första advent

burr så kallt de är ute nu, -8 visar termometern här.. inte undra på jag frös imorse!

Tröttare än synden är jag, dricker min femte kaffekopp nu för att eventuellt piggna till en aningens. Jens suprisade med att komma hem igårkväll istället för idag, han har givetvis sovit som en gris och jag som fått vakna av att hans telefon gått varm inatt för ni ska ju inte tro att han reagerade de minsta. Typ irriterande! Såklart glömde jag släcka lampan i sovrumsfönstret så den stack i ögonen varje gång, Jens har bökat på i sängen inatt och att flytta på en död säl mitt i natten kan ju jämföras med en brottningsmatch. Såå när väckaren ringde imorse var jag inte på gott humör för att kliva upp.


I eftermiddag/ikväll ska vi till luleå och äta julbord med Jens föräldrar. Eventuellt hade jag tänkt hinna på skyltsöndag en snoa också. Vi får se!


Detta dilemma med julklappar, Jens är ett stort problem (såvida han inte går med på min plan), mamma är skitaenkel, pappa är aningens svårare när han typ inget önskar eller så far han och köper de själv två dagar före julafton, Nils är en baggis för han skulle man kunna ge hela världen åt, mormor och morfar vill inget ha men tomhänt vill man ju inte komma, Per och Linda vill inte heller något ha men samma där.. nånting vill man ge!


Som vanligt, min önskelista är en meter lång.. man kan tro att jag ingenting har för de är samma visa varje år. Min julklappshög är enorm men ett år senare behöver jag det mesta lika fullt. Tur jag är barn själv än så man får önska sig.. och dessutom få sina önskningar (till stor del).


Nu ska jag fylla på kaffekoppen!




underbara helg..

Om denna helg är så underbar, de tål att diskuteras. Är det något jag svskyr med detta jobb så är det dessa helger när man måste arbeta, och aaalla andra är lediga. Är de undebart så säg?! Det kan inte jag tycka!


Hur som helst, vi hann med en lunch på furuborg med Per, Linda och Harry innan de var dags för mig att dra mig mot jobbet och här ska jag infinna mig till månadgeftermiddag. Jag är inte bitter som ni hör..


Ikväll när jag slutar jobba ska jag mest troligt fara och hälsa på Linda. Eftersom våra karlar är i trolltjärn så är hon också alen ikväll så då kan vi ju kanske slå oss ihop. Så, eventuellt blir det så =)


Nu ska jag ta en kaffemugg! Trevlig helg =)

återfunnet!

Det som inte är stulet de kommer tillbaka, och ja nog är det så alltid. Om jag bara hade öppnat ögonen, tänt lampan, hämtat en stol och flyttat på lite grejjer så fanns julgrejjerna där bakom. Vilken lättnad, jag började minsann tro att mina tomat från 1988 hade blivit stulna! Så nu ska här julpyntas för i nuläget står alla tomat och stjärnor på köksbordet och där uppfyller dom ju inte riktigt sin mening.


En promenad har det blivit ikväll, nödvändigtvis skulle jag he mig ut när det regnade som mest. Som belöning for jag på lösviktshuset och köpte lite sura remmar. Halva poängen med prommisen föll ju men frisk luft fick jag iallfall.


Idag blev andra julklappen avverkad, även den till mamma. Julkorten är inköpta så nu fattas de bara att skriva adressen på dom och köpa frimärken för att sen stoppa dom i brevlådan när det blir aktuellt.


Jag har lagt fram ett litet förslag till Jens idag, ett utbyte av julklappar. Han får skoterskor av mig och jag får en kaffemaskin av han. Om jag får igenom min deal vet jag inte, han tyckte jag skulle önska mig något "roligare.. " t.ex en TV till husvagn. Hans tanke bakom de var nog att han skulle ha mer nytta av den än en kaffemaskin han som inte ens dricker kaffe. Kanske inte så kul att veta vad man får i paketet, men fördelen är att han får något han verkligen vill ha, och samma lika gäller mig.



Nu ska jag plöja igenom ett till avsnitt av Rederiet, är nämligen på sista säsongen (säsong 20) så de är lite spännande faktiskt.

vunnen aktion!

Jo serni, igår kammade jag hem min första vinst på tradera. Vinst och vinst, men de var så dom kallade det. Jag får ju vacker betala de själv.. hela 77kr med frakt blev det, så om jag nu skulle bli lurad så var de ju ingen större förlust. Vad jag skrapat hem kan jag inte avslöja utifall att Jens skulle råka komma åt min blogg.. de är en liten överraskning till honom, ingen stor grejj men en liten bara och ganska kul!


