pärlan

De tar emot att säga, men pärlan är faktiskt på besök i verkstaden.. men den repar sig nog fort skulle jag tro, blir ju spännande se vad kalaset kommer kosta mig.

Imorse när jag kom hem så la jag mig på soffan istället för i sängen, skulle se lite rederiet men jag hann inte så långt innan jag sov som en stock. Där kring halv ett släpade jag mig upp, kunde konstatera att halsen är lika ond som den var innan jag somna. Näsan börjar bli smockfull med otrevligheter och hostan har börjat attackera mig. Så ser min sjukstatus ut för tillfället.

Jag har gett mig in i de här som kallas scrapbooking idag, inhandlade lite papper och annat krafs så ikväll har jag börjat på ett kort.. vi se hur resultatet blir. Imorn tänkte jag att jag skulle ta mig på dollarstore och handla nån typ av låda att stoppa pysslet i så de inte kommer bort.

Johanna var snäll och bjöd på middag idag, tacos. Väldigt uppskattat, dels för att jag slapp laga mat och dels för att jag inte behövde sitta ensam vid köksbordet.

De är mycke som kan hända nu ;)

Nu ska jag gå och snyta ur snoken, efter det ska jag snöra mig isäng illa kvickt! Godnatt!

lördag

Ett dygn i trolltjärn blev det, trevligt sällskap och god mat :) Kan ju inte påstå att suget att fara hem på fredagkväll var så stort.. särskilt inte när de var av anledningen att åka på jobbet, hade mer än gärna stannat hela helgen lång. Men de kommer väl fler turer hoppas jag :)

Ni anar inte hur nära jag är att ha "gjort bort" dessa hundår som innebär att jobba häcken av sig vissa veckor/månader och att alltid ställa upp när man helst av allt bara vill vara ledig. Men! de finns ett men, man ska inte ropa hej förens man är över sjön, än kan mycket hända men jag håller tummar och tår att de ska gå vägen.. för varje dag som går är jag en dag närmare :)

Ett minus jag upptäckte idag när jag vaknade, de är att jag har ont i halsen. Jag kände verkligen inte för att bli förkyld nu, de vore besvärligt. När jag pratade med Jens och beklagade mig över att jag mest troligt höll på att bli sjuk så svarade han mig med att han också var i samma situation.. så chansen att klara sig är liten när han kommer vara hemma och smitta ner mig. Jaja, de är ju då inget livshotande över en förkylning.

Imorgon kommer Jens hem, längtar efter att träffa han även om de bara är för en kort stund innan jag åker på jobbet igen, men då har vi hela nästa helg ledigt tillsammans eftersom jag gör helg klockan 12 på torsdag. De ser jag framemot :)

Det är många tankar som snurrar runt i mössan där uppe..

effektiv

Effektiv! De kan man lugnt säga att jag har varit idag, hunnit med en lunch med Linnea, Sabina och Emelie. Efter de så var de hundlek i böle, alla utom jag då förstås.. jag fick kasta pinnar åt deras hundar istället men de gick då lika bra de.
När jag kom hem fick jag ett il att jag skuille putsa fönster, detta jag gjorde också men efter sovrummet och köket var avklarat så tog jag beslutet att vardagsrummet får minsann vänta till nästa il. Nu är det iallafall nystädat här och inte ett smutsigt klädesplagg, härligt!

Såhär på kvällskvisten har vi varit till pottan och grillat en korv och ett pinnbröd, de var allt bra gott. Nu sitter jag hyffsat sliten och funderar på att bege mig mot sängen som för övrigt är renbäddad så de ska bli ett nöje att lägga sig :)

Morgondagen kommer nog bli aningens hektisk, till att börja med ska jag vara på jobbet klockan 7.00 och min tanke var att jag skulle hinna duscha och göra mig iordning på morgonsidan men de lär nog skita sig. Har beställt väckning av Jens klockan 6 men jag har mina aningar att han kommer INTE komma ihåg mig, så den där rackarns snoozefunktionen kommer nog jag att använda mig av så jag får stressa iväg som de för det mesta brukar sluta med. Nåja, bara jag är där i tid så är jag nöjd :)
Efter jobbet blir det en lulerunda med Julia, en snabbare variant för klockan 17 ska jag hämta Jens och sen ska vi snöra oss i bilen upp till trolltjärn med Linda, Per och Harry. De blir sääkert trevligt :)

Jag tycker jag är värd ett glas kall Portello nu, sen ska jag minsann snöra mig i sängen, rökluktande som jag är så jag sabbar min renbäddning men de kan inte hjälpas. Tack för idag och godnatt!

måndag och ny vecka..

