Ny adress

I torsdags klockan 15.00 hade vi tid för att skriva den sista kråkan och få nycklarna till huset, lite tidigare än planerat men de var defenitivt inte till någon nackdel.

Det har varit full rulle från tidig morgon till sena kvällar hela helgen och igår sov vi första natten i vårat hus. Effektiva har vi varit men det har varit tack vare all hjälp vi fått, massor tusen tack till allihopa!

Vi har hunnit med att tapetsera vrum, Filips rum, och vårat sovrum. Golv är påbörjat i sovrummet men fortsättning följer när Jens blir ledig igen. Ja lägenheten är ju förstås också tömd och urstädad. Det är såklart lagomt med kaos än så länge, men lite har vi lyckats få på plats. Innan vi ger oss för den här renoveringsomgången så ska vi lägga färdigt golvet i sovrummet och sen ska Filip få sig nytt golv och allrummet uppe ska få sig nya tapeter och golv.
Nästa omgång som enligt planerna ska dra igång så fort skoter och fjälltiden är slut så ska det bli nya golv i resterande delar i huset och ett nytt kök ska ta plats och mest troligt en kamin. De kommer bli så fint! =)
Bilder kommer inom kort, men inte nu. Jag missade ju dessvärre att ta förebilder så det blir bara efterbilder.

Filip somnade som en klubbad säl sin första natt i hans nya hem. Jo, han har premiär för han följde hem med mormor igår eftersom det fortfarande var alldeles för kaosartat när det var gåläggdags för han.

Det här duger inte, nu ska jag fortsätta stöka lite innan jag ger mig för idag.


Flyttkaos

Packa packa och packa lite till. Det är vad vi har gjort ikväll men nu får de nog vara bra för idag, det är ju en dag imorn också. Hur här ser ut.. Hur ska jag stå ut?! Det är med kaos är inte min grejj. Tur är ju att om allt går enligt planerna så sover vi sista natten här på söndag. Då flyttat vi oss till djupviken för ett tag i väntan på huset och få börja köra grejer och städa ur lägenheten. Det blir nog bäst så, är ju då inte så lätt för Filip att ta sig fram heller bland alla kartonger, gåstolen får utstå en del smällar.
På tal om Filip så tar han sig framåt nu, omän det inte går med racerfart. Ni ska ju inte tro att han kryper som vanligt utan han hasar sig fram på rumpan.
Den lilla rackarn har börjat vakna och göra morgon där runt 6 snåret på morgonen så man kanske borde ta sig isäng. Men först ska jag se biggest loser.
Godnatt!

Alla hjärtans dag!

Som vilken dag som helst. Vi har varit till hortlax, gick en mördarpromenad som måste ha knyckt tusentals med kalorier och sen åkte vi och badade. Filip plaskade och skrattade i plurret, de var en riktig höjdare idag!
Jag tog nog ut mig däremot, det värker i ryggslutet och det är knappt så jag kan böja mig.. det är som sist, när jag hade ryggskott om det nu var det. En mildare variant kanske.. det är nog bättre imorgon.

Helgen som var spenderade vi i trolltjärn med Per, Linda och Per, Emma. Utan barn, Filip var med mormor och morfar i Långträsk där han verkade ha haft det bra. Och vi hade det bra, mer än bra. Körde skoter i det vackra vädret och hade det mysigt helgen lång.

Jag som hade tänkt packa ner toasakerna ikväll efter att Filip hade somnat men inte blev de, för nu orkar jag då inte börja stöka med det. Jag har ju faktiskt lyckats fylla två kartonger idag som nu är märkt och igenomtejpad, det får vara bra för idag då. Flytten drar ihop sig, sakta men säkert. De känns att vi är på slutspurten. Till helgen åker det mesta ner i kartonger. Vi kommer nog vara rätt upptagna med det vi gör har jag en känsla av. Golvet måste vi också ta oss och hämta på Beijer för det hade visst kommit. Det kommer bli så fint! :-)


Nu ska jag ta med mig Jerry ut så han får kissa innan vi går och lägger oss.

Några bilder från helgen, faktiskt dom enda jag lyckades med också.Pappa Jens köpte Filip en present i fredags innan vi lämnade av han hos mormor och morfar.. (tutten alltså..)Igår kom morfar med en "liten" present.. :) (Jackan)

Godnatt på er!Nuså!

Äntligen fick jag det gjort, jag tror att alla som ville ha det har fått det! Hinner inte uppdatera nå mer utförligt nu för Filip ska ha middag och jag ska packa lite efteråt. Jag återkommer =)

Ny vecka.