Startade mitt födelsedagsbak eller julbak, ja man får kalla de vad man vill. Jag började med morotskaka som Julia och Johanna har varit hit och provsmaka och jag tror den fick godkänt, botten blev alla tiders men kanske att glasyren kunde fått vara lite fastare men den blev god och de är huvudsaken. Tänkte fortsätta med nougatrutor imorgon.. och sen eventuellt en sort till men vad de blir har jag inte bestämt, efter de får de vara nog med sorter av fika. Är lite sugen på att ge mig in i lussekattsbranschen men de är det där med att inte få dom snustorra.. för då är dom rätt misslyckade så kanske att jag överlämnar det åt mormor, vi får se.


Imorgon till lunch går jag på "helg", för mig är det helg iallfall. Torsdagkväll kommer som vanligt Jens hem men då far jag på party hos Sara och med mig ska jag ha Julia. Fredag när jag åker på jobbet så far han upp till stugan och mest troligt stannar han där till söndag. Vilken rolig helg.. !


Jag måste dock efterlysa julpyntet, vars är det?! stjärnan som ska stå i fönstret, alla tomtar, alla jullyktor osv.. vars har jag stoppat det?? Jag var bombis på att Jens burit upp de på vinden så jag tog mitt sällskap ikväll med mig upp för att leta men inte ska ni ju tro att de fanns en skymt av en tomte där. Har letat i varenda garderob i lägenheten men jag kan bara inte finna det!! Antingen har jag inte letat nog ordentligt eller så är de då någon som tyckt dom behövt mitt julpynt. Imorgon ska den saken utredas noggrant!


Sen till en annan sak sådär helt apropå, de är heelt otroligt att en del bara inte kan hålla vissa saker inom sig.. men en del måste visst vädra truten vad de än gäller.


Nä nu ska jag slå igen mina blå så jag orkar upp på jobbet imorn för jag kan tala om att nuförtiden är jag mer levande än död när väckarn ringer.. jag misstänker att de är årstiden eller så detta tråkiga väder. Som idag när vi man inte ens sett dagsljus pga den gråa himlen. Man kan ju inte annat än vara trött.

Natti natti!

 



jag längtar!!


vila i frid.

Livet är allt bra orättvist, och man ska verkligen ta vara på det man har för man vet aldrig om en olycka är framme.

Jag kände inte Desire på så vis, men jag har umgåtts ett fåtal gånger med henne och hon var verkligen glad till livet. En glad och sprallig tjej!

Man kan som inte förstå hur fort det kan gå, jag kan inte ens tänka mig.

Vila i frid Desire.

kokta ägg!

Måndagmorgon, de innebär att ännu en helg är förbi. En trevlig sådan har de varit, tjejfest med tacos och vin på fredagkväll och på lördagen umgicks vi med Per och Linda i stort sett hela dagen. Igår söndag gjorde vi i princip ingenting, köpte en ny tvättkorg och hälsade på våra föräldrar. Nu är det måndag, Jens har farit, jag ska på jobbet, jag har en lååång arbetsvecka framför mig som inte slutare förens nästa måndag 15.30. Puh! Men jag ska inte klaga, har inte jobbat en hel helg på 7 veckor. Så jobba en och vara ledig tre efter det igen är ju inget att gnälla över, inte med tanke på i vilken bransch jag är.


Det börjar dra ihop sig för min 22års dag nu.. så iveckan ska jag ta itu med bakningen. Alla ingredienser finns hemma så jag har ingen ursäkt längre. 16 dagar kvar!


23:e november idag så jag och Jens har varit tillsammans i 1 år och 4 månader nu då alltså :)


Nu är mina ägg färdigkokta och jag ska hoppa i duschen så jag får äta frukost nångång!

tisdag

Mina önskningar om att de var min sista vecka ensam hemma kan jag nog glömma lika fort igen, tyvärr. Usch, jag är så less på det här!

Idag är jag trött och åter trött. Igårkväll la jag mig på soffan och tittade på ännu ett avsnitt av Rederiet (går inte sluta se.. ) men jag vaknade strax före 3 inatt och upptäckte att jag hade visst somna på soffan, så jag knatae ganska fort över till sängen och fortsatte sova. Men då började jag drömma en maska hemskheter så när jag vaknade visste jag inte riktigt vad som var sant, så jag kollade upp med Jens om hur verkligheten såg ut och den var som jag misstänkte, han är visst kär i mig ;P


Mina planer om att röja upp hemma och ta en behövlig promenad gick i kras, jag hamnade hos Sabina på kaffe istället och där stannade jag tills jag började jobba i princip. Jag får göra ett ryck när jag kommer hem ikväll alternativet spara de till imorn.


