra, vid 06 när jag tänkte ge upp och kliva upp så somna han till slut och jag med. Bara lite lagomt trött är jag idag!

Idag ska vi på familjens hus på BVC föräldragrupp och resten av dagen ska jag bara längta till de blir kväll och jag får gå och lägga mig.
Hemmet ser ut som sju svåra år och en tvättkorg som inte går att stänga locket på, men det får jag ta ihelgen någon dag. De har verkligen inte funnits ork till sånna bestyr och gör det fortfarande inte. Imorgon ska vi och träffa lite andra mammor och bebisar hos sussa, de blir såklart trevligt! Är ju torsdag imorn och det innebär ju att pappa och Jerry kommer hem, det om något ser vi framemot!

Nä nu ska jag dricka upp kaffekoppen och besöka hemnet.se.. för vilken tur i ordningen ;P




Racerfart!

Vet ni hur fort tiden går? nu har halva september passerat och som en komihåg till mig själv så kom jag precis på att jag måste skicka in så jag får nån föräldrapenning nästa månad, fördelaktigt kan man tycka. De var ju nyss sommar..!! Jag är ingen fantast av just hösten eller kallaste vintern heller, visst är det mysigt när snön kommer och julen närmar sig.. men jag är mer för vårvintern, den om något är en underbar tid! Längtan efter att få fara upp till vuogga har gjort sig påmind, kan ju vara för att jag börjat förbereda husvagnen för avfärd. Ska byta ut lite prydnader och mattor, det ska bli turkost tema i husvagn men förgården får behålla sina rosa accesoarer. Sen får vi se om vi far upp när det är älguppehåll och ställer iordning, så det står klart när snön kommer! Åh, ge mig mars.. :-)








Om vi ska hålla oss till nutid så är det lördag och pappan är ute i skogen och letar älgarna, om jag fick bestämma så skulle dom ha skjutit fullt redan nu så älgjakten var över för den här gången men det funkar visst inte så! Filip sover sin förmiddagsvila i vagnen men han ska nog till att vakna vilken sekund som helst, då ska han få mat och sen ska vi och tessan med bebismagen ta oss en tur på stan.
Imorgon ska vi på barnkalas hos Herman som fyller 2 år, jisses! jag säger ju det.. tiden går fort!!

Nä om jag skulle kolla upp hur mycket jag är god för på visakortet innan chefen vaknar! Trevlig helg :-)



Liten herman och en liten Jerry :-)



Vilddjuret 8 veckor gammal.. 



Vet ni hur längesen det här är?? De var en onsdag i juni för dryga tre år sen och vi firade, vad minns jag inte men något bra måste de ju varit!


12 september

Då är vi i rullarna igen, Jens är borta och jobbar medan vi övriga i familjen är hemma och försöker få dagarna att gå ihop. Några bökiga nätter leder till att jag är fullkomligt stendöd på morgonen när vårat lilla hjärtegryn bestämmer sig för att göra morgon, ibland 06.15 ibland 07.30.. det varierar! Han vaknar för tillfället miljontals ggr varje natt och skriker, så inatt ska jag börja kampen, han ska somna om utan att jag behöver plocka upp han och söva om han. Vi får se hur det går..
Konstigt nog är jag inte så trött på kvällen, men ska iaf rikta in mig på en tidig kväll. Ska snart gå ut med Jerry för sista gången och sen ge Filip en flarra, sen ska jag ta på mig yllesockarna och lägga mig under täcket. Det sägs att man ska sova bättre med ull på fötterna och tron kan ju försätta berg, så jag sover hur gott som helst mellan alla uppvak så det är ju bra de :-)

Idag har vi spenderat halva dagen i lillpite med Linnea och Herman och resten av dagen har vi bara varit hemma medan regnet har duggat ner. Eftersom jag ska försöka få in någon slags läggningsrutin på gossen våran så tänkte jag att vi ska försöka hålla oss hemma en stund före det är dags att gå isäng som han ska göra i ungefärlig tid samma kväll. Så det som blir samma procedur, varje kväll. Åtmistone tills det fungerar, då kan vi nog göra utsväningar.
Jag och Jerry tog oss iaf en promenad i regnet, vanligtvis brukar rundan ta 30-40 min men jag tror vi avverkade den på 25.. vi gick med raska steg för att slippa bli riktigt genomblöta.

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra.. Vi får se! Nej, nu ska vi börja avrunda för idag :-)


6 september

Helgen som var åkte vi till Vitberget där Per och Linda köpt sig en stuga, husvagnarna hade vi givetvis med oss. En trevlig och sen fredagkväll resulterade i en jättetrött lördag för några av oss, av olika anledningar.

En ny vecka och det är Jens sista semester(jakt)vecka, sen är det bortajobb som gäller igen. De blev som jag befarade men inte önskade.

Idag har jag gjort om lite hemma, bytt gardiner som blev en katastrof och inte alls som jag tänkt mig. Flyttat om ljuslyktor och prydnader, men de blev inte bra någonstans. Så med det mesta blev jag missnöjd, en sväng på Ikea skulle nog göra susen ;-)

Lilla Filip har somnat i storsängen där han ska få sova inatt, som oftast när Jens är borta så får han mysa med mamma. När han ändå har kommit på (ännu en gång..) att han vill äta en flarra vid 4-tiden varje natt så är det ganska enkelt att ha han bredvid sig, då går det snabbt så sover han igen och så även jag. Hungriga barn, precis när jag vant mig med att få sova i princip ostört till 7-8 på morgonen så ändrar han sig. Han kanske byter taktik snart igen.. ;P

Nä nu ska jag nog ta en dusch, i lugn och ro när han ändå sover! Man får passa på :-)

Men några bilder måste jag ju lägga upp!













Fina Filip! ♥




RSS 2.0