Kaos

Igår när jag kom hem från skogen så möttes jag av ytterligare ett byggkaos, Jens hade roat sig med att ta hål i murstocken för röret som ska in och det hade resulterat i damm damm och damm överallt. Så vi ägnade fredagskvällen åt att städa och idag har jag städat ännu en gång och jag tror att det behövs en vända till. Måtte detta vara det sista som ställer till det såhär pass.
 
Jens och Jerry är iväg och jagar, Filip sover ute i vagnen så just för stunden är det lugnt och stilla här. Behagligt eller vad.
Vi skulle egentligen äta gomiddag igår men Filip fick plättar, Jens åt pyttipanna och jag åt glass istället. Vi sparade älgfilen, hasselbackspotatisen och kantarellsåsen till idag istället. Det ska bli gott!
 
Det känns knappt jobbigt att det (snart) är måndag igen, Jens jobbar hemma så det blir ju rena semestern för mig. Lyckligtvis var det en av veckorna där jag jobbade två kvällar så då slapp vi pussla med någon som kan hämta på dagis och ha Filip tills jag slutar klockan 21. Lyckan varar dock bara en vecka sen är det 40 mil uppåt landet som är på tapeten, men det tar vi då.
 
Eftersom vi råkade av misstag bli utan bilbarnstol idag så är vi strandade här hemma tills i eftermiddag/kväll.Cykel har vi ju förstås men det var jag inte ett dugg sugen på, då är jag hellre hemma.
 
Jag undrar om jag skulle skura av en förhoppningsvis sista gång, kanske det hinner torka innan marodören vaknar som inte har föståndet att hålla sig på det torra.

En hand

Då var det kväll igen, vi ligger i varsin del av soffan jag och Jerry. Vi tog oss en tur med cykel och kärran nu ikväll innan Filip hoppade i duschen och i sängen. Jerry känns något mer till freds, något lugnare och mer avslappnad ;)
Jag kan inte skryta med motionen den här veckan och det brukar oftast resultera i en hund som mest är under taket mer än på golvet.

Jag längtar efter Jens. Kan nog räkna hur många gånger vi ätit middag tillsammans under en månads tid på en hand. Men på fredag! Kanske lördag? Kanske söndag? Det beror på älgfångsten om han hinner hem till middagstid.
Men så är det under jaktens tid och om man ligger borta och jobbar på veckorna.
Jag är rätt säker på att Filip också längtar efter sin pappa och Jerry efter husse.

Nu är det tvtid!


Äppel päppel

Äppelkakan är i ugnen men det är inte många minuter kvar, då ska vi klä oss och gå ut på gården. Filip vill kanske leka lite och Jerry springa lite.. Jag har säkert något att göra, om jag vill.
 
Jens åkte kl 4 imorse till någonstans 40 mil neråt i landet där han ska vara till torsdag eftermiddag/kväll. Där ska han vara varje vecka på obestämd tid. Vad annars, vore ju dumt att få jobba hemma :-)
 
Helgen har rusat förbi, tack gode gud. Jag har jobbat så vi har helg jag och Filip, ända till på torsdag då jag jobbar och tar helg igen. Härligt va!
 
Förra veckan fick jag iaf kökssoffan på plats och det blev så fint. Glasskivorna bakom köket har också kommit sig dit dom ska. Det tar sig sakta men säkert mot slutet
 
Nu ska jag plocka ut kakan och vi ska gå ut, Filip snörde precis upp stövlarna på köksbordet så jag antar att han är sugen på att vara ute!
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från renoveringen

Vi börjar som sagt nå målet med bara kaminen, ,ett skafferi, en öppning att lägga igen och två snuttar taklist kvar. När jag tittar på bilder på hur det såg ut och under tiden vi renoverat så måste jag säga vilken sjujäkla arbete vi(Jens) lagt ner och hur duktig vi varit och så jäkla bra det blev!
 
Det vi gjort är,
- Dragit nytt vatten/avlopp
- Ny el
- Fräst för golvvärme
- Lagt ner slang/plåtar i slingorna (golvvärme)
- Grävt ner en kulvert från garaget in till huset för varmvatten
- Tagit bort blomrabatter och träd från gården, sått in gräs
- Satt in nya element på övervåningen
- Målat taken
- Nya golvlister/målat golvlister
- Målat alla dörrfoder
- Tapetserat nedervåningen
- Lagt nya golv nere
- Kaklat murstocken
- Förberett för kamin (kaminen står i garaget och väntar)
- Satt in nytt kök
 
Listan är lång men allt är (snart) avbockat!
 
Först lite bilder hur det såg ut före, under tiden och det så gott som färdiga resultatet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här någonstans började vi se ljuset i tunneln och man kunde tro att vi faktiskt skulle kunna bo i huset igen :-)
 
 
Och så var vi klara..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi är nöjda! =) Nu ska jag värma lite lunch åt Fille!
 
 
 
 
 

Ljung

Ledig dag efter jobbad helg. VI är snoriga både jag och Filip, jag antar att dagisbasilukserna är i rullning. Så är det!
 
Planen för idag är att vi ska åka och köpa ljung som vi ska plantera i krukorna här ute. Röja bort sommarblommorna och köpa en sekatör och rensa bort i rabatterna. Nu är det höst!
Egentligen är det tid att städa upp här inne också men Jens ska eventuellt börja med murstocken i slutet på veckan och jag förstår att det inte är helt dammfritt att kakla och fixa så jag drar på det lite. Jag gråter inte ifall vi får kaklet på plats och kaminen, dels är eldningen ett steg närmare och mitt skafferi som jag längtar efter!
Kanske skulle överraska och limma fast de sista tapetbitarna som fattas ikväll, vi får se hur jag ids.
 
Nu ska jag röja upp alla kökets lådor som någon dragit ut och sen ska vi klä oss och åka på copp och öob!
 
 
Arbetsam kille det här!
 
Lådorna funkar att förvara både de ena och det andra i ;)
 
Här var det gräsmatta!! Hur underbart är inte det, tidigare var det en stooor rabatt som vi i sommar tog bort.

RSS 2.0