sista..

Sista veckan för den här säsongen, det känns snopet på något vis. Det är redan slut, tyckte nyss att det börja men så är det, allt har sin tid.

Idag har vi agerat fjällräddningen, det blev fullpackat i nilan på hemvägen.. Jag, Filip, Jerry, Linnea, Herman och Elly men det gick det med när deras pulka gick sönder när vi var på väg hem. Det gick bra och alla är hemma oskadda, nu är det nilarep här utanför så vi tar oss iväg imorn. Imornbitti ska vi iväg på äventyr till Mavas och övernatta där. Håller på att packa nu och vi kommer nog få sitta i taket i pulkan för jag har en benägenhet att packa allt och lite till trots att vi bara blir en natt. Men när det varken finns ström eller vatten och så långt från civilisationen man kan komma så måste man ta det säkra före det osäkra.

Torsdag eller fredag packar vi ihop oss och drar hem vagnen, då har Jens bara en resa upp för att ta hem skotern och pulkan sen ska det vara sommar.

Igår var det dåligt väder så vi hade kojdag och på kvällskvisten så kom det fram att både jag och Jens hade tänkt samma där mitt på dagen men ingenting sagt till varandra, om vi inte skulle ha packat ihop och farit hem. Vi längtar nog hem lite till huset och sätta igång med alla projekt! Tur han inget sa för då hade vi varit hemma nu, hade inte varit svårövertalad, men då fick vi ju sällskap på kvällen så då kändes det bättre och nu ångrar jag mig inte att vi är kvar.


Det här duger inte, nu måste jag packa färdigt och Jens kommer svimma när han ser allt som ska med! Godnatt.Underbara dagar!

Igår mina vänner, det är sånna dagar man förstår vad man gör i fjällen. Strålande sol och vindstilla hela dagen lång. Och jo, sånna dagar kan man få hemma i en snödriva också men skillnaden är när man sitter i en driva omgiven av snötäckta fjäll. En underbar dag helt enkelt och det hettade rätt friskt i ansiktet igårkväll trots 25 i solskyddsfaktor.
Men det tar på att vara ute i friska luten och gassande sol i 8 timmar, det blev en tidig kväll i förgården igår.

Idag har det varit lite halvdassigt väder så vi åkte ner till arjeplog imorse för att handla så vi klarar oss till våran snabbvisit hemma ihelgen. Det hade börjat sina i kylskåpet. På fredag dag eller kväll åker vi hem en sväng för att åka upp direkt efter dop på lördag, då stannar vi i en vecka ungefär för sen måste vi hem så vi får fira våran blivande ettåring, valborg och sen åker jag till sthlm. Men framför allt så börjar jag om att jobba... och Jens med för den delen. Då är det roliga över för oss båda!

Nu ska jag packa påsen för att gå till duschen och ta med mig diskberget vi lyckats samla ihop.


Vi lever!

Vi lever och har det så bra man kan ha det!

En vecka sen vi kom upp ioch hemlängtan har defenitvit inte infunnit sig, att vara ute hela dagarna i solen och må gott, inga måsten, största bekymret man har är vad man ska äta nästa gång eller om man ska orka gå och duscha ;)

Vädret har vi haft på våran sida, bara igår som det var så dåligt att vi beslutade oss för en kojdag. En kojdag som slutade med städdag så nu är husvagn och förgården tipptopp. Mådde inte dåligt över att då vara inne en dag faktiskt.

Idag har vi varit på en lite längre tur som slutade med 12 mil, åkte till ett ställe mitt i ingenstans och köpte kaffe och våfflor. Mysigt!

Filip trivs i fjällen och husvagnen men ikväll när vi kom hem så ratade han middagen och då är det något som inte är som det ska, 39.2 låg tempen på men med lite alvedon så härdade han ut och somnade för ett tag sen. Vi får hoppas det är fort övergående och att han är pigg och feberfri imorn.Nu ska jag fortsätta med det man gör bäst här som är iiingenting och vänta på eventuellt främmande! =)

effektiv

Det var någon som vanlde att slå upp sina bruna strax efter 5 imorse så jag har redan nu en som är lite småsugen på att lägga sig ute i vagnen och vila sin förmiddagsvila, det kan gå så när man ska envisas med att kliva upp i tid.
Så pappa fick istället för väckarklockan vakna av babblarna, de gick det också!

Tvättmaskin är i full gång och jag har kommit igång med att packa. Man hinner mycket om man är uppe i god tid omön jag kan tycka att 5 är liiite väl tidigt. Allt före 6 är FÖR tidigt!

Det lutar åt att vi åker redan imornkväll, kanske. Vi får se hur less Jens är på jobbet ;)

Jag får nog återkomma för nu går det inte längre, Filip ska sova och det är nu!

8.04

Ja, det var så klockan var när jag vaknade imorse.. av mig själv! Jag fick sovmorgon och har sovit nonstop sen jag la mig igår. DET var skönt! =) Tänk vad man tycker annars nu motför förr när Filip inte fanns med i bilden.. då var ju det snortidigt om man var tvungen kliva upp före 9, nu är allt efter halv 7 sovmorgon ;P men inte mig emot, man har ut så mycket mer av dagen och imorse kändes det näästan som att jag sovit bort halva dagen och hips vips var klockan lunch. Men imorn är det inte sovmorgon så då får jag ju kliva upp i tid som vanligt.

Jens kom (äntligen...) hem igårkväll. Så idag har vi tagit bollen i rullning igen, det har blivit listat på övervåningen mellan dörröppningarna. De blev massor bra! Inglasningen har fått sig ett bord och stolar. Grillstaden är använd för att göra lunch och delar av huset är städat.
Ska försöka få resterande av huset ordentligt städat under veckan innan vi far, det är så mycket roligare att komma hem till ett rent och städat hem. När vi kommer hem vet vi inte.. det får vi se.

Veckan är rätt så fullsmetad med fix inför fjällen, packa packa packa, handla handla, och göra allt iordning. Hur vi ska rymmas i bilen.. det kan ju bli spännande. Det är nu vi skulle ha haft den där takboxen som Jens pratat om ;P

Jag ska nog gå ut och se hur det går där ute i garaget, Jens kom på att han skulle riva väggen NU och inte sen. Hej hej!Goingatna myser i fjällen! =)Kanske det segaste kaffet vi kokat i våra dagar, men kaffe blev det!


RSS 2.0