Iveckan har jag 5dagars vecka och bara långa turer, kan låta fjantigt att gnälla över sånna saker men när man inte är van så blir de genast jobbigare. Har jag nog inte gjort sen i maj månad, och man vänjer sig fort med bekvämligheterna men oj vad jag är nöjd över att få jobba på rätt sida av dygnet, alltså på dagtid.






planeringsdag

Igårkväll tänkte jag att jag minsann skulle försöka släpa mig upp när Jens for strax före 6 och de är av den enkla anledningen att vi har planeringsdag med jobbet idag, 8-17. Oduschad ooch skitigt hår som jag hade så hade jag inget val än att ta itu med det på morgonen, dumt kan man tycka. Jag var död och efter några snoozningar orkade jag kliva upp, så nu sitter jag här dricker en kaffekopp, nyduschad och tidningen har jag läst. Nu återstår de bara att göra mig färdig, ska lyxa till det med mascara idag och sådär lite lagomt volymierat hår!


Alltså, vet ni vad? Jag är SÅÅ himla glad, kanske att det här var sista veckan jag blev lämnad själv på måndagmorgon. Kanske att Jens börjar jobba hemma ett tag nu. Men jag skulle tro att jag inte har sånn tur, men jag hoppas! De vore ju rena lyxen att han kom hem strax efter 16, lagomt trött äter middag och lägger sig i soffan och somnar där. Något störande kan man tycka, men inte när man haft han borta sen i februari varenda vareviga vecka.. Ja, de skulle vara skönt!


Nu måste jag sätta fart, vore ju förargligt om man var tvungen stressa när man haft nästan två timmar på sig!


helgen i bilder!

Vi har haft en trevlig helg men jag låter bilderna tala för sig!




Blombuketten Jens överraskade mig med i fredags!





     






Det viskades och tasslades i köket..







Alla samlade för efterrätt..







Så en bild på Kajsa som hälsat på oss ihelgen!




Nu får det vara nog med bilder för den här gången!


underbara fredag!

De är märkligt hur härligt de alltid känns på fredagar.. speciellt när man går mot ledig helg!

Upptäckte i tidningen att de är fredagen den trettonde, så vi får väl se om jag kommer att drabbas av oturen men än så länge har jag iallfall klarat mig :)

Idag när jag slutar är det järnet till mamma, sen vidare till mormor och morfar och sen rally hem för att hinna göra mig klar så vi befinner oss i norrfjärden vid 18.

Jag har bett Jens koppla in lampan i köket, har nu påminnt han tre ggr redan idag så kanske kanske att jag blir överraskad när jag kommer hem, att den faktiskt hänger där den ska och funkar ;)



Jag har en dålig känsla i magen som vägrar släppa..


torsdag

Andra julklappen är ordnad, dom här gångerna är det Nils och mamma att vara först ut på tur. De känns ju som en evighet till jul men de är bara två veckor kvar till första advent så om drygt två veckor är ju allt julpynt framme. För mig känns de som att de nyss var jul.. men de är visst ett år sen sist. De innebär ju också att jag fyller år snart, 22 år. Jag tyckte nyss jag blev 18 och dom kom och hämtade mig och tog på mig ögonbindor så jag inget såg, körde runt runt så jag blev yr i bollen så jag skulle virra bort mig. fick en tårta som var väldigt orginell.. de var tider de, och längesen.


Helgen är ganska fullspäckad, fredag ska vi till norrfjärden hos Per och Emma där vi "alla" 8 ska samlas för en trevlig kväll. Lördag mitt på dagen kommer Kajsa för att bo här hos oss till på söndag eftersom matte och husse ska på galejj. På kvällen är vi utbjudna av pappa på 1906 så då ska vi och äta middag, jag, Jens och mamma, pappa. Sen söndag har jag tvätt upp till öronen som jag bara måste ta itu med.