God morgon! Fast jag tycker inte den är särskilt god direkt.. här sitter jag och börjar inte förens klockan 8.00. Har varit och skjutsat Jens nu på morgonen så jag har nån bil medan min får extraljus inkopplade. Förstå ändå vad blocket.se är bra, igår när vi åt middag så nämnde jag att jag måste ha extraljus på bilen för de som sitter där nu är som två stearinljus.. 1 timma senare har jag en kartong med två extraljus. Perfekt!

De var fullt ös igårkväll, efter lilla affären på blocket så var de järnet till Linnea och fika, efter de när jag skulle och lämna bilen så var Jens och Jenny hos Per och Linda så jag for dit och såg lite av The unit som jag ändå faktiskt mer och mer kan börja godkänna ju mer man ser av det.

För övrig upplysning så träffar jag inte Jens nu på 11 dagar, visst är de allt bra kul? svar nej! Funderar om jag ändå måste ta mig en tur till trolltjärn på torsdagkväll och en tur hem på fredageftermiddag/kväll. Kanske rent att jag har megatur att Linda och Harry också är intresserade av en natt där uppe och jag får mig nå kvinnligt sällskap, den som lever får se.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sen göra mig färdig så kanske man för en gångs skulle ser lite vaken ut när man kommer på jobbet på morgonen. Gu vad kul de ska bli att jobba dag =)


bullbak!

Fick för mig idag på förmiddan att jag skulle sätta igång att baka bullar, sagt och gjort.. 68 bullar totalt, men nu finns de bara 65 kvar för jag var ju bara tvungen provsmaka dom innan jag sätter dom i påsar.

Igår hade vi knytmiddag med Niklas och Julia, jättegod mat och sen spelade vi Alias, familjen Öberg/Holmström mot Aldrin/Engman.. vilket hem som tog hem segern behöver vi inte gå in närmare på, då förstår ni nog resten..
Sen for vi och grillade lite pinnbröd och korv i hortlax, en lugn och trevlig lördagkväll som slutade rätt tidigt isäng.

Nu ska jag snöra mig i duschen och sätta mig i soffan och se lite av Jönssonligan för sen klockan 16 ska vi vara på Djupviken och äta tacos, de blir gott. Efter de så ska vi bege oss till födelsedagsbarnet och dricka lite kaffe. Så grattis till Linnea :)


lördagförmiddag

En "tidig" lördagsmorgon, ställde nämligen väckaren på 10 så vi inte skulle sova bort helgen som vi har en förmåga att göra. Men inte den här gången! Nu är Jens på coop och handlar lite så jag kan börja med pajen till ikväll, filepaj med västerbottensost. Kan nog bli spännande! Egentligen hatar jag att göra paj, tycker det är så besvärligt med pajdeg och fyllning, förgräddas hit och dit, få ut degen i en form, sen har de ju en förmåga att alltid vara så lite deg så man får stå och knåda och slita och dra i formen för att de ska täcka. Men nu har jag ju gett mig in i de så de är väl bara slutföra det, ett gott resultat kan man väl hoppas på då iallfall.

Igår sprang jag upp till Madde i hennes nya lya, och jag hann nog säga de säkert 4 ggr igår men jag måste då säga de igen, herrejesses vilken mysig och lite annorlunda lägenhet hon har fått sig. En trevlig avslut på fredagkvällen var det då, ett (ETT!) vinglas och ost & kex blev jag bjuden på :)

Jag måste ju bara visa gårdagens inköp, en trangia kaffepanna. Nu är de bara vänta på vintern, skotersäsongen och troligtvis de godaste kaffet man bara kan dricka :)




torsdag

Längesen sist men det har inte riktigt funnits utrymme för något bloggande. Hur som helst, blåbärsplockningen gav ett resultat på kanske 2 lite blåbär och något omoget lingon som slank ner i hinken. Hade hoppats på mer men man blir less fortare än man kan ana.
Luleåbesöket blev av, verkligen en WOW upplevelese att träffa Lina och såklart deras lilla Leo. Men nu kan man ju hoppas att de inte dröjer lika länge till nästa gång :)
Surströmmingspremiär idag och de har vi tagit del av, dumilde så gott de var! Men man luktar ju också därefter, de biter sig fast i kläderna, lägenheten och framför allt munnen.

