Sov kära barn!

Vi avancerar på morgonen.. Från att ha vaknat strax bakom fem snåret på morgonen i ett par veckors tid så slog han upp sina bruna 04.50 imorse!! Det är allt annat än kul.. Jag önskar att han tog sitt förnuft och vände på sin trend genast. Det sägs att det är hoppet man lever på, så då gör jag det också!

Jobb hela långa helgen, det känns sådär men det gör de alltid. På söndagkväll känns det bra igen.

Jag somnar nog sittandes nästa sekund om jag inte springer isäng. Trött trött trött, godnatt!


en helg som sådan!

Jaktänkor som vi varit ihelgen så slog vi oss ihop jag och Linda och pojkarna våra. Vi har druckit lite vin, ätit gott, myst och surrat och tagit oss en tur till storheden. Betydligt trevligare med sällskap än att sitta själv en hel helg också. Jakten är som sagt igång så nu ser vi aldrig till Jens, Kiruna på veckorna och helgerna i skogen.
 
Regn och rusk idag, vi har precis varit ut på en promenad och det var faktiskt riktigt härligt. Nu väntar vi på att Johanna ska komma och dricka en kaffekopp med oss sen får vi se vad vi hittar på resten av dagen.
 
Här var det fullt!
 
 
 
 
Harry och Filip myser med varandra! ♥
 
 
Så gott som färdigt kök, en glasskiva och en taklist som fattas!
 
 
 

Längtar..

Vi kan ju som kort och gott säga att sommaren är förbi och passe, enligt mig har vi en hemsk tid framför oss, tröttsamma månader då det är mörkt och trist. Jag längtar efter vinter och våren!
 
Fyra månader sen.. jag längtar redan dit! Hemska tanke att det är nästan det dubbla innan vi är där..
 
 
 
 
Älskade ni!
 
 
Nu har jag städat uppe och nere, renbäddat, tvättat, varit på promenad med Jerry, ätit, druckit kaffe.. nu får dom ringa och säga att han har vaknat! Nu är jag less på lugnet och tystnaden.
 
När jag hämtat hem trollet ska vi åka till degeränget och hälsa på!
 

Måndag

Ännu en helg har passerat i rasande fart och hela förra veckan hade vi inskolning på förskolan. Det har gått jättebra så i fredags var han själv hela dagen så vi hämtade hem en ganska sliten Filip. Han ska vara hela veckan nu trots att jag bara jobbar imorn, så han verkligen får inskolas i nya verkligheten.
Imorgon blir första dagen på vårat liv, det ska bli en prövning att hinna göra oss färdiga och ta morgonprommis med Jerry för att sen vara på förskolan 6.30 och jobbet 07.00. Filip som har vaknat 5 i över en veckas tid kommer förmodligen ta sovmorgon imorn ;-)
 
 
Vad gör man?! Det är så tyst och tomt här hemma, Jens i Kiruna, Filip på förskolan och Jerry ligger och sover i soffhörnet. Jag ska nog passa på att städa utan att ha någon i hasorna som ska göra likadant eller dyka i skurhinken eller drar fram det jag städar undan.
 
Vet ni hur skönt det är att ha en diskmaskin, en spis, en ugn, en kyl, rinnande vatten, ett avlopp, värme under fötterna, och en toalett/dusch? Det är gudomligt!
Vi har slitit och lagt ner många timmar när vi säkert hade kunnat göra så mycket roligare saker men snart har vi rott skutan i hamn och vi är så jäkla nöjda! Det har blivit precis som vi tänkt oss om inte ännu bättre! Nu fattas bara att kaklet kommer så vi får kakla murstocken och sätta in kaminen sen kan vi faktiskt säga att vi är färdiga såhär inte ens två månader senare! :-)
 
Nu ska jag ta tag i städningen i godan ro!
 
 

Livstecken!

Ja, vi lever och mycket har nog hänt sedan sist!
 
Renoveringen börjar nå sitt slut och vi har flyttat in och börjat komma iordning så smått. Visst är det saker ogjorda, skafferi/kyl/frys, kamin, koppla på golvvärmen och vatten/avlopp i köket och lite lister här och där. Men vi bor hemma inne igen i vårat snart fina hus! Jag är så nöjd och bättre kommer det bli när det är helt färdigt =)
 
Jag/vi är hemskt tacksamma för den hjälp vi fick ihelgen av Mattias, annars hade jag inte haft något kök monterat på två dagar. Det är rätt tacksamt när läget var så att Jens åkte till Kiruna igår och jobbade, det är inte så roligt vara hemma själv med allt och måste gå ut för att laga mat i antingen en fritös eller på grillen eller micron. Det var så gott med vanlig kokad mat så ni anar inte efter en månad med bara skräpmat alt. micromat.
 
Semestern är över och vi är tillbaka i vardagen, Jens jobbar som sagt borta, jag går snart upp på 75% och Filip börjar förskolan på måndag (!!). Min lilla lilla fille... allt har sin tid även om jag skulle kunna vara hemma med han för altid känns det som. Jerry då, ja han har fått ligga på vila i säkert en månads tid. Hans promenader kan jag räkna på en hand, skrämmande men tiden har gått åt till huset och Filip. Han har såklart fått göra sina behov men det räcker inte riktigt för Jerry och det märks för han spricker nog snart av energi. Tur för han att jakten närmar sig och han ska få arbeta allt det han orkar.
 
Idag har vi haft främmande av Linda, Linnea, Emma och Erica med barn. Fullt hus och ös, vi har ätit surströmming och haft det trevligt. Ikväll for vi på Nolia med mamma/mormor och handlade en tvåårs förbrukning av sockar och ett par vinterhandskar åt Filip. Tittade även på kaminen som Jens beslutade om vilken med fria händer och han får nog förtroendet fler gånger för den kommer bli jättebra, även det.
 
Fick precis nys om att Jens åker från Kiruna om en halvtimme och är ju då hemma inatt, härligt! Han får långhelg och jag börjar min jobbhelg på fredag klockan 16. Nu är det dags igen efter många lediga.
 
Bilder på huset under kaoset och färdigt reslutat får ni sen! =)
 
Nu ska jag stöka ihop här lite innan jag gör en tidigare kväll än dom senaste kvällarna/nätterna. Imorgon kommer alla fina mammor och barn hit för lek och surr! Ska bli roligt att träffas =)
 
Natti natti!
 
 

RSS 2.0