Då var det en ny vecka igen, Jens och Jerry har åkt till Boliden för veckan. Det är nästan så jag ångrar mig en smula att Jerry fick följa med, det är så tomt och lugnt här hemma utan. Inte för att bli tjatig men det är max tre veckor kvar nu innan vi blir hortlaxare. Jag hoppas på mindre än tre veckor men vi får se. Runt omkring oss har vi mer eller mindre ett flyttkaos, tur det är övergående och ganska snart. Det här med kaos är inte min grejj. Förstår ni hur stor våran inte så lilla bejbis är längre.. Jag sitter i skrivande stund med ansökan till förskola. Eftersom vi nu vet vars vi ska bo, så vet jag ju också vart han ska gå förskola. Framkallar nästan lite ågren, jag vill inte börja jobba.. Jag vill vara hemma med min lilla going. Men allt har sin tid, det är inte nästa vecka eller nästa månad han ska börja men det blir så påtagligt när man skriver papprena. Tanken är att han ska få vara hemma i sommar och börja till hösten medan jag börjar om att jobba halvtid från maj(?) juni(?) kanske, så då får vi lösa det. Det står och hänger på ifall Jens jobbar på hemmaplan eller ej, tanken är att jag mestadels ska ta kvällar och helger så då krockar det bara en timme som i måste ha någon som tar hand om Filip de dagar jag ska jobba. Men som sagt, det är förutsatt att Jens inte ligger borta mån-tors. Jag kan vara hemma sommaren om jag vill, men på detta sätt skulle vi spara dagar och eftersom vi ändå inte kommer ha så mycket tid till att njuta och dra iväg med husvagn eftersom vi har en del renoveringaprojekt i huset som kommer ta upp hela Jens semester. Vi får istället vara långlediga tillsammans sommaren 2013 och njuta! Det känns som att jag kommer vara mer i behov av lång semester då när jag hunnit jobba nästan ett år än nu, när jag faktiskt varit hemma sedan 1 april ifjol. Men nog ska vi njuta, jag är fortfarande ledig och Jens har tagit semester nästan hela april då vi ska befinna oss i fjällen och husvagn från påsk och 3 1/2 vecka framåt. Livskvalité! Nej nu ska jag göra mig lite lunch och snart vaknar nog Filip som också vill ha sig lite mat i magen!

Ändrade planer

Gokväll!

Tänk, då man väl tagit sig för att skriva ett inlägg då rasslar de som bara till så har man fort skrivit ett till.
Jag tog mig an ugnen i eftermiddag och de var ett ganska tidskrävande projekt, jag är inte färdig men jag har iallafall börjat och fått bort de värsta. Ska nog dra fram spisen imorn för den ska jag i ärlighetens namn säga att jag inte haft fram under dom dryga fyra åren jag bott här så där kan det ju finnas lite smått och gott.

Helgens planer har blivit inställda så vi blir hemma allihopa. Kanske börjar vi packa ytterligare lite till, kanske inte. Vi får se.

Nu ska jag göra mig färdig för biggest loser sen ska jag göra Filip sällskap i sovrummet. Har nog drabbats av någon tröttsjuka... Har lagt mig tidigt varje kväll och vi har sovit rätt så ostört hela veckan med undantag för nån tutte och panikgråt och rätt så tidiga mornar men ja, i mina ögon rätt så ostört så jag borde vara piggare än vad jag är.

Nä biggest loser är det vad som gäller nu.


Tiden går..

.. Och vi med den.

Flyttpackning och städning är påbörjad. Fönstrena är torkade och till veckan ska jag ge mig i kast med köket, ugnen i första hand. Det börjar dra ihop sig, som vi längtar!

Det är torsdag idag och i skrivande stund väntar vi på att pappa/Jens ska kliva in genom dörren för den här veckan.
Veckan som gått har bjudit på diverse trevligheter, tjej/vinkväll i hortlax i lördags, luletripp med sussa och tovah där vi fyndade lite av varje. Bilhaveri (igen..), och en och annan promenad.
Idag var tanken att vi skulle åka till sussa och tovah och sen åka tillsammans på badet, de blev inget av de. När vi satt fullt påklädda i bilen och skulle fara så ville han inte, de var för kallt med för dåligt batteri. Idag ska vi investera, så vi hädanefter slipper det här och framför allt ha bilen på tomgång om man far kortkörningar.

Våran prins blev 9 månader i söndags, gograbb!
Han ska ihelgen sova borta för första gången en hel helg, fre-sön. Åh herrejösses vad jag kommer sakna han.. nästan så jag ångrar mig en skvätt ;P jag är ingen som lämnar bort han kors och tvärs, har inget behov av de för jag tycker inte han är något besvär att ha med sig dit man ska och sen gör vi hemskt sällan saker som han inte kan följa med på.
Nä vi kommer ha det bra i trollrjärn med våra goa vänner och Filip kommer ha det bra hos farmor/farfar och mormor/morfar :-)

Nu kom pappa hem lagom till de Filip slog upp sina bruna! Hej så länge, och inlägget går säkert inte kommentera när jag bloggar från mobilen men har ni något att säga får ni skriva på något inlägg längre ner.


RSS 2.0