Ihelgen är vi mest bortbjudna på mat, imorn ska vi på backen på middag, lördag ska vi ha ett litet knytkalas med Julia och Niklas. Dom står för sallad, bröd och efterrätt och vi för pajen. Söndag ska vi och äta tacos på djupviken. Så jag behöver verkligen inte slita ut mig i köket ihelgen iallfall. En lugn och härlig helg blir det då :)

Förresten, om ni tycker rubrikerna är urtrista med typ "helgen, måndag, torsdag, tisdag.." osv så är de av den enkla anledningen att jag lyckas aldrig komma på någon bra rubrik. Brukar för det mesta spara de tills efter jag skrivit inlägget och se om jag lyckats komma underfund med nån passande men det är hemskt sällan de händer, därav dom tråkiga rubrikerna!


Trevlig helg!

måndag

Dagen fortsatte med att jag gick över till jullan för en kaffekopp innan hon började jobba, sen drog jag min kos till djupviken närmare bestämt för att hälsa på Linda och Spike.. vi tog ett besök på djurkliniken för lite vaccin. Sen blev jag kvar där typ hela eftermiddagen, hann med några kaffekoppar och fick mig middag där också, fiskbullar och potatis.. utsökt gott!
Hann inte mer än komma hem så gick jag på en promenad med Julia, och när vi var hemma på sundsgatan så mötte vi Doris som vi först trodde hade sprungit bort från sin matte.. men de hade hon minsann inte, hon låg bara steget före för runt hörnet kom Linnea. Där blev vi ståendes i säkert en timma, eller sittandes på alkisbänkarna kanske man ska säga.

Nu har jag ätit en utsökt fruktsallad och såklart lite vispad grädde till, lite måndagslyx måste man väl få ha såhär när man är ensam hemma. Fast nu har jag ett litet problem, rederiet eller big brother.. men är jag nu smart så lämnar jag rederiet till ett annat tillfälle. Världsproblem!

Hur som helst, imorn ska jag och Johanna ut i blåbärsskogen.. vi ska nämligen he oss ut i skogen och plocka blåbär. Efter bärturen ska jag iväg och jobba.. 16-21. Blir kul komma och göra ett gästspel på dagen faktiskt.

Onsdag är också planerad, ska nämligen till Luleå och hälsa på Lina. Kom och tänka på de idag när jag var hos Linda.. och vad är de, 2-3år sen jag såg henne sist. Numera är hon ju mamma också.. så de kommer bli kul! Vi kom iallfall fram till att de var på tiden, så vi ringde och bokade en dejt på en gång. En fågel viskade i örat att Emma också skulle dit, så de kommer ju bli en kanondag. Natten ska jag spendera på jobbet.

Nä big brother sen är det sängen som gäller, ikväll SKA jag somna i tid!!


helgen i sin helhet

Redan måndag, helgerna går aningens för fort. Jaha, vad har vi gjort ihelgen då? Jag jobbade från torsdag till lördagmorgon så jag klev inte upp förens lördageftermiddag. Vi gjorde oss iordning och for på 50års kalas, åt mat där och sen smög vi oss därifrån. Tog en runda inne på OK och landade i soffan hos Per och Linda med lite snarra och cola. En jättelugn och skön lördagkvälll :)

Igår var de lugna gatan, var förbi och tittade ännu en gång på Johannas söta tillskott, nämligen Meja. På kvällskvisten när Jens kom in från jakten så gjorde jag en smulpaj med hallon, så de blev lite slisk och nått avsnitt av rederiet innan vi gick och la oss.

Att jag är uppe den här tiden är en bragd för sig. Enda anledningen till att jag kommit mig upp är två väckarklockor som har snoozat omvartannat i en timma ungefär. Nu måste jag ju skärpa mig..  och att kliva upp i någorlunda tid oavsett hur trött jag är, de är steg ett. Steg två är somna i tid på kvällarna och slippa ligga och vrida och vända på mig i flera timmar.

Jag kängtar till nästa helg, då är jag nämligen ledig heela helgen från och med de jag går av klockan 07.00 på fredagmorgon. De ska bli härligt :)

Nu ska jag se vad de blir av den här dagen måntro..


stök och presenter

Jaha, en ordentlig sovautdag och så kom Julia förbi med ågren över att gå på jobbet. Jag kände ingen avundsjuka alls ska jag upplysa om.