Jaja, nu ska jag ta och göra mig färdig så jag är klar när pappa kommer.. vi ska laga min bil och gå ut på lunch. Sen ska jag iväg och jobba, som jag dessvärre inte ser framemot. Men nu är det bara 16 timmar kvar till helg!


latmasken

Idag är jag sådär otroligt lat, orkar som knappt röra mig.. är hungrig men ids inte laga mat utan istället äter jag salta pinnar (har snart averkat halva lådan så jag är inte så hungrig längre), jag borde städa toaletten för den är snuskigt äcklig och skitig men om man inte orkar så får de va, jag har tvätttid klockan 17 men eftersom jag bara hinner en maskin före visningen så tycker jag de var onödigt att ens börja (jag ids inte de heller..), det finns en hel del disk i diskhon men varför göra de idag när jag kan göra de imorn? det luktar sopor, men dom kan jag ju ta sen.. jag är så lat!! Något jag däremot ska jag göra, ska flytta mig från den här datorn till den andra, ta med mig salta pinnarna och koka mig en kaffekopp och se ett till avsnitt av rederiet.. de orkar jag minsann! Men visst får man vara såhär lat imellanåt?! :)


Ja.. vi får väl se om jag börjar packa ikväll eller hur jag gör, de blir spännande om inte annat!

första, andra, tredje!

Första, andra och tredje kaffekoppen är averkad för idag. Har haft finfrämmande av Linda nu på morgonen, de var trevligt för de är väldigt långt mellan gångerna vi ses!
Nu ska jag hoppa i duschen och färscha till mig, dels på huvudet för mitt hår är inte tvättat sen i fredags och då kan ni ju tänka er hur de ser ut, de är fettigt och äckligt efter två dagar i vanliga fall..  nå närmare detaljerat går jag nog inte på. Jag får se de som så att jag har sparat på brunfärgen =)


Ska ner på stan för fjärde och eventuellt femte koppen kaffe idag. Egentligen var planerna att jag skulle upp på Kollektivet, men de blen snålt om tid så jag tar det imorgon.


Till något annat, tro det eller ej men imorn ska jag på husvisning.. de kunde man inte tro va! Det låter ju lite konstigt kanske att JAG ska, men de är så enkelt att Jens jobbar ju som sagt borta och bägge visningarna var under tilden han inte är hemma så då gör vi som så att jag far och kollar med sällskap av Johanna, Sabina? Linnea? jag vet inte vem, men är det något som jag tycker han bör se så får vi boka en egen visning när han har möjlighet att vara med =)
Jag tvivlar på att de är något för oss, eller ska man kanske säga Jens. Men man blir en erfarenhet rikare och de kostar inget att kolla.


Nu måste jag hoppa i duschen för jag måste nog schamponera håret inte bara en gång..


söndagkväll

Nu efter ha varit ledig i tre helger så har jag kommit fram till att, de är inte bra de heller.. men säg när någonsin allt är bra? Man blir bekväm med att vara ledig, så när man väl ska jobba så blir de bara ännu mer besvärligt och trist än vad de i vanliga fall är. Så lagom är nog bäst lika fullt, de är inte bra att ha de bra för länge. Fast nu ska jag väl inte klaga (egentligen), har bara jobbat idag, var ledig igår. Meen de lär straffa sig på lönen sen, men vad ska man göra.. nöden har ingen lag. Tur att jag har en (rik..) kille ;)


Nu börjar den här helgen lida mot sitt slut och de vet jag väl inte om jag är så förtjust i, jag vill nämligen inte att de ska bli imorgon måndag. Huja! Turligt nog har jag Sabina med mig, så hon ska jag utstätta för vissa otäcka syner :P


Helgen som sådan, fredagen började tidigt med ett blodprov och jag Hanna Aldrin klarade de galant, utan minsta tecken på att vilja svimma. Visserligen låg jag i en säng och höll Jens i handen så skam vore ju annat. Efter jag varit sådär duktig begav vi oss till Öjebyn där Jens och Per hamnade i garaget så vi tjejor och Harry fick roa oss med annat. En god middag och en god efterrätt blev de på kvällen, som bestod av renkött, sallad och vitlöksbröd. Till efterrätt gjorde vi marängswisch som var sådär äckligt gott, som de brukar vara. Lördag tog vi en fika/lunch med Julia och Niklas på stan och på eftermiddagen blev jag lämnad åt mitt öde, Jens for till stugan med Per så jag fick en väldigt lugn och ensam lördagkväll men jag överlevde även den så de var nog inte så farligt ändå.


Nä nu ska jag fortsätta längta hem, till våran nystäade lägenhet och få se den sista skymten av Jens den här veckan.


grekisk pyttitpanna

De är vad som står på menyn idag, har precis lagt filen i marinad.. fast den ska visst ligga i minst sex timmar som de stod så fint på receptet men så blir de inte idag.

Håller på att försöka få någon ordning i detta hem, de tar sig sakta men säkert.. men då kommer vi ju till detta ständiga återkommande bekymmer, hur ska man bli nöjd i alla rum?! alltid är de nånstans de blir sådär halvers och så på nästa ställe blir de kanon, i mina ögon iallfall :)


Om ungefär en timme sätter sig Jens i bilen på väg hem från Gällivare.. så om nån timme är han hemma :D


Nu börjar repreisen av andra avenyn så jag ska ta mig en kaffekopp och vara taktisk att stöka på i vardagsrummet så jag kan slå tre flugor i en smäll samtidigt, dvs dricka kaffe, städa, OCH se andra.


snart torsdag.. snart fredag

Onsdagar är en sånn dag när de bara är en dag kvar till torsdag som innebär att imorn kommer Jens hem för den här veckan! De är alltid lika härligt :) Jag skulle mer än gärna önska att han fick jobba hemma ett tag så jag fick ha han hemma vaarje kväll.. de skulle underlätta på många plan. Men till våren får han gärna jobba borta igen, så han är ledig varje fredag så vi kan vara i vuogga i husvagn ;)


Jag längtar hem! Jag vill hem till röran.. sällan man vill de va, men jag skulle så gärna vilja få färdigt. I nuläget är det lampskärmar och ljusstakar i sängen, soffan är överbelamrad med gardiner, förpackningar, ljus, och på köksbordet står de 714 glas och 19 kaffemuggar som säkert vill ha sin givna plats i köksskåparna. Jag skulle tro att de där får bli morgondagens sysselsättning efter jag slutat jobba.. som tur är har jag en kortis så jag slutar redan 11.15 så då hinner jag få undan innan Jens kommer hem :)


Snart är det fredag.. jag gruvar mig så de inte är sant..

spontan

Igår.. eller ska man säga igårkväll blev det en spontanresa till Ikea med Johanna, vi var framme i happis vid halv 6 och dom stänger klockan 19 men nog ska ni ju tro att de gick förstöra pengar lika fullt på så kort tid. Men jag är iallafall nöjd med mina inköp, sen är mamma skyldig mig nån krona också så de rätar väl till sig lite på kontot då :)


De är verkligen underbart med PT på morgonen!! Jens har varit så slug och tagit nått erbjudande han fick om PT för 100kr i månaden i 6 månader så nu har vi tidningen varje morgon i ett halvår :D



Däremot så har jag sjuuukt ont i min rygg, en molande värk som inte på något vis går att lindra hur jag än gör. Så de kan ju bli en spännande upplevelse att jobba både ikväll och imorn när jag knappt orkar bära upp mig själv!


Nä efter ett låångt telefonsamtal med Sofia nu så ska jag göra de jag egentligen klev upp i tid för, nämligen städa och plocka upp dom nya ikeaprylarna :)

första dagen

Idag är den första dagen jag arbetar som fast anställd, om ni nu undrar om de var någon större skillnad så är svaret nej. Ingen alls faktiskt!
Jag jobbar till helgen och de känns inte helt okej, man blir bortskämd när jag varit ledig tre helger på raken och man saknar inte helgjobbet såååå värst mycket att man längtar till det. Men om jag gissar rätt så överlever jag nog.

Tyvärr måste jag erkänna att jag har ont i halsen och sakta men säkert börjar en konstig känsla i hela kroppen krypa sig på, så jag tror minsann att jag ska ta alvedon och snöra mig isäng så har jag tur vaknar jag pigg och alert imorn, istället för att vakna upp med grissjukan :) Har väntat det, Jens är krasslig och bacillerna har ju en tendens att vilja hoppa över.

Nä, två alvedon och tre klunkar coca cola sen sover jag nog! Godnatt :)

fiskelycka

Idag har vi varit och fiskat, och dom var på hugget. De nappade jämt och ständigt, man hann bara ner med kroken så satt de en fisk där igen.. tror vi lyckades dra upp runt 100 abborrar och 6-7 öringar. Till slut blev jag då less på att kroka lös abborrar så då gjorde vi en eld och grilla en korv istället.
Nu är vi åter hemma och jag måste ta itu med helgens disk.. brukar väl aldrig hända att jag sparar en hel helgs disk men de känns som att jag har annat att tänka på än sånna saker.



Att de skulle vara så svårt, de kunde jag inte föreställa mig.. men nu börjar de dra ihop sig, vi är oense, jag gruvar mig, och jag VET att de är jag som kommer ångra mig.




RSS 2.0