griller i huvudet..


Tiden till att blogga är knapp, all tid går åt till att jobba, planera, och en massa andra trevligheter.

I nuläget är det köket som är prio ett, antagligen kommer jag vara galen innan vi har bestämt oss för allt, kök, bänkskiva, kakel, osv osv. Eftersom vi ska ha det levererat mitt under semestertider så är tiden rätt kort, vi måste bestämma oss i dagarna. Men en sak vet jag, det är att de kommer bli snyggt som attan när alla bitar sitter på plats och till dit längtar jag!

Ikväll ska jag och jobba min sista dag för den här veckan sen tar jag helg. Helgen som sådan är fullsmetad med dop och examensfest så efter dopet åker Filip till byske och bor med mormor och morfar över natten medan vi tar husvagnen till norrfjärden för att fira Emma och hennes examen.

Förra veckan påbörjade vi ju projekt trapp, pillerjobb nanting men den är så gott som färdig förutom en list som vi måste köpa mer av för att få färdig. Det tar sig. Ju mindre småsaker vi har att göra när vi börja med det stora projektet på nedervåningen desto bättre. Efter golvvärmen, golven, tapeter, lister, kök, kamin är på plats så kommer nog vi nog vara ganska less för ett tag.
Trapp föreEfter, det vi har gjort är att vi har målat den frå cremefärgad till vit och lagt golv i trappstegen. Jag tror det kommer bli en otrolig skillnad bara vi får lägga golv nere i hallen också, så det blir samma golv och mer enhetligt. Vi är nöjda! =)

Som ni ser, det finns att välja mellan.. !trädgårdsarbetare

Då var vi själva, jag och dom mindre pojkarna. Jens åkte vid middagstid till fjällen för en sista skoterhelg den här säsongen. Jag har helgen räddad för jag ska jobba min första helg sedan mars 2011. Lite konstigt, ja. Det må nog ha varit bland det bästa med föräldraledighet, att vara ledig varenda vareviga helg men nu är det färdigt.

Efter han for och Filip somnade så blev jag effektiv, ett ryck i tvättstugan, putsade alla fönster utvändigt åtmistone på nedre plan, donade på gården, målade ett varv på hyllorna till inglasningen och ändå har jag lyckats sitta i soffan ett bra tag med en cola som jag snart klarat av att dricka upp.

Renoveringen då, garaget är färdigmålat invändigt så nu ska det bara ställas iordning, övervåingen ska vi försöka färdigställa till veckan med lister och annat som fattas. Dom strejkar Jens jobb, så han har vart hemma hela dagen och kommer som det ser ut nu åteminstone vara hemma måndag, man får ta en dag i taget men jag sörjer inte om det blir en långvarig strejk.
Köket har vi börjat ta i, vi har fått en ritning och den ser bra ut. Det är något att bygga på, men det är många beslut som ska tas innan det går i verket.
Golvet i Filips rum som vi la "måste" vi ta upp igen (dubbelarbete), men vi har besämt oss för att lägga in golvärme när vi likaså river ut. Gör vi det inte nu så är loppet kört och jag vet att vi båda kommer säga till vintern "det hade varit fint med golvvärme...", det innebär ännu mer arbete men i slutändan kommer det vara SÅ värt det.
Sen återstår "bara" kaminen och vi är färdiga! hah.. Skämto sido, färdig blir man aldrig men jag tror inte vi har så många fler stora projekt efter vi är färdiga med kök, golvvärme och kamin.

Nu ska jag springa ut till garaget och se om det inte går att måla ett sista varv så kan jag vända på steken och börja grunda andra sidan imorn. Jerry som är slagen hjälte efter en dag ute på gården med trädgårdsarbete ska få kissa och sen ska vi gå upp och lägga oss. Godnatt!Världens vackraste!

Bilder från nyss!


Filip 1 år, hurra hurra hurra!

Gungan var en höjare!

Hej hej!!-Ska du ha ett ljus mamma?Tuut tut!


10 maj 2012

Godmorgon för ett tag sen!

Filip är i en period då han sover ganska bra och bara vaknar på sin höjd en gång per natt vilket i sig är bra. Men då istället har han tagit som vana att göra morgon mellan fem och halv sex på morgon. Det vore ju ingen fara på taket ifall man tog sig isäng i tid.. men det har vi inte gjort senaste dagarna. Istället har vi fixat och donat, Jens har målat garaget invändigt och flyttat tvättstugan där den ska vara. Jag själv har jobbat kväll och då inte varit hemma före 21.30 och sen har jag sått lite frön, vi får se om jag får mig några sommarblommor eller ifall jag måste köpa färdiga plantor.

Helgen närmar sig, planerna är att jag ska måla i trappen och där det behövs på övervåningen och Jens ska lägga golv i trappen som vi tänkt så länge. Vi kommer ha nog det vi gör i sommar så då hade det varit skönt att ha det gjort.


Tvättmaskinen är igång sedan länge och det är snart dags att hänga. Men först ska jag läsa PT och dricka kaffe medans Filip roar sig med sin fyrhjuling som han nog älskar!


uppdatering

Åh hej bara vad det har hänt sen sist.

Vi har hunnit komma hem från fjällen och det kändes sådär när vi lämnade vuogga med husvagn bakom bilen men när vi lika kom hem på infarten så var det ganska behagligt att vara hemma efter dryga tre veckor i fjällen som för övrigt varit fantastiska.

Väl hemma så la vi oss i magsjuka både jag och Jens med några timmars mellanrum, ja ni kan ju gissa hur pigga vi var på att angagera oss i en frisk Filip. Vi hade så tur att farmor kunde komma och hämta hem honom så vi fick krama hinken för oss själva. Så vårat inplanerade 1års kalas fick vi vackert ställa in, tyvärr. Filip klarade sig dock tack och lov, peppar peppar ta i trä, från magsjukan och det är jag mäkta glad över.

Friska blev vi och valborg firade vi här hemma i trevligt sällskap. Dessvärre var vi nog inte så friska och smittfria för vi har lyckats sprida magsjukan vidare till både den ena och den andra :/

Tiden för att börja om att jobba är kommen, jag har idag avverkat mitt andra arbetspass efter ett drygt år som mammaledig. Än så länge känns det helt okej, mest roligt!

Helgen har spenderats i stockholm med Emma och Linda, vi har ätit gott, druckit gott, shoppat en del, skrattat en massa och mått gott. Pengar har vi spenderat men de var det värt och jag skulle gärna göra om det! :]

Det är i korta drag vad som hänt sedan sist, vi lever och mår! Det är full rulle med huset, jobb och allt som hör till. Imorgon är jag ledig och ska ta en städar och fixardg för att sedan ge mig i kast med gården och krattan. Köket ska planeras och bör beställas inom kort och sen måste vi ta beslut ang. andra stora beslut när det kommer till renoveringen. Men det kommer bli bra, det är jag säker på!

Tack och godnatt, bilder får vänta för nu ska jag plocka undan och snöra mig i den renbäddade sängen och hoppas att våran lilla stjärna kan sova något bättre än föregående natt då jag tror vi varit vaken en gång i kvarten, det är inte så charmigt när vi både ska vara på jobbet klockan 07.00 men det är väl så livet med småbarn är. Tur för han är ju att han är det bästa vi har! :-)RSS 2.0