Nu stökar jag på för att få nån ordning här, blommorna har iallfall fått flytta från diskbänken till de ställe de hör hemma. Så ett steg i rätt riktining iallfall.

Idag fyller mamma år så dit ska vi på kalas när Jens kommer hem :) Så de är presenter hit och dit, förutom mammas present så har jag börjat förbereda en annan present till nån som inte kommit ut på jorden än riktigt, vem säger jag inte ;) fast, får man nu tre gissningar är de ju säkert ingen match att lista ut vem, men då har jag då inget sagt! Men jag känner mig som nöjd över valet av "sak" så.. de blir så mycket roligare att ge bort om man själv är nöjd! Då får man ju hoppas att "den" som får de blir lika nöjd.. eller dom som äger "den". Ja.. ni fattar!!

Nä, en kaffe på de här och fortsätta innan de är dags att hoppa i duschen och jessepesse kommer hem :)





onsdag.. fortsättning

Ja.. jag kan väl inte påstå att den här dagen riktigt blev som jag hade tänkt mig. Hade faktiskt tänkt få något gjort här hemma, men jag har varken ork eller lust. De ser ut som ett slagfält här och jag kan inte påstå att man blir mycke piggare av de. Blev väldigt besviken när jag insåg att de börjar spricka upp på den molniga himlen och solen kikade fram.. säga vad man säga vill, men de hade varit otroligt skönt med en dag, lite svalare och framför allt ingen sol. Som de är nu går man mest runt med huvudvärk för att de är så kvavt.

For iväg på dollarstore en snoa på förmiddagen, det enda som kom till vår ägo var två microfiberdukar.. planerna är att torka dessa fönster som jag missade i våras. Men nu ska de banne mig bli av! När är en annan fråga..
Väl där så stötte jag på Linda, Nils och Veronica så de blev en lunch på ängeln med dom, deras pasta är ju gudomligt god. Efter maten var uppäten så for jag på kvantum i jakt på några nya blommor att pryda fönsterbänken med, och javisst hade dom det.. 2st med kruka för 99kr, värsta klippet om ni frågar mig. Men nu när jag kom hem blev de sådär att jag inte tycker dom passar nånstans, men med lite omöblering på lampor och accesoarer kanske de där blir kanoners.

Imorn är det torsdag och de innebär en himla massa saker, mamma fyller år, Jens kommer hem och jag ska iväg och jobba.

Nä om man skulle föröska få lite ordning här i slagfältet!

onsdag

Här sitter jag, tröttare än tröttast.. eftersom jag lycktas vända på dygnet helt så slog jag väl igen mina blå vid faktikst tidigare än väntat, 2 inatt kanske. Att kliva upp vid 8-halv 9 då är ingen lätt match när man som mig är van att sova till MINST 11 på förmiddagen. Ja hur som helst, jag sitter inte uppe frivilligt, väntar nämligen på att herr vaktmästare ska komma och kolla på nå grejjer som inte känns bra. Man vill ju inte så gärna att han ska ta mig på sängen, lite genant.

För övrigt håller dom bokstavligt talat på att riva ut grannens toalett, och det lever om. Nu tog dom då gu vare tack och lov fikarast.. hoppas dom tar en lång, de är dom värda. Då slipper iallfall jag höra på deras stök.

Meningen är egentligen att jag och Julia ska vara på grisberget nu.. men hon har inte ringt, och inte jag heller. Ärligt talat så vet jag inte om jag ids, ska ju faktiskt ut och gå ikväll också med Sofia. De kändes väldigt motigt att he sig iväg och springa nu..

Vad deen här dagen har att bjuda på vet jag inte riktigt, tvätten är då avklarad.. de återstår bara att vika den. Borde gå på elkedjan och byta sodastreamer patron. Just i denna stund skulle jag ha behövt den, jag är törstig som bara den och nå avslaget vatten vill jag inte ha. Ett glas med bubbligt vatten hade varit de ultimata, fast de är nog mest bara för att jag inte kan få det.

Nä, om jag skulle ta tag i den här dagen.. till att börja med kanske jag skulle ha bädda sängen.


Mirakel eller inte mirakel?

Det är den stora frågan just nu. Den där lilla hunden jag funderade på igår.. har mejlat med hon som säljer henne, Mirakel. Hon har fått heta det för hon föddes med kejsarsnitt. Som jag känner just nu skulle jag kunna fara till Örebro på en gång, fast de var bara det att de var en tjej som skulle och titta på henne på fredag och om hon då inte skulle ha henne var jag först på tur. DÅ kommer vi till en mycke svårare situation.. då MÅSTE jag bestämma mig. Jag har mamma med mig, men inte Jens.. fast han ändrar sig nog när han ser hur gudomligt söt hon är ;)
Lotta, Ella, Elsa, Svea, Olga.. vad de nu blir för nå, OM det ens blir. Med min tur så tar väl tjejen dära hon på en gång.
De snurrar runt i skallen.. 

inatt har jag haft svåra sömnproblem.. halv 3 gav jag upp och la mig på soffan med täcke och kudde, slog igång tv:n. ´3:59 kollade jag på klockan sista gången och inte så långt efter de sov jag. Vaknade av väckaren 9.15 och skulle bara "vila" lite.. och så kan man ju också kalla de, 12:49 slog jag upp ögonen nästa gång. PANIK! dels över att jag sovit bort hela jvla dagen och sen att jag hade tvättstugan som väntade.. skitkul.
Skulle tro att jag kommer ha lika svåra insomningsproblem ikväll med tanke på vilken tid jag klev upp.. Jaja, nu är de då ingen ide att ens föröska ställa om mig, jobbar ju ändå torsdag och fredagnatt så då är de ävl lika bra vara inne i den dygnsrytmen.

Nu ska jag stöka undan efter stöket i köket när jag gjorde pasta carbonara sen ska jag ner i tvättstugan. Funderar på att höra om nån ska med på en runda på grisberget.. vore härligt :)

funderingar

Idag har jag fått en del gjort även fast de nu inte var de jag hade planerat. Tvättberget får vänta till imorn för det fanns ingen ledig tid, sånt som kan hända när man inte har framförhållning och bokar en tid. Men då har jag fått andra saker gjorda istället.

Nu ikväll har jag passerat kommungränsen, for till Älvsbyn och hälsade på Johanna och Jens. Johanna tyckte de var bra träning så jag blir van vägen dit. Men de var kul att träffa dom bägge, för de var inte igår.

Är hemma nu och gluttar på Beck. Funderar gör jag också.. på hund. Jens kommentar när jag kläckte ideén än en gång, "de är mycke du vill ha just nu.." och ja, nog är de väl sant. Vi är fortfarande väldigt oense av vilken typ av hund vi ska ha, men jag funderar ändå.. det tål att funderas på, är mycket jobb och ansvar och framför allt under många år..

Godnatt!


måndag och ny vecka!

Han kom och for lika fort, nä.. inte riktigt. Han kom hem redan vid halv 4 igår, han hade visst stressat hem för att hinna träffa mig eftersom han trodde att jag skulle och jobba. Men de blev en trevlig liten överraskning när han fick reda på att jag inte alls skulle det. Men kort sagt, de var kul att se han :)

Måndag och jag är solokvist här hemma igen, men värre saker har jag väl varit med om. Idag hade jag tänkt ta tag i detta som heter tvätt, är ju dessutom inget kanonväder som man behöver må dåligt över att man inte är ute och solar. Den stora frågan är ju om de finns någon tvätttid? Så långt ska ni ju inte tro att jag har tänkt.
Jag kan som inte riktigt släppa det här med att göra höst här hemma, men de känns aningens förhastat i mitten av augusti. Men som sagt, en ikearesa före tror jag.. fast de uppskattade inte Jens. "tänk på husvagnen..så nå ikea blir de inte" men då kom de fram en stund senare att han "måste" ha ett kikarnåntingsomjagintevetvad som visst skulle gå lös på 2000kr. Så då kom jag som fram till att man kan göra ett byte, ikea mot kikarsaken dära.. Jag måste ju faktiskt och köpa pynt till våran husvagn ;) (som vi inte har än.. )

Nä inte får jag veta om de finns nån tvätttid så länge jag sitter här.

saknar..

Jag saknar bästa killen i världen! Men imorn (äntligen) kommer han hem, och snälla Emma som ställde upp och jobba för mig imornnatt så imornkväll ska jag minsann befinna mig på hemmaplan med Jens. Och där med jämt!

Till veckan hade jag tänkta ta tag i vårat hem, b.la tvätten. Som jag har dragit ut på ända sen pdol-veckan.. så som ni kanske då förstår så är det ett mer eller mindre berg. Det har gått hårt på troslådan, är just nu i lagret av dom trosor som man helst inte använder, typ nödtrosor. De brukar vara en klocka att nu är det dags att tvätta.
Börjar vara hemskt sugen på att sätta upp mina lila fina "höst"gardiner men jag kom på mig att inte riktigt än kanske, de blir en lång höst/vinter isåfall. Hade planer på att hinna med en ikearesa innan de är dags att byta färger till höst, så jag får nog schå mig ett tag.

Det enda positva jag kan se med att de går mot mörkare tider är att 1. Man kan börja tända ljus, 2. Allt hålligång brukar ha en förmåga att lugna ner sig... Sen tycker jag de bara är skit med mörka tider, tröttsamt och framför allt, min stora skräck och fasa.. magsjukan kläcks och börjar sprida sig. Men än så länge så verkar ju sommaren hålla i sig, värmen och den klarblåa himmlen är det ju inge större fel på.

19 timmar kvar ♥


UVI

Igår så kände jag att aj vad de gör ont efter jag kissat, och imorse när jag vaknade eller.. ska man säga idag mitt på dagen när jag vaknade så var jag akut kissnödig och de var ingen sånn dära åh så skönt-känsla utan mer en AJ jag tror jag dör så ont de gör.. Så efter jag klurat en stund på om jag ska ringa VC eller inte, så bestämde jag mig för att göra de med tanke på att de är fredag och såhär vill jag inte ha det en hel helg så nånting som heter avvakta fanns inte. Sagt och gjort, och jag fick en tid redan klockan 14.00. Julia följde med som sällskap och mycke riktigt, mest troligt har jag dragit på mig en UVI. Så de blev pencillin i fem dagar och jag hoppas innerligt att de ger med sig.. snarast. Sitter och gruvar mig varje gång man ska gå och kissa, och eftersom man är ständigt pissnödig så är det ju som mest hela tiden man får gruva sig. Undviker de helst till de är ohållbart.

Nu sitter jag och inväntar att bordet ska dra in oljan så jag får torka bort de överflödiga. Sen blir de lugna gatan, se Glamour och sen kanske jag övergår till lite Rederietmaraton tills jag börjar jobba klockan 21.

Nu i skrivande stund så flög de i mig att nu vill jag ha hem min Jens, för jag saknar han. Inte sett han på hela veckan.. så jag funderar starkt på att kanske kanske möjligtvis om de går om nån vill jobba, att jag ska ta semester söndagnatt. Jag har ju faktiskt nånting som kallas semesterdagar. Hade verkligen varit kul att iallfall få träffa han söndagkväll. Så vi får se, mitt enda hopp är Emma om jag nu bestämmer mig för att ta ledigt. Ska fundera vidare på det där, isf blir de en liten överraskning för han tror ju att vi bara möts i dörrn på söndag..

Nu blir det en kaffe och soffan!

  

                                                 ♥                                                            
 


3,5km

Det känns som att jag har börjat komma igång med lite konditionsträning på riktigt nu, söndag, onsdag och torsdag den här veckan har jag varit på grisberget och sprungit, de måste jag då säga.. de går över förväntan! Men de är som kul när man kan tävla lite med sig själv, och faktiskt för varför gång så gör jag personrekord. Så det är nånting jag ska föröska hålla fast vid, har ju sånn tur att Jens också är ganska intresserad av de så jag får ju lite push av han :)

Nu ska jag ta en nektarin eller en apelsin, kan inte riktigt bestämma mig.. och sätta mig i soffan och se Big brother. Sen tror jag de är dags för sängen, imorn ska jag ta en ordentlig sovmorgon så jag orkar mina tre kommande nätter på jobbet.

Nä, trevlig helg på er!


"hej sockertopp..!"

"Hej sockertopp, vi behöver dig här.. så du får ta och kliva upp och komma hit nu.. så upp och hoppa så syns vi på en stund". Sofia som ringde strax före klockan 7 imorse.. Min första tanke var åh nej som jag framförde men upp och hoppa ur sängen på en gång och iväg till jobbet. Rätt roligt att komma på dagen och få surra lite, är rätt ensamt på nätterna. Så nu efter jag slutade klockan 12 for jag och Sofia på lunch på furuborg, och nu är jag hemma och min plan var att ta itu med hemmet men i skrivande stund så knackar de på dörren och Julia kom, så jag ska nog avrunda här och vara trevlig med henne, fick jag ju sällskap till diskningen.

Fortsättning följer.. senare.



Jag kan ju inte skryta med att de blev så jätte mycke gjort här hemma. Utan istället for vi till Djupviken och hälsade på Linda och hennes tillökning i familjen, en liten 10 veckor gammal Spike. Otroligt söt, sådär att man själv får ett il att man vill ha en hund.. vi får se när de går över den här gången..

För övrigt är jag ju då som sagt solokvist här hemma. Jens kom hem i cirka 15 minuter igår sen drog han igen som jag tyckte var sådär överdrivet tråkigt att jag var tvungen lägga en tår. Bänkade mig framför Rederiet och somnade med världens huvudvärk.
Nu idag har jag hört av han för sista gången före söndag.. är ju inte vidare bra mottagning på fjället så ihelgen har vi ingen kommunikation överhuvudtaget. Och så är de ju skitkul att när han kommer hem på söndag far jag och jobbar.. de är inte meningen att vi ska hinna träffa varandra nånting på ett tag.

Nu ska jag ta itu med disken som jag surrat om allt för många gånger nu.

tomt

Det är tomt hemma utan Jens och här framöver får jag ju som sagt knappt se röken av han som inte känns så jättekul faktiskt. De blev en hårdstart såhär efter semestertider.. lite bortskämd har man ju blivit när han varit hemma och ledig i 4½ vecka. Men nu är vardagen tillbaka och då är han i Gällivare och jag jobbar, han ska till fjällen, han far till Gällivare och jag jobbar.. och så far han igen.. typ så rullar de på ett par tre veckor framöver. Jag är ju sånn att jag alltid ligger steget före, så igårkväll kom jag fram till att vi kommer sova med varandra 2 nätter på nästan tre veckor.. skitkul? nä! Men har jag nu rackarns tur så kaaanske att han väntar med att fara tidigt torsdagmorgon istället för onsdagkväll så att han inte i princip bara byter väska och vänder i dörrn, men de får vi ju se hur det blir med den saken. Jaja, möjligheten att sakna varandra finns då iallfall.

Idag har jag mest varit med Julia. Vi gick ner till Södra hamn en stund dit även Linnea, Johanna och Jens var. Satt i stolen så mina axlar är illröda och huden är sådär lagomt sträv nu. Efter det for vi förbi på mörtis där Madde var så vi drack kaffe och for på Kupan och som jag fyndade! Har som varit inne på en sånn här gammal telefonbänk ett tag att ha i hallen, har sett nån på blocket men tyckt det varit lite bökigt men idag hittade jag en. Så jag klippte till, 150kr. När jag kom hem tog jag fram häftpistolen och nå tyg jag hade i garderoben och klädde om dynan. De blev kanonbra! Kanske aningens trångt i hallen, och att den intet passa in sådär särskilt bra färgmässigt med hyllan och spegeln som redan sitter där. Men nöjd är jag hur som helst :)

Oj vad jag önskar nu att tiden kunde spolas fram en vecka.. så jag fick den här jobbarhelgen som jag har framför mig överstökad. Det måste jag säga, jobba dag en hel helg brukar jag tycka är långt och rätt tungt, men jobba natt hela helgen från fredagkväll till måndagmorgon, DET är tungt.

Nä, nu ska jag kolla om kyguiden.se har kommit ut med något nytt spännande!


Trollforsen

Efter två kanondagar i trollforsen med Niklas och Julia så kan jag ju säga att jag SKA ha en husvagn! Och där med basta!

Vi har fiska utan större resultat, ätit, spelat monopol där jag tror alla fyra var nära att separera från våra partners, ätit, eldat, grillat, ätit, mått gott och ätit ännu mera :) Vi hade iallfall tur med vädret, precis när vi stoppa ner förtältet i påsen och rullat ihop presseningen så börjar det regna, mer tur kan man ju inte ha.

Nu ska jag hoppa i duschen, kanske snabbkolla på blocket.se efter husvagnar sen ska vi iväg till Öjebyn hos Per och Linda och äta kräftor. De blir gott :)


RSS